Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Η επιστολή της ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ στον Παπανδρέου...

Έστειλαν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ στον Παπανδρέου μια επιστολή που διαμαρτύρονται για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.
Διαβάστε την και μετά θα πω κι εγώ την παρόλα μου...


Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:"Σύντροφε Πρόεδρε,

με μεγάλη αγωνία και ανησυχία πήραμε την πρωτοβουλία να σας στείλουμε αυτή την επιστολή μέσω της οποίας θέλουμε να σας ενημερώσουμε γιατί διαφωνούμε με την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ και ταυτοχρόνως από καρδιάς και με σεβασμό να σας απευθύνουμε έκκληση να μην συμπεριλάβετε την τελευταία μεγάλη επιχείρηση του Ελληνικού λαού, την τελευταία μεγάλη επιχείρηση του Δημοσίου στον κατάλογο των υπό μετοχοποίηση εταιρειών.

Σύντροφε Πρόεδρε,

γνωρίζετε πολύ καλά την ιδιαίτερη αξία του ηλεκτρικού ρεύματος ως κοινωνικού αγαθού και ως την βάση της ανάπτυξης.

Άλλωστε, αυτή η αναγνώριση είναι που οδήγησε και με τη δική σας σφραγίδα για πρώτη φορά στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα να διατυπωθεί η θέση ότι η "ΔΕΗ παραμένει υπό Δημόσιο έλεγχο τουλάχιστον με 51%"

Με βάση αυτή μας την προγραμματική θέση που αποτυπώνει την άποψη μας ως σοσιαλιστικό κίνημα απέναντι στα κοινωνικά αγαθά και τις Επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, από καρδιάς και στη βάση της κοινής μας διαδρομής σας κάνουμε έκκληση να μην προχωρήσετε στην περαιτέρω μετοχοποίηση.

Επιπροσθέτως σας τονίζουμε ότι περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να προσφέρει και να συμβάλλει οικονομικά, όχι μόνο γιατί η τιμή της μετοχής είναι πολύ χαμηλή αλλά και για έναν επιπλέον λόγο ότι με βάση το Ν.2773 ένα ποσοστό 15% από τα όποια έσοδα της μετοχοποίησης πρέπει να αποδοθεί στον ασφαλιστικό φορέα.

Τέλος σύντροφε Πρόεδρε,

για κάθε άνθρωπο ισχύει το ότι "δεν πουλά την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά".

Με όλο το σεβασμό θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά τα τελευταία χρόνια το κράτος (και εάν δεν παίζονταν απαράδεκτα παιχνίδια από την κυβέρνηση της Ν.Δ. σε βάρος της ΔΕΗ τα μεγέθη θα ήταν μεγαλύτερα) μόνο από φόρους και μερίσματα εισέπραξε πάνω από 1,5 δις €!

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία που αποδεικνύουν ότι και από οικονομική- εισπρακτική άποψη δεν συμφέρει να γίνει περαιτέρω μετοχοποίηση σας ζητούμε να μην συμπεριλάβετε τη ΔΕΗ στον κατάλογο των επιχειρήσεων από τις οποίες θα αντληθούν - εξευρεθούν τα 50δις.

Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι οι συχνές επισκέψεις σας και το αμέριστο ενδιαφέρον σας για τη ΔΕΗ που άφησαν άριστες εντυπώσεις δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαψευστούν.

Το κράτος, οφείλει στη ΔΕΗ την τεράστια προσφορά της σε εθνικό, κοινωνικό και εργασιακό επίπεδο.

Η ΔΕΗ ήταν και πρέπει να παραμείνει ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ με το 51% και το Management στο Δημόσιο.

Σύντροφε Πρόεδρε,

πριν πάρετε την τελική σας απόφαση παρακαλούμε πολύ να μας δεχθείτε στο γραφείο σας προκειμένου να σας εκφράσουμε και από κοντά τις απόψεις μας."

ΚΕΝΤΡΙ: Πόσο στοίχημα πάτε ότι ο Φωτόπουλος και κάμποσοι άλλοι Φωτόπουλοι θα πάρουνε απ' αυτές τις 5ετείς άδειες άνευ αποδοχών, που προορίζονται για 3000 δημόσιους υπαλλήλους και μετά την πενταετία θα επιστρέψουν κανονικά στη θέση τους;
Τώρα, αν στο μεσοδιάστημα της 5ετίας τύχει να προσληφθούνε σε κάποιον ιδιωτικό ενεργειακό όμιλο με 50 χιλιάρικα μηνιαίως, τι να κάνουμε;

Η εμπειρία είναι δυσεύρετη και ανταμοίβεται!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...