Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ψηφίστηκε γενικευμένη αύξηση του ωραρίου εργασίας...


Με διάταξη στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που κατατέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή αλλάζει και επίσημα το ωράριο για όλους τους εργαζόμενους πλην των εκπαιδευτικών, στο Δημόσιο.

0ι ώρες εργασίας αυξάνονται από 37,5 που είναι σήμερα, σε 40:

αα) για τους μόνιμους και τους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλους του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού, καθώς και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και όσων ακολουθούν το ωράριο αυτών.

ββ) για τους υπαλλήλους των κλάδων ΠΕ Πληροφορικής, ΤΕ Πληροφορικής, ΔΕ Πληροφορικής ή Προσωπικού Η/Υ με ειδικότητα προγραμματιστών Η/Υ και Αυτοματισμού Η/Υ, των χειριστών Η/Υ και των χειριστών των μηχανών προετοιμασίας στοιχείων Η/Υ (διατρητικών-επαληθευτικών μηχανών ή μαγνητικών μέσων εισόδου στοιχείων), που υπηρετούν στις υπό στοιχ. (αα) υπηρεσίες και φορείς, ανεξάρτητα από το αν απασχολούνται σε Μηχανογραφικά Κέντρα ή Υπηρεσίες πληροφορικής ή σε υπηρεσίες που διαθέτουν συστήματα Η/Υ ή εξοπλισμό προετοιμασίας στοιχείων Η/Υ.

γγ) για το προσωπικό υπηρεσιών του δημοσίου, οι οποίες λειτουργούν σε 24ωρη βάση ή με τη μορφή εργοστασίου ή εργοταξίου ή συνεργείου ή σε εργασίες υπαίθρου.

δδ) για το προσωπικό που υπηρετεί στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς των Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού με οποιαδήποτε σχέση εργασίας των κλάδων ή ειδικοτήτων Νηπιαγωγών, Βρεφονηπιοκόμων και των συναφών κλάδων Κοινωνικών Λειτουργών, βοηθών Βρεφοκόμων-Παιδοκόμων και Αδελφών Νοσοκόμων, εφόσον ασκούν καθήκοντα των κλάδων ή των ειδικοτήτων Νηπιαγωγών ή Βρεφονηπιοκόμων.

Να σημειωθεί ότι με συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, είπε πως εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο, να αυξηθεί το ωράριο των υπηρεσιών τη Δευτέρα και την Τετάρτη και να μειωθεί την ημέρα της Παρασκευής.

Όπως τονίζεται στο άρθρο 41:
-Δεν θίγονται με την παρούσα οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης και διδασκαλίας του εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
-Η κατά τα ανωτέρω αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας δεν συνεπάγεται τη με οποιονδήποτε τρόπο αύξηση των αποδοχών ή απολαβών ή των ειδικών επιδομάτων οποιασδήποτε ονομασίας. (!!!)

ΚΕΝΤΡΙ: Ποιος είχε την φαεινή ιδέα να το περάσει αυτό παραμονή Πρωτομαγιάς και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο, δεν μπορώ να καταλάβω...
Μάλλον δάχτυλος του ΠΑΜΕ θα είναι για να κατέβουνε περισότεροι δημόσιοι υπάλληλοι στις κινητοποιήσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...