Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Καθαρίζουμε το Κάστρο με ανοιχτά μάτια και αυτιά...


Το Δελτίο Τύπου από το Δημαρχείο έχει μια ευχάριστη ανακοίνωση και κάποιες ανακρίβειες που σίγουρα προέρχονται από ενθουσιασμό και όχι από διάθεση εξαπάτησης.
Το Δελτίο Τύπου γράφει:


ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ δίνουν την Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου, στις 10 το πρωί, Δήμος, πολιτιστικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες αλλά και κάθε ενεργός πολίτης που επιθυμεί να συμμετέχει στην επιχείρηση καθαριότητας του χώρου ώστε αυτός να καταστεί επισκέψιμος εν’ όψει και του Πάσχα που πολλοί συμπολίτες μας θα θελήσουν να κάνουν μια βόλτα και να χαρούν την ηρεμία και το πράσινο εντός του.
Όπως είναι γνωστό, μια νέα αρχή γίνεται για το Κάστρο της Άρτας που μετά από μια δεκαπενταετία περίπου που παρέμενε κλειστό, θα ξανανοίξει τις πύλες του για τους Αρτινούς πολίτες και για κάθε έναν που θα ήθελε να το επισκεφθεί.
Καλούμε λοιπόν όλους να συμμετέχουν ενεργά σ’ αυτή την δράση, αποδεικνύοντας ότι και στον καιρό της κρίσης μπορούν να ξεπεραστούν προβλήματα όταν υπάρχει συνεργασία και διάθεση προσφοράς και εθελοντισμού.


ΚΕΝΤΡΙ: Καλώ κι εγώ όλο τον κόσμο να πάει ΚΑΙ αυτή την φορά και να καθαρίσει εθελοντικά το Κάστρο, να καθαρίσει τον λόγγο, να ξεριζώσει τις αγριάδες και τα ξερόχορτα, να καθαρίσει τα σκουπίδια, να πάρει για άλλη μια φορά την κατάσταση στα χέρια του.
Όμως αγαπητέ Κώστα Μπόβολε, ή όποιος τέλος πάντων έγραψε αυτό το Δελτίο Τύπου, η δεύτερη παράγραφος είναι τελείως λάθος.
Το Κάστρο δεν ανοίγει τις πύλες του μετά από μια δεκαπενταετία, το Κάστρο ανοίχτηκε με κόψιμο της κλειδαριάς της πύλης , με τον Λεωνίδα τον Σπαή να κάνει αναρρίχηση και ρεσάλτο, με τον Κώστα τον Μπανιά να είναι σκαρφαλωμένος στα τείχη και να τρώει μηνύσεις, με την Βαγγελιώ, την Λίτσα, τον Κωνσταντίνο, τον Δημήτρη, τον Μπάμπη, τη Ντίνα και με πάρα πολλούς άλλους να δουλεύουνε και να καθαρίζουνε...
Και μετά υποχώρησε και το Υπουργείο και έβαλε συμβασιούχους φύλακες και το Κάστρο τα τελευταία χρόνια, έως πέρυσι ήτανε ΑΝΟΙΧΤΟ και EΠΙΣΚΕΨΙΜΟ και έρχονταν Αρτινοί και τουρίστες και το περπατούσανε και οι πολίτες πήγαιναν και ξαναπήγαιναν και καθάριζαν ξανά και ξανά (στην πάνω φωτογραφία βλέπετε παιδιά που τότε ήταν τελείως ανοργάνωτα και τώρα κάποια απ' αυτά αυτοοργανώθηκαν στους Friends Arta.
Και ο Σύλλογος Πολιτών Παρέμβαση εκεί έκοβε τις πρωτοχρονιάτικες πίτες του και γίνονταν συζητήσεις και σχέδια για το κτίριο του ΞΕΝΙΑ και πηγαίναμε τις Κυριακές ΜΕΣΑ στο ΞΕΝΙΑ, όπου μας περίμενε καφές, χυμός, κέικ, φτιαγμένα από τις κυρίες, ό,τι χρειαζότανε δηλαδή για να φιλέψουμε έναν επισκέπτη στο σπίτι μας...
Γιατί το ΞΕΝΙΑ και το Κάστρο το νοιώθουμε σπίτι μας και απ΄όλους όσους θα έρθουνε μεθαύριο και θα φωτογραφηθούνε με αξίνες και με χαμόγελα, εγώ μόνο την Μάρω τη Νάκα θυμάμαι, ούτε τον Παπαλέξη, ούτε τον Γέμο, ούτε τον Γκούβα, ούτε τον Τσιρογιάννη, ούτε κανέναν άλλον...
Και μετά έληξαν οι συμβάσεις, δεν πήρανε καινούργιους φύλακες και το ξανακλείδωσαν το Κάστρο.
Όταν είχε πρωτοσπάσει η κλειδαριά, θυμάμαι τον Οικονομίδη να είναι παρών και να βγάζει κι αυτός διεκδικητικό λόγο και ήτανε κι αυτός έτοιμος να το αλώσει το σύστημα...
Και μια Άνοιξη, τέτοια εποχή ήτανε περίπου ,πριν λίγα χρόνια είχε να μας πει ότι έχει δέσμευση από την Αθήνα ότι όχι μόνο το Κάστρο, αλλά και το ΞΕΝΙΑ, θα το δώσουνε στον Δήμο και ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι εκείνο το καλοκαίρι ο Δήμος θα λειτουργούσε αναψυκτήριο στο ΞΕΝΙΑ, ακόμη και με κατάληψη, ακόμη και με δικά του έξοδα!!!
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πράγματα που θα ακούσετε τη Μ. Πέμπτη το πρωί είναι καθαρά συμπτωματική...
Για να δούμε όμως, ας μην είμαι από τώρα καταδικαστικός, ας κρατήσω μια "πισινή": Υπήρξε ομαλή διαδοχή και στα παχιά λόγια ή θα πούνε επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους;
Άλλο Κάστρο, άλλο ΞΕΝΙΑ, άλλο άνοιγμα, άλλο παραχώρηση, άλλο καθάρισμα, άλλο αξιοποίηση.


3 σχόλια:

  1. Πάλι αυτοαναιρείστε και παραπληροφορείτε;
    Συγχρόνως με την ανάρτηση στο κεντρί,αναρτήθηκε στη γνώμη Άρτας:
    http://www.gnomiartas.gr/apopseis/item/818-kstr

    Η φωτογραφία που επιλέξαμε να δημοσιεύσουμε έχει τον σημειολογικό της χαρακτήρα της, για να θυμηθεί και ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, που εικονίζεται σ’ αυτή ως απλός πολίτης σε μια προσπάθεια καθαρισμού του Κάστρου. Τότε κι αυτός ήταν σίγουρος ότι το Κάστρο δεν θα παραχωρηθεί και το δήλωνε με κάθε ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην αρχή, όταν διάβασα στο προηγούμενο σχόλιο το "Πάλι αυτοαναιρείστε και παραπληροφορείτε;" αναρωτήθηκα σε τι αυτοαναιρούμαι και παραπληροφορώ...
    Μετά κατάλαβα ότι ο άγνωστος φίλος αναφερότανε στον δήμαρχο και έβαζε και σχετικό δημοσίευμα από την ΓΝΩΜΗ...
    Πάντως η αυτοαναίρεση και η παραπληροφόρηση είναι χαρακτηριστικό των πολιτικών καριέρας και πιστεύω ότι για τον δήμαρχο ανοίγεται πεδίο δόξης λαμπρό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χα χα χα.Όσοι ήμασταν εκεί ξέρουμε ποιος έβαλε πλάτες για τον καθαρισμό και για όλο το τρέξιμο αλλά και ποιοι πέρναγαν με τα κουστούμια τις γραβάτες και τα καλογιαλισμένα παπουτσάκια να βγάλουν φωτογραφίες.οι "απλοί πολίτες" που οικειοποιούνται συλλογικούς αγώνες και ξαφνικά περνούν στα αξιώματα είναι επικίνδυνοι και για τους Αγώνες και για τους Απλούς Πολίτες. (αλλά και όταν οι αξιωματούχοι δηλώνουν στο πλευρό του αγωνιζόμενου πολίτη...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...