Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Μη μας το κλείνετε κύριε υπουργέ...

Βουΐζει η Άρτα για το κλείσιμο του ΚΕΥΓ, ήδη αποφασίστηκε ότι η επόμενη ΕΣΣΟ (του Μαΐου) δεν θα έρθει στην Άρτα, αλλά θα παρουσιαστεί στην Θήβα, αλλά εμείς είμαστε ακλόνητοι, εκεί, σταθεροί στις απόψεις μας...
Όταν είχε πρωτοακουστεί το θέμα, είχε πει ο δήμαρχος, ότι θα κανόνιζαν οι κυβερνητικοί βουλευτές ραντεβού με τον υπουργό, τον Βενιζέλο.

Όμως δεν χρειάστηκε, γιατί πήραν -λέει- προφορική δέσμευση από τον υφυπουργό, τον Μπεγλίτη, ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, οπότε όλοι ησυχάσαμε, γιατί ξέρουμε όλοι πια πόσο μεγάλη ισχύ έχουνε οι προφορικές δεσμεύσεις αυτωνών που μας κυβερνάνε (Θυμηθείτε: ΘΑ δοθούνε αυξήσεις όσο ο πληθωρισμός, ΔΕΝ θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, ΔΕΝ θα αυξηθεί ο ΦΠΑ, ΔΕΝ θα υπάρξει πάγωμα μισθών, Λεφτά υπάρχουνε, κτλπ, κτλπ, κτλπ...)

Έτσι λοιπόν όλοι τους, Παπαλέξης, Τσιρώνης, Στασινός, πιστοί στον αρχηγό, στο κόμμα, στην κυβέρνηση, είπανε, για να μας το λένε, έτσι θα 'ναι...

Τώρα που δεν είναι ακριβώς έτσι, έρχεται ένα Δελτίο Τύπου από το Δημαρχείο, που το αναδημοσιεύω:


-Πρόεδρε, με τρώει το χέρι μου, θα δώσω ή θα πάρω;
-Βαγγέλη, τα 'παμε: Δώσε στην Θήβα και πάρε απ' την Άρτα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο απέστειλε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Ιωάννης Παπαλέξης μετά τα δημοσιεύματα που αφορούσαν στην απομάκρυνση του ΚΕΥΓ από την Άρτα. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: «Διατήρηση της λειτουργίας του ΚΕΥΓ»
Κύριε Υπουργέ
Στην τοπική κοινωνία της Άρτας ανά τακτά χρονικά διαστήματα επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα της κατάργησης του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Υγειονομικού Άρτας για λόγους αναδιοργάνωσης των μονάδων, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου σας.
Η θέση της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου όπως διατυπώνεται με ομόφωνο ψήφισμά του, είναι υπέρ της παραμονής του ΚΕΥΓ, το οποίο είναι πηγή ζωής για την Άρτα. Θέση η οποία εκφράζει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας την οποία το Υπουργείο σας οφείλει να αφουγκραστεί.
Θεωρούμε ότι πιθανολογούμενη κατάργηση του ΚΕΥΓ θα προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στην ήδη κλονισμένη και παραπαίουσα τοπική οικονομία και ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική κρίση και τα σκληρά μέτρα του προγράμματος σταθερότητας έχουν φέρει σε απόγνωση το σύνολο των πολιτών.
Το ΚΕΥΓ επιβάλλεται να συνεχίσει την λειτουργία του για λόγους κοινωνικούς, ιστορικούς, οικονομικούς αλλά και επιστημονικούς, με δεδομένη την επιστημονική δραστηριοποίηση των στρατιωτικών γιατρών αλλά και των εκπαιδευόμενων νεοσύλλεκτων ιατρών.
Κύριε Υπουργέ,
για τους παραπάνω λόγους και εκ μέρους του συνόλου των συμπολιτών μου, σας απευθύνω έκκληση να παρέμβετε προσωπικά για την ακύρωση της σχεδιαζόμενης απόφασης.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία.

ΚΕΝΤΡΙ: Τι είναι αυτά κύριε δήμαρχε;
Εσύ, πιστός ΠΑΣΟΚτζής, σαρξ εκ της σαρκός, μιλάς για "παραπαίουσα οικονομία";
Για "μέτρα που έχουν φέρει σε απόγνωση το σύνολο των πολιτών";
Τι αντιπολιτευτική και μηδενιστική γλώσσα είναι αυτή;
Ούτε εγώ δεν λέω τέτοια, έτσι όπως πας Γιάννη μου, θα σκιάζονται να σε επισκεφτούνε διάφοροι πρωτοκλασσάτοι, μη τυχόν τους πετάξεις γιαούρτια!!!

Εκτός κι αν η "έκκληση" συνοδευότανε από κάποια υπερβολή, μπας και τον συγκινήσουμε, οπότε πάω πάσο...

Δοκιμασμένο το κόλπο: Δώσε κάτιτι, έχω άντρα καρκινοπαθή και παιδί που χρειάζεται μεταμόσχευση, είχαμε βγει και στην Τατιάνα...

1 σχόλιο:

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...