Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ακαπέλωτοι φίλοι της Άρτας κι όχι του ...φακού!!!

Έγραφα το πρωί για την νέα ομάδα που έφτιαξαν οι σύμβουλοι του δημάρχου με τον διπλό ρόλο της επικοινωνιακής προβολής και του στρατευμένου καπελώματος αμύποπτων εθελοντών...
Ένας φίλος από τους Friends Arta, που προχωράνε εδώ και πάρα πολύ καιρό σε διάφορες δράσεις, που δεν τις έχουνε δημοσιοποιήσει ποτέ, έστειλε το παρακάτω σχόλιο...

Ούτε bold του βάζω, ούτε τίποτε, απλά διαβάστε το:



"Θα συμφωνήσω με την τοποθέτηση κ θα προσπαθήσω λίγο να διαφωτίσω την κίνηση. Μετά την δεντροφύτευση στο παραλίμνιο πάρκο που είναι η τελευταία ενέργεια που συμμετείχαμε κ εμείς σαν Friends-Arta η κ.Νάκα ρώτησε τον αρχηγό τον προσκόπων για εθελοντικές ομάδες, έτσι μας βρήκε τηλεφωνικά, την ενημέρωσα ότι έχουμε δρομολογήσει μετά από κάποιες συνελεύσεις την αναμόρφωση της παιδικής χαράς πίσω από την εκκλησία Ευαγγελίστρια στην οδού Κομνηνών, πίσω από το Κάστρο της Άρτας θα γίνει στις 17 Απριλίου και ώρα 12:00μμ., και την κάλεσα στη συνέλευση μας την Δευτέρα 11/4 ώστε να δούμε ποίοι είναι κ τι κάνουν, αλλά δεν ήρθε κανείς. Βιάστηκε να προλάβει να κάνει την πρώτη παρέμβαση της "εθελοντικής" ομάδας μια βδομάδα πριν από εμάς, (ώστε να προλάβουν κ τα φώτα της δημοσιότητας υποθέτω), σε μια από τις κεντρικότερες πλατείες στην πόλη μας Κυριακή μεσημέρι που παίζουν τα παιδία γι' αυτό κ κάποιες αντιδράσεις έφτασαν στα αυτιά μας. Από την μεριά μας επιλέξαμε την μικρότερη πλατεία που είναι κ εντελώς παραμελημένη, δεν έχουμε ξανακάνει τέτοια κίνηση οπότε έπρεπε να υπολογίσουμε κ το περιθώριο λάθους που μπορεί να κάνουμε. Θέλουμε να αναδείξουμε ξεχασμένα σημεία στην πόλη μας κ να προβληματίσουμε τον τοπική κοινωνία γιατί ο δήμος μας δεν κάνει τα αυτονόητα (για εμάς). Δεν θα καθαρίζουμε πλατείες, παιδικές χαρές, παραλίμνιο, δάσος κτλ όταν αποφασίζουν αυτοί. δεν είμαστε συνεργείο καθαρισμού.
Αν δεν μας αρέσει κάτι είναι το καπέλωμα των δράσεων-κινήσεων μας γι’ αυτό η απόφαση να ζητήσουμε τα υλικά από τον δήμο μας προβλημάτισε έντονα. Όταν έρχονται με τα κουστούμια για χειραψίες και φωτογραφίες την ώρα που εμείς είμαστε λερωμένοι με φόρμες κ πρόχειρα ρούχα μας φέρνουν σε δύσκολη θέση, αλλά στην τελική εμείς ΓΕΛΑΜΕ γιατί ξέρουμε ποιος κάνει τι.
Στο πλευρό μας θα είναι: οι μικροί Πρόσκοποι, Ενεργοί πολίτες Αμβρακικού , η ΝΟΘΑ , ο δήμος αφού μας έδωσε τα υλικά που ζητήσαμε ύστερα από αρκετές γραφειοκρατικές διαδικασίες, το ΤΕΙ Άρτας αφού στο κάλεσμα ενημέρωσαν ότι κάτι υπάρχει σε αρχιτεκτονική μελέτη κ μπορούν να μας την δώσουν (ευκαιρία να αναδείξουμε το ΤΕΙ), το ανθοπωλείο του Αρχιμανδρίτη Λάμπρου που μας έδωσε λουλούδια, κ μερικοί διαδικτυακοί τόποι που μας στηρίζουν κ προωθούν. Συγνώμη αν παραλείπω μερικούς.
Επίσης συζητάμε έντονα για το ΚΕΥΓ που κλείνει, το κάστρο μας, αφού ορισμένοι σύλλογοι κ ομάδες ζητούν χώρους κ μέσα σε αυτούς τους χώρους θα αναδείξουν κ άλλα θέματα, για ποδηλατόδρομο κ δημόσια ποδήλατα, για τα ψαροπλία, για τα τραπεζοκαθίσματα που κοντεύουν να κλείσουν ολόκληρο τον πεζόδρομο, για την επιτροπή διαβούλευσης που δεν μας ενημέρωσε ποτέ κανείς ξεκάθαρα, για την ανεργία που μας κάνει να ντρεπόμαστε, μπορεί να ΜΗΝ μας ακούν οι πολιτικοί αλλά ΜΑΣ ΑΚΟΥΝ οι φίλοι μας που έχουν κ μια μικρή τάση να αυξάνονται .
,Με λένε Άγγελο Πλιάτσικα κ είμαι από τα ιδρυτικά μέλη των friends γράφω χωρίς να εκπροσωπώ όλα τα μέλη μας κ δεν νομίζω ότι μπορεί άλλωστε κάποιος να το κάνει είμαστε όλοι τόσο διαφορετικοί. Αυτή δλδ είναι απλά η δική μου θέση. Ευχαριστώ"

ΚΕΝΤΡΙ: Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα για τα παιδιά, ας μπει στο blog τους κι ας μάθει πόσα πράγματα γίνονται γύρω μας από αξιόλογους ανθρώπους, που δεν τους νοιάζει προς τα πού κοιτάει η κάμερα, αλλά πώς θα ανοίξουνε διάπλατα τα παραθυρόφυλλα της ψυχής τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...