Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ξεκίνησε το σαφάρι για τα χρωστούμενα στην Άρτα!!!

Για διαβάστε μια σημαντική ανακοίνωση που έστειλαν απ΄το Δημαρχείο και θα σας πω μετά:



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ



ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Προκειμένου η δημοτική αρχή να χορηγήσει για το έτος 2011 άδεια τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων, σκιαδών, εμπορευμάτων και λοιπών λειτουργικών στοιχείων σε όποιους κοινόχρηστους χώρους επιτρέπεται.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

Οι καταστηματάρχες μέχρι 21-4-2011 να υποβάλουν στο Τμήμα Εσόδων της Οικονομικής Δ/νσης του Δήμου:
• Αίτηση
• Σκαρίφημα, στο οποίο θα αποτυπώνεται το εμβαδόν και οι διαστάσεις της αιτουμένης κοινόχρηστης έκτασης.
• Δημοτική ενημερότητα

Τονίζεται ότι μετά την παραπάνω ημερομηνία υποβολής της αίτησης και λοιπών δικαιολογητικών η τυχόν χρήση κοινόχρηστου χώρου θα θεωρείται αυθαίρετη με ότι τούτο συνεπάγεται.

Άρτα 12/04/2011

Ο Αντιδήμαρχος
Φίλιππος Παππάς

ΚΕΝΤΡΙ: Ζητάνε (και πολύ καλά κάνουνε) και δημοτική ενημερότητα...
Τι είναι αυτό; Είναι καινούργιο πράγμα, Καλλικρατικό και είναι σαν την γνωστή μας φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα: Δηλαδή, όποιος χρωστάει πάνω από 300 ευρώ στον δήμο που κατοικούν, τότε ο δήμος δεν θα τους παρέχει "δημοτική ενημερότητα", με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνδιαλλαγούν με το Δημόσιο και με εταιρείες του ιδιωτικού τομέα!!!
Άρα, όποιοι αφήνουνε απλήρωτους λογαριασμούς του δήμου (νερά, κλήσεις, τέλη κτλπ) δεν θα παίρνουνε δημοτική ενημερότητα και θα "το βρίσκουνε μπροστά τους"...
Καλό αυτό και είναι μια ευκαιρία για τον Δήμο να "μαντρώσει" τους μπαταχτσήδες και να βάλει λεφτά στα ταμεία του, μπας και γίνει κάτι...
Είναι και θέμα δικαιοσύνης, γιατί εμείς οι βλάκες πληρώνουμε κανονικά και με το νόμο ενώ υπάρχουνε κάποιοι μάγκες, που όταν τους λες "γιατί ρε φίλε τον έχεις 3 ευρώ τον καφέ;" σου απαντάνε "ξέρεις πόσα ζητάει ο δήμος για τα τραπέζια;"... Κι ας έχουν να πληρώσουν απ' την εποχή που του Νώε!!!
Φταίνε όμως κι οι δήμαρχοι, δεν φταίνε μόνο οι μαγαζάτορες!!!
Δεν το βγάζω εγώ από το κεφάλι μου, στην ΗΧΩ το διάβασα στις 18 Μαρτίου, εκεί έγραφε:

"Ευθύνες στις «προηγούμενες Δημοτικές Αρχές» ότι δεν φρόντισαν να εισπράξουν τις οφειλές με αποτέλεσμα τα χρέη στον πρώην Δήμο Αρταίων να ανέρχονται στα 819.984,37 ευρώ από ενοίκια, τέλη 5%, 2% και 0,5% καθώς και από τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων και με το αντίστοιχο συνολικό ποσό για τον διευρυμένο πλέον Δήμο Αρταίων να ανέρχεται στα 2.488.789,69 ευρώ, επέρριψε ο αντιδήμαρχος Αρταίων Γιάννης Νικολάου ενημερώνοντας κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. το Σώμα για τα οικονομικά του Δήμου σε ότι αφορά τον τομέα των εσόδων, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Παπάζογλου και Παπαβασιλείου. Εάν, δε, υπολογιστούν και τα μη βεβαιωθέντα τέλη επιτηδευματιών απ’ το 2006 μέχρι το 2009, το ποσό των οφειλών φτάνει περίπου τα 5 εκατομ. σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Νικολάου."

Λέει για «προηγούμενες Δημοτικές Αρχές», που δεν έκαναν καλά την δουλειά τους, ετοιμαζόμουνα να πω ότι ήταν του Καποδίστρια, αλλά φοβάμαι μη με ξαναμαλώσει ο ΝΑΣ, οπότε θα το παραδεχτώ δημόσια: Ναι, ήταν του Πάνου!!!

Άντε τώρα, μέσα στην κρίση, να πας και να πεις στον τάδε, που χρωστάει κάτι παραπάνω από 100 χιλιάρικα στον Δήμο (ναι υπάρχουνε τέτοια ποσά, πώς αλλιώς νομίζετε μαζεύονται τα 5 μύρια;), ότι δώστα μου, αλλιώς τέρμα τα τραπεζοκαθίσματα!!!
Τον τέλειωσες τον καψερό, πάει το 'κλεισε το μαγαζί...
Μην ανησυχείτε βρε κουτά, δεν χρειάζεται να τα πληρώσουνε, αρκεί να πάνε να κάνουνε μέχρι τις 21 Απρίλη μια ρύθμιση, να δώσουνε κάτι έναντι και τα υπόλοιπα θα πληρωθούνε με δόσεις, που δεν θα πληρωθούνε δηλαδή, αλλά δεν έχει σημασία γιατί η δημοτική ενημερότητα θα έχει παρθεί και ούτε γάτα ούτε ζημιά...
Δεν το βγάζω εγώ από το κεφάλι μου, στην ΗΧΩ το διάβασα, εκεί έγραφε:

"Όπως είπε ο κ. Νικολάου, στη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών που έδινε ο Ν. 3801/2009 με καταληκτική ημερομηνία την 30/6/2010 ελάχιστοι προσήλθαν «αλλά κι αυτοί οι οποίοι προσήλθαν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία, πλήρωσαν μία – δύο δόσεις, πήραν τις άδειες των μουσικών οργάνων και την ενοικίαση των κοινοχρήστων χώρων και εξαφανίστηκαν."
Δεν θα πω ΝΑΣ μου ότι ο Καποδίστριας το έκανε, το έμαθα το μάθημά μου, το παραδέχομαι, ο Πάνος το ανέχτηκε...

Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τον αγαπητό νέο αντιδήμαρχο (σιδηροκέφαλος)(σκίζει ο Αμβρακικός, δύο αντιδήμαρχους έχει!!!):
Με τα τωρινά αυθαίρετα, ανεξαρτήτως δημοτικής ενημερότητας και οφειλών, πότε με το καλό θα ξεκινήσετε το ξήλωμα;
Για κείνα τα νάυλον, και τις ξύλινες κατασκευές και τα καραγκιόζ-μπερντέ και το μαύρο το χάλι στις πλατείες και στους πεζόδρομους, που δεν μπορείς να περάσεις πουθενά, που πας να κάτσεις για καφέ και στα πόδια σου μπλέκεται το κολονάκι, που υποτίθεται οριοθετεί το τέλος των τραπεζιών, για όλα αυτά ούτε φωνή ούτε ακρόαση;
Δεν θα δώσετε καταληκτική ημερομηνία για αυτά; Θα κλείσετε τα μάτια και θα καμώνεστε ότι δεν υπάρχουνε;
ΟΛΑ τα μαγαζιά έχουν αυθαίρετες κατασκευές, αυτές δεν θα τις πειράξετε;

PS: Στη φωτό βλέπετε ότι αλλού τα μαζεύουνε και ρίχνουνε και κάτι πρόστιμα ΝΑΑΑΑΑΑΑΑ, μετά συγχωρήσεως, που όταν δεν τα πληρώνουνε δεν παίρνουνε δημοτική ενημερότητα και τους μαζεύουνε και τα υπόλοιπα, τα "νόμιμα", κύριε αντιδήμαρχε του Καλλικράτη, ουπς, πάλι μπερδεύτηκα, του δήμαρχου του Γιάννη ήθελα να πω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...