Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Αιφνιδιασμοί στο Νοσοκομείο της Άρτας;

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι, αλλά δεν μπορεί να το 'βγαλε και τελείως από το μυαλό της η Βάσω...
Λέει λοιπόν ότι την Μεγάλη Παρασκευή υπήρξε αιφνιδιαστική επίσκεψη του Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας στο Νοσοκομείο της Άρτας, που είχε ανησυχήσει για το θέμα με την έλλειψη απαραίτητου υγειονομικού υλικού...

Τι να σας πω, δεν άκουσα τίποτε, αλλά δεν μπορεί να είναι και τελείως ψέμματα...

Ας σας το δώσω λοιπόν:


"Αιφνίδια επίσκεψη στο Νοσοκομείο Άρτας, πραγματοποίησε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Νίκο Πολύζος, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Είχαν προηγηθεί τα δημοσιεύματα για τις τεράστιες ελλείψεις υλικού που καθιστούσαν προβληματική έως αδύνατη τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο ίδιος ενημέρωσε για την επίσκεψη το Διοικητή του Νοσοκομείου και σύμφωνα με έγκυρες πηγές η εντολή που δόθηκε προς... πάσα κατεύθυνση ήταν να μην αναφερθεί κανένα πρόβλημα στο Γενικό Γραμματέα.

Φυσικά η μέρα, η ώρα και ο τρόπος της επίσκεψης απέτρεπε την παρουσία συνδικαλιστών, εκπροσώπων εργαζομένων και άλλων.

Ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε διάφορους χώρους του νοσοκομείου και είδε τα πάντα να δουλεύουν ρολόι!

Μέχρι τη στιγμή που έφτασε στη Μονάδα τεχνητού νεφρού. Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση είχαν αποχωρήσει και η εικόνα που παρουσίαζε ο χώρος ήταν άκρως απογοητευτική. Ο Γενικός Γραμματές βρήκε αφορμή από την ακαταστασία αυτή για να τα ψάλει στο προσωπικό. Και τότε κάποιοι από τους εργαζόμενους εξοργίστηκαν και στις επιπλήξεις του απάντησαν.... «Μα κ. Γενικέ τι μας λέτε....Εδώ δεν υπάρχει ούτε χαρτί....»

- Ο Διοικητής με διαβεβαίωσε ότι στην αποθήκη έχει ένα φορτηγό χαρτί...., απάντησε εκείνος

Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν σε υψηλός τόνους και ο Γενικός Γραμματέας που θέλησε να αιφνιδιάσει, αιφνιδιάστηκε τελικά από όσα άκουσε για τις ελλείψεις του νοσοκομείου Άρτας. Αποχώρησε, αλλά ακόμη βασικά υλικά αναζητούνται!"

ΚΕΝΤΡΙ: Εγώ δεν ξέρω ούτε αν έγινε αυτή η επίσκεψη, ούτε αν ήταν ειδοποιημένος ο Διοικητής, ο Γιώργος Λάμπρος, ούτε αν έδωσε εντολή να σφυράνε όλοι κλέφτικα, ούτε αν τους έπιασε στα πράσα ο Γ.Γ.!!!
Εγώ αυτά που ξέρω είναι όσα
έγραψα την Μ. Τετάρτη για το έγγραφο 6301/15-4-2011 (δείτε το ακριβώς από κάτω, κάντε κλικ επάνω του και μεγεθύντε το αν θέλετε...)


Όπως βλέπετε, το έγγραφο καταλήγει: "η συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου υπό τις παρούσες συνθήκες δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας"...
Ξέρω επίσης ότι το προηγούμενο έγγραφο είχε και ένα συνημμένο, το 6087/13-4-2011, όπου το Γραφείο Προμηθειών του Νοσοκομείου αναφέρει 80 είδη υγειονομικού υλικού στα οποία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Δεν το είχα τότε που έκανα την ανάρτηση της Μ. Τετάρτης, αλλά τώρα που το έχω, σας βάζω την πρώτη και την τελευταία σελίδα του, για να σας δείξω τι λένε οι ίδιες οι διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου της Άρτας (δείτε το ακριβώς από κάτω, κάντε κλικ επάνω του και μεγεθύντε το αν θέλετε...)


Πάει που λέτε σύννεφο η έλλειψη σε γάζες, χαρτιά, καθετήρες, γάντια, σύριγγες, βαμβάκια, πεταλούδες, film ακτινολογικού και αξονικού και σ' ένα σωρό άλλα, 80 είναι συνολικά τα είδη...
Είναι λοιπόν αλήθεια ότι
"η συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου υπό τις παρούσες συνθήκες δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας", γιατί όταν το ίδιο το Γραφείο Προμηθειών του Νοσοκομείου γράφει:

- Χημικοί Δείκτες για κλίβανο ατμού (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ)
- Καθετήρες αναρρόφησης (ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ)
- Συσκευές ωριαίας μέτρησης ούρων (ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ)

κι ένα σωρό άλλα, τότε δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Άρτας είναι πάρα πολύ σοβαρή...
Κι όσο κι ακούγεται αστείο, είναι ταυτόχρονα τραγικό να πηγαίνει ετοιμόγεννη για προγραμματισμένο τοκετό και να έχει ειδοποιηθεί να έχει μαζί της ξυριστικά και κλύσμα!!!
Είναι για γέλια και για κλάματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...