Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Είμαστε καλύτεροι απ' όσο μας λένε..,

Το διάβασα στο Ήπειρος-Ελλάς, αυτός που το έγραψε είναι άγνωστος, απλά τους το έστειλε με mail...


Διαβάστε το και σκεφτείτε:


ΕΠΕΙΔΗ Μας έχουν ζαλίσει οι δηµοσιογράφοι µε το ότι δεν παράγουµε τίποτα.
ΕΠΕΙΔΗ Έχουν απαξιώσει οτιδήποτε κάνει αυτή η χώρα και οι άνθρωποί της.
ΕΠΕΙΔΗ Μας παρουσιάζουν συνέχεια -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι είμαστε τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, κλέφτες και βολεψάκηδες.
ΕΠΕΙΔΗ Μας λένε -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι ζούμε με δανεικά.

Διαßάστε εδώ εξαγωγικές ''πρωτιές'' της χώρας:
Μαγνήσιο: Ο µαγνησίτης που εξάγει η χώρα µας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
Αλουµίνιο: Εδώ και µερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουµίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουµινίου, µε χιλιάδες εφαρµογές.
Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η µεγαλύτερη ßωξιτοπαραγωγός χώρα της...
Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ßωξίτης χρησιµοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, µεταλλικών κατασκευών και αλλού.
Σµηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσµο µετά τις Ηνωµένες Πολιτείες στην εξόρυξη σµηκτιτών, οι οποίοι έχουν µεγάλο εύρος εφαρµογών, όπως η διάθεση αποßλήτων, τα φάρµακα, τα καλλυντικά και άλλα.
Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η µοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως µε σηµαντικά κοιτάσµατα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότηµα παραγωγής νικελίου, του µεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

Η Ελλάδα είναι στην παγκόσµια παραγωγή ελιάς και λαδιού
Η Ελλάδα είναι 15% της παγκόσµια παραγωγής (ελιά-λάδι)
Η Ελλάδα είναι σε παραγωγή κρόκου. (saffron)
Η Ελλάδα είναι σε εξαγωγες σπαραγγιων
Η Ελλάδα είναι παγκοσµίως σε εξαγωγές ßαµßακιού
Η Ελλάδα είναι 11η σε παραγωγή ßαµßακιού
Η Ελλάδα είναι 14η σε αφίξεις τουριστων. 18,2 εκ
Η Ελλάδα είναι 16η σε εξαγωγές τυροκοµικών προιόντων
Η Ελλάδα είναι στην παγκόσµια ναυτιλία

Γιατί υποτιμώνται και αποσιωπούνται όλα αυτά;
Ποιοί τα έχουν πετύχει;

Ας σταματήσει η προσπάθεια αυτο-υποτίμησης!
Το μόνο που προσφέρει, είναι να δείχνει άλλους "καλύτερους" και να μας κάνουν τελικά αυτοί κουμάντο. Γιατί τελικά παρόλα τα αρνητικά, μπορούμε και μόνοι μας!

4 σχόλια:

  1. Κάποτε είχα ακούσει τον...«ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ», να λέει σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή ότι η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί στη «βαριά» της βιομηχανία που έχει τρία σκέλη. Την παραγωγή εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων, τη ναυτιλία και τον Τουρισμό. (Ίσως ήταν η μοναδική «σοφή» κουβέντα που βγήκε ποτέ από το στόμα του)...

    Μερικές παρατηρήσεις.
    1ον. Οι περισσότερες εξαγωγικές «πρωτιές» μας,(όπως αναφέρεται παραπάνω) προέρχονται από την γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή και όμως οι έλληνες αγρότες βρίσκονται στη χειρότερη θέση απ' όλους τους «ανταγωνιστές» μας.

    2ον. Στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στις αφίξεις Τουριστών. Και λοιπόν?

    και 3ο και ίσως σημαντικότερο. Η 1η δύναμη στη Ναυτιλία. Και λοιπόν?

    Τι στο διάολο συμβαίνει και πάμε κατά...διαόλου? Τι δεν κάνουμε καλά ή τι δεν κάνουν ο «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» και το συνάφι του...?

    Και μια τελευταία και άκρως σημαντική πληροφορία-παρατήρηση:

    Στην ελληνική ναυτιλία μόλις το 4% που εργάζονται σε αυτή είναι ΕΛΛΗΝΕΣ !!! Απαξίωση? Σίγουρα ναι! Ψάχνουν με το φακό να βρουν ελληνικά πληρώματα. Δύσκολη η δουλειά στη θάλασσα, δεν αντιλέγω, αλλά εμεις οι ίδιοι δεν στηρίζουμε την οικονομία μας μέσα από την Ναυτιλία και κατ' επέκταση το «βαρύ» μας «πυροβολικό»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΣΘΕ ΜΕ 'ΠΡΩΤΙΕΣ' ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ.ΒΛ.ΜΝΗΜΟΝΙΟ...ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ.ΑΥΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΠΑΓΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ.ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΠΟΙΚΙΑΚΑ ΚΡΑΤΗ...ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΕΣΕΙΣ ΟΧΙ?ΟΙ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΙ...ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ...ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ 'ΝΑΡΚΩΜΕΝΟΙ'ΣΤΟ ΚΑΝΑΠΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΑΠΟ 'ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ'ΚΟΜΜΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ...ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν έβλεπες το σκίτσο που διάλεξα να βάλω στην ανάρτηση, θα καταλάβαινες ότι για το ξεπούλημα της Ελλάδας μιλάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ λυπάμαι πολύ που η λίστα δεν συμπεριλαμβάνει κάποιο κομμάτι του δημόσιου τομέα, ως προς την παραγωγικότητα του εννοώ, ανέκδοτο ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...