Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Εναλλακτικός Τουρισμός από το ΕΣΠΑ...


Μέσω της Πράξης «Εναλλακτικός Τουρισμός», θα ενισχυθούν επενδυτικά σχέδια τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας ή περισσότερων ειδικών ή/και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, (Αθλητικός, Πολιτιστικός, Θαλάσσιος, Τουρισμός Υπαίθρου, Γαστρονομικός, Τουρισμός υγείας και ευεξίας).

Ο προϋπολογισμός του έργου κυμαίνεται από 15.000 - 400.000 € αρκεί να μην υπερβαίνει τον κύκλο εργασιών της επιχείρησης του έτους 2010. Από αυτά επιδοτείται το 40% (45% για νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων).

Δικαιούχοι είναι Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα (Ατομικές, ΟΕ, ΕΕ, ΑΕ, ΕΠΕ, πλην Δημοσίου και θυγατρικών αυτού), και οι Συμπράξεις των ανωτέρω, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, με επιλέξιμο ΚΑΔ08 πριν την 01/01/2010 και λειτουργούν νόμιμα (άδεια λειτουργίας, ειδικό σήμα όπου απαιτείται). Στην περίπτωση σύμπραξης, ο κύριος του προγράμματος με ποσοστό συμμετοχής πάνω από 40% στον προϋπολογισμού, θα πρέπει να έχει ΚΑΔ 55 (καταλύματα) ή 79 (τουριστικά γραφεία), και έναρξη πριν από την 01/01/2010, ενώ τα υπόλοιπα μέλη αρκεί να έχουν επιλέξιμο ΚΑΔ πριν από την προκήρυξη του προγράμματος.

Επιλέξιμες Ενέργειες :
• Εξοπλισμός, όπως ειδικός εξοπλισμός για την εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων του εναλλακτικού τουρισμού, χερσαία - πλωτά μεταφορικά μέσα (έως 15% του προϋπολογισμού και έως 60.000 ευρώ), έπιπλα και σκεύη, hardware και software, GPS, ipad, ηλεκτρονικές τεχνολογίες.
• Κτιριακά, διαμόρφωση χώρων, ειδικές εγκαταστάσεις (έως 60% του προϋπολογισμού), όπως διαμόρφωση υφιστάμενων χώρων, περιβάλλοντος χώρου, εγκαταστάσεις εξοικονόμησης, συμπαραγωγής, και παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
• Προβολή - προώθηση (έως 15% του προϋπολογισμού), όπως συμμετοχή σε εκθέσεις (ενοικίαση και ανάπτυξη περιπτέρων), δημιουργία ιστοσελίδας, διαφημιστικές καταχωρήσεις, σχεδιασμός και εκτύπωση διαφημιστικών εντύπων κλπ.
• Υπηρεσίες Συμβούλων (έως 5% του προϋπολογισμού) όπως επίβλεψη υλοποίησης σχεδίου, τεχνικές μελέτες, έκδοση αδειών, έρευνα αγοράς.
• Aλλες δαπάνες (έως 6% του προϋπολογισμού), όπως ανάπτυξη και πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης ποιότητας, μεταφορά τεχνογνωσίας, απόκτηση πατέντας.

ΚΕΝΤΡΙ: Θα πω ακριβώς αυτό που είπα στην μεσημεριανή ανάρτηση για το ΕΣΠΑ, αυτή δηλαδή για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις:
"Όσοι πιστοί, προσέλθετε...
Πάντως το μυστικό της επιτυχίας αυτών των προγραμμάτων ε΄ναι η έγκαιρη εκταμίευση των επιδοτήσεων, γιατί οι δόσεις και τα δάνεια θα τρέχουνε...
Αν μπορέσουνε να τι διασφαλίσουνε αυτό, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, αν όχι, κλάφτα Χαράλαμπε..."
Σύνδεσμος
Να σας πω τι πιστεύω;
Πιστεύω ότι ο Νομός της Άρτας που είναι ευλογημένος με τον κάμπο, με τα Τζουμέρκα, με τον Άραχθο και τον Αμβρακικό κόλπο, με τα βυζαντινά μνημεία και την αρχαία Αμβρακία, έχει όλα τα φόντα να δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους του να ζήσουν και να ευτυχήσουν, αντλώντας από τον πλούτο που απλόχερα βρίσκεται γύρω μας.
Αρκεί τα λεφτά από τις επιδοτήσεις να πηγαίνουνε εκεί που πρέπει κι όχι για ...κονσομασιόν στις κοπέλες των μαγαζιών, ούτε για να αγοράζονται μουράτα αυτοκίνητα!!!

6 σχόλια:

  1. Κάτι είχα ακούσει για εκλογές σύντομα, αλλά τώρα, μετά από τόσα λεφτά που μοιράζει ο Κανόε-Καγιάκμαν, με τα προγράμματα που ανάρτησες, το μόνο που μένει είναι να μας γράψεις και την ημερομηνία των εκλογών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν σκεφτείς ότι μέχρι τα μέσα Μαΐου θα πρέπει να να ανακοινώσουνε τα μέτρα για το φέρετρο, ουπς sorry, για τη σωτηρία μας ήθελα να πω, φαντάζομαι ότι κάπου εκεί θα ανακοινώσουνε και τις πρόωρες, οπότε η ημερομηνία των εκλογών θα είναι κάπου στα μέσα Ιουνίου...
    Πώς σου φαίνεται σαν σενάριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σενάριο σωστό! Αλλά εγώ βιάζομαι! Θέλω να φύγουν τώρα από τα Μαξίμου και τα άλλα Μέγαρα! Και να μην πάνε αλλού! Θέλω να είναι εδώ όταν αρχίσει το γλέντι! Ωρέ τι Μάης θα 'ναι αυτός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λυπάμαι που θα στο χαλάσω, αλλά αν δεν φύγουν νύχτα με Σινούκ, τότε απλά θα αποκτήσουνε δυο-τρεις συγκάτοικους στα Μέγαρα και θα γίνουνε η Εθνική Κυβέρνηση Σωτηρίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοίτα, υπάρχει φυσικά αυτή η πιθανότητα και μάλιστα σε πρώτη φάση μάλλον κάτι τέτοιο θα γίνει. Μετά όμως; Μετά θα έρθει η αναδιάρθρωση, ο μισθός των χιλίων ευρώ θα γίνει 600 ή και 500! Οι συνταξιούχοι θα παίρνουν 200€ και θα λένε κι ευχαριστώ! Του χρόνου το πετρέλαιο θέρμανσης θα κοστίζει 1,40 το λίτρο! Εσύ πιστεύεις ότι ακόμα κι αυτός ο λοβοτομημένος λαός θα κάτσει και τότε "καλά"; Δεν το νομίζω. Θεωρώ ότι όλα είναι απλά θέμα χρόνου. Θα γίνουν σίγουρα! Την ημερομηνία δε ξέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΗΣ ΜΑ@ΑΚΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!!!!!
    ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΕΙΞΑΤΕ ΡΕ ΚΕΝΤΡΙΩΝΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΑΣ.......
    ΔΕ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΤΟ ΜΑΓΙΟΞΥΛΟ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...