Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

Τελικά δεν είναι να λες καλό λόγο...

Και εκεί που ξεκίνησα στην προηγούμενη ανάρτηση να πω μια καλή κουβέντα για τη νέα κυβέρνηση και την αντιμετώπιση του Αμβρακικού, νάτην η καινούργια είδηση που έρχεται να με ξαναπροσγειώσει στην πεζή πραγματικότητα...
Απ' ότι φαίνεται η Μπατζελή δέχτηκε τους αλιείς, επειδή αυτοί ξεκίνησαν και πήγαν στην Αθήνα, αλλιώς δεν ξέρω τι θα γινότανε.

Να, για παράδειγμα η casual Τίνα Μπιρμπίλη, δεν πρόκειται να αποδεχτεί την πρόσκληση της Ομοσπονδίας Αλιέων για την Ημερίδα που προγραμματίζεται για το πρώτο 15ήμερο του Νοεμβρίου, με θέμα την σωτηρία του Αμβρακικού κόλπου...

Αλλά απ΄ ότι πάλι μαθαίνω ούτε κανένας άλλος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος μπορεί να έρθει, ούτε καν ο Αγρινιώτης υφυπουργός, ο Θάνος ο Μωραΐτης, που και λόγω εντοπιότητας, θα έπρεπε να δείξει λίγο περισότερο ενδιαφέρον...

Να φταίει άραγε ότι τους ζαλίζουνε οι στροφές από το Αντίριο και δώθε ή μήπως φοβούνται μη τυχόν τους ζητηθεί να αναλάβουν καμιά δέσμευση, όπως για παράδειγμα, να απομακρυνθούν οι δραστηριότητες που σκοτώνουν τον Αμβρακικό;

Να και κάτι αισιόδοξο για τον Αμβρακικό...


Mια πρώτη –πλην όμως ουσιαστική ως προς το περιεχόμενό της συναντηση-είχε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της παράκτιας αλιείας με τη νέα Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.
Οι παράκτιοι αλιείς-μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλιευτικών Συλλόγων Ηπείρου Παύλος Χαραλάμπους- έθεσαν μια σειρά από άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προτεραιότητες και έδωσαν στην υπουργό εγγράφως και τεκμηριωμένα όλα τα προβλήματα και τις αντίστοιχες προτάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες συνάδουν με τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την πράσινη ανάπτυξη, για να βγεί η παράκτια αλιεία από τα αδιέξοδα που της δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η κ.Μπατζελή δεσμεύτηκε να αποσύρει άμεσα την παράνομη υπουργική απόφαση του πρώην υπουργού κ. Κοντού (164198/03.03.08) και να πάνε οι μηχανότρατες στο 1,5 μίλι. Επίσης υποσχέθηκε στην ομάδα αναδιάρθρωσης του ΕΛΓΑ, ότι θα συμμετέχει και εκπρόσωπος της παράκτιας αλιείας για να συζητηθεί πώς θα ενταχθεί και η αλιεία σε καθεστώς αποζημιώσεων από ακραία φυσικά φαινόμενα και καταστροφές αλιευτικών εργαλείων από μεγάλα θηλαστικά.
από epirusgate

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Μια περίεργη αισιοδοξία αφήνουν να διαρρεύσει «κύκλοι» του υπουργείου «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗΣ»…Το «όπου να ‘ ναι θα νιώσουν την καυτή μας ανάσα να τους αγγίζει» είναι κάτι που ακούγεται όλο και πιο συχνά τις τελευταίες ώρες, όταν αυτοί οι «κύκλοι» αναφέρονται στη νέα γενιά τρομοκρατών.
Και με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, είναι δύσκολο κανείς να επιλέξει, αν αυτή η διαβεβαίωση – φημολογία, μπορεί να τονώσει την αισιοδοξία των πολιτών ή να διευρύνει τον κύκλο των ερωτηματικών που επείγει να απαντήσει με σαφήνεια η πολιτική ηγεσία.

Εμείς απλά θα τα διατυπώσουμε. Και μέσα στις επόμενες ημέρες, αν αποποιηθεί των ευθυνών του να δώσει σαφείς απαντήσεις σ αυτά, θα έρθει κοντολογίς η ίδια η ζωή και τα αμείλικτα γεγονότα να τον υποκαταστήσουν.


1.Προέκυψαν στοιχεία
κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών από τα οποία πηγάζει αυτή η αμφιλεγόμενη αισιοδοξία, ή προϋπήρχαν δεδομένα από τον παρελθόντα χρόνο στις αρμόδιες αρχές που για κάποιο λόγο δεν αξιοποιήθηκαν???

2.Τρομοκράτες αποφασισμένοι
να σκοτώσουν… τρομοκράτες που δε λύγισαν μετά το «άκουσμα» των δικών τους πυροβολισμών και του κρότου της δικής τους χειροβομβίδας… τρομοκράτες που δε σάστισαν αν και δεν είχαν τη δυνατότητα εκείνη τη στιγμή να γνωρίζουν την αποτελεσματικότητα του μακελέματος που επεχείρησαν… τρομοκράτες που είχαν οργανώσει και την τελευταία λεπτομέρεια… τρομοκράτες που δεν έκαναν - τουλάχιστον εμφανώς – το λάθος που θα τους εκθέσει…
Όλα αυτά δεν παραπέμπουν σε επιχειρησιακά – καταδρομικά εκπαιδευμένους τρομοκράτες???

Θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με ανάλογη ψυχραιμία, κάποια απλώς «οργισμένα αλητόπαιδα» τα οποία στερούνται εκτεταμένης εξοικείωσης με πολεμικά πυροβόλα όπλα???


3.Ταυτίζεται το προφίλ
αυτών των τρομοκρατών που «έμειναν και πολέμησαν» με το προφίλ εκείνων που έβαζαν τη βόμβα και είχαν απομακρυνθεί πριν εκραγεί???
Ταυτίζεται με το προφίλ εκείνων που «καθάριζαν» με τρείς – τέσσερις πιστολιές στο καλοστημένο «καρτέρι» τα θύματά τους, και εξαφανίζονταν πριν προλάβει κανείς να αντιληφθεί τι συμβαίνει???

4.Που εκπαιδεύτηκαν
λοιπόν αυτοί οι αδίστακτοι καταδρομείς του αντάρτικου πόλης, πριν απ όλα στην τόσο καταφανή απαξίωση της ανθρώπινης ζωής???

5.Πρόκειται απλώς για τρομοκράτες
που τόλμησαν ή για ομάδα αδίστακτων ανθρώπων, που εκτός από μεθοδική εκπαίδευση στη χρήση και στη δράση, έχουν υπολογίσιμη πολεμική εμπειρία και που την απέκτησαν???

6.Που εκπαιδεύτηκαν επιχειρησιακά???
Εντός η εκτός του Ελληνικού εδάφους???
Κι αν εκπαιδεύτηκαν εντός του Ελληνικού εδάφους, ποιες περιοχές αλήθεια προσφέρονται για να κάνει κανείς εκτεταμένη εκπαίδευση σε κατά ριπάς βολές με καλάσνικωφ???
Αν πάλι εκπαιδεύτηκαν εκτός Ελλάδος, πόσο μακριά από το «θέατρο των επιχειρήσεων» τους θα μπορούσε να είναι ο χώρος που εκπαιδεύονται???


7.Από πού εξασφάλισαν
το βαρύ και τον ελαφρύ τους οπλισμό αλλά και τα αναλώσιμα (σφαίρες) που αφειδώς χρησιμοποίησαν???

8.Για ποιο λόγο εμφανίστηκαν «φορτωμένοι»
οι αδίστακτοι ράμπο οι οποίοι σαφώς και ήξεραν, ότι με πολύ λιγότερα «παρελκόμενα», θα μπορούσαν να είναι το ίδιο αποτελεσματικοί (ή και αναποτελεσματικοί) αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος???

9.Ποιο ήταν το «μήνυμα»
που θέλησαν να περάσουν, εκτός από την πασιφανέστατη επιδίωξη τους να σκορπίσουν αίμα και θάνατο κατά τη διάρκεια αυτής της αδίστακτης επιδρομής???

10.Είναι πεισμένοι οι «κύκλοι»
της κατευθυνόμενης αισιοδοξίας, πως δεν υπάρχει εξωελληνικός «δάκτυλος» σ αυτή τη σκοτεινή ιστορία, ούτε στο στάδιο της έμπνευσης… ούτε στο στάδιο της οργάνωσης… ούτε αναφορικά με το φορέα και το χώρο εκπαίδευσης… ούτε σ αυτό καθ εαυτό το εκτελεστικό κομμάτι???

11.Τι απέγινε αλήθεια η περίπτωση Μισιούνωφ
για την οποία κανείς δε μιλά???

12.Πρόκειται για αυτόβουλα
οργανωμένες ομάδες θανάτου ή μήπως υπάρχει κάποια κρατική – εξωθεσμική – εξωελληνική στήριξη – προτροπή αυτών των ομάδων και αν ναι ποιοι είναι οι απώτεροι στόχοι τους???

Όλα αυτά είναι ερωτήματα στα οποία η πολιτική ηγεσία οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις αντί να καταγίνεται με μεγαλοστομίες, με συγνώμες και με απερίσκεπτους πειραματισμούς.
Φυσικά απαντήσεις για όλα αυτά θα επιχειρήσουμε να δώσουμε κι εμείς όπως και ο κάθε Έλληνας πολίτης.
Η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στο θέατρο ενός άγνωστου πολέμου κι από αυτό τον πόλεμο οφείλει να βγει νικητής και η Ελλάδα και η δημοκρατία στον τόπο μας.

Αυτές είναι οι απορίες που εκφράζει ο φίλος Κυριάκος και φαντάζομαι πως δεν υπάρχει ούτε ένας που να έχει έστω και κουκούτσι μυαλό, που να μην έχει σκεφτεί τα ίδια πράγματα...
Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα...

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;


Οι υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ κατάφεραν να μετατρέψουν τη διαδικασία για την εκλογή αρχηγού σε μια σκέτη κωμωδία. Ενώ πλησιάζει η ημερομηνία εκλογής ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και ποιοι είναι αυτοί που θα ψηφίσουν τελικά στις εκλογές.
Το χειρότερο όμως απ' όλα είναι ότι
τους βλέπω να κάνουν περιοδείες με χαμόγελα και χαζοπλακίτσες λες και όλα είναι μια χαρά. Λες και πριν από ένα μήνα δεν υπήρξε συντριβή για την οποία έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης όλοι τους.
Ακόμα περιμένουν οι οπαδοί της ΝΔ τη συζήτηση για τα αίτια της ήττας. Θα περιμένουν προφανώς για πολύ καιρό ακόμα.
Αλλά πού καιρός για τέτοια συζήτηση και ανάληψη ευθυνών. Πού καιρός για συγνώμες.
Εδώ παίζεται η καρέκλα και όλοι τους έχουν μάθει να σρογγυλοκαθίζουν τον κ..ο τους στις καρέκλες της εξουσίας.
Είναι ντροπή η εικόνα που προσφέρουν.
Είναι μια σκέτη κωμωδία.

το διάβασα στην Πολιτική Πρόταση και διαφωνώ πέρα για πέρα!!! Αν ρωτάτε την γνώμη μου, όλες αυτές οι "
περιοδείες με χαμόγελα και χαζοπλακίτσες", είναι επίτηδες έτσι δομημένες, ώστε να μην σοβαρέψει το πράγμα και βρεθεί κανένας να τους ρωτήσει: "Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;"!!!
Όσο για το θέμα της "κωμωδίας", με υποψήφιο τον Ψωμιάδη, δεν θα μπορούσε να είναι και τίποτε άλλο, άλλωστε!!!

Η πασαρέλα του Υπουργού Προστασίας (!!!) του Πολίτη...Παρακολουθώ εδώ και μέρες τον υπουργό προστασίας του πολίτη(;;;) κ. Χρυσοχοίδη να έχει κάνει τόσες δηλώσεις σε τόσα διαφορετικά μέσα, που ούτε η Σταρ Ελλάς δεν είχε κάνει όταν κέρδισε τον τίτλο της.
Η πάταξη της τρομοκρατίας δε θα
επιτευχθεί ποτέ κ. Υπουργέ με δημόσιες δηλώσεις και εμφανίσεις στα ΜΜΕ. Απαιτεί σοβαρή δουλειά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ο υπουργός φαίνεται ότι προφανώς αγνοεί τα αυτονόητα.
Προς απόδειξη όλων αυτών ας δούμε τι έχουμε μέχρι σήμερα.

1. Δεκάδες βαρύγδουπες δηλώσεις κενού περιεχομένου στα ΜΜΕ.
2. Επεισόδια με καταστροφές περιουσιών στη Θεσσαλονίκη
3. Την τρομοκρατική ενέργεια στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής
4. Βομβιστική επίθεση στο σπίτι της Μαριέτας Γιαννάκου
5. Ακέφαλη ακόμα την Ελληνική Αστυνομία

Αν αυτήν την εικόνα τη θεωρεί ως επιτυχημένη αρχή στο υπουργείο προστασίας του πολίτη ο κ. Χρυσοχοίδης, τότε μάλλον έχουμε διαφορετική αίσθηση της πραγματικότητας.
Το χειρότερο απ΄όλα είναι ότι ο υπουργός βγαίνει και προκαλεί δημόσια τους τρομοκράτες, γεγονός που για όποιον γνωρίζει τα ελάχιστα από επιχειρησιακή τακτική, είναι τουλάχιστον εγκληματικό.
Εύχομαι και ελπίζω η συνέχεια στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να είναι διαφορετική για να μη ζήσουμε ακόμα χειρότερα γεγονότα.

Το συγκεκριμένο κείμενο το διάβασα στην Πολιτική Πρόταση και λέει αρκετές αλήθειες. Για να είμαστε βέβαια δίκαιοι, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Χρυσοχοΐδης έδωσε θετικά δείγματα στην αρχή, κυρίως με το θέμα των φρουρών-ορνιτνατσών δημοσιογράφων και παραγόντων, αλλά τώρα τελευταία δείχνει σα να θέλει εναγωνίως να στείλει μηνύματα προς άγνωστη κατεύθυνση. Σε ποιον τα λες κύριε υπουργέ; Ξέρεις κάτι, αλλά δεν σε παίρνει να τα πεις;

Δείτε τους νέους δήμους στο νομό σας...


Μάχη με το χρόνο δίνει το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να προλάβει τη διενέργεια των αυτοδιοικητικων εκλογών του 2010 με το νέο διοικητικό χάρτη.
Τα προβλήματα δεν εντοπίζονται μόνο στο γεγονός ότι δεν υπάρχει επάρκεια χρόνου, αλλά και στην έλλειψη των αναγκαίων πόρων που υπολογίζονται σε 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Πηγες του υπουργείου Εσωτερικων αναγνωρίζουν το πρόβλημα, τόνιζουν όμως οτι οι πόροι τελικα θα βρεθουν, ενω δεν απαιτείται και η άμεση καταβολή τους.

Η αρχική σκέψη ήταν να προχωρήσει μόνο η αιρετή περιφέρεια που απαιτεί λιγότερα χρήματα, όμως κάτι τέτοιο θα αλλοίωνε τη φιλοσοφία του σχεδίου για τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Έτσι μετά από αυτή την εξέλιξη θα υιοθετηθεί η μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία έχει δημοσιοποιηθεί εδώ και καιρό.

Σύμφωνα με τη μελέτη οι 1034 δήμοι θα γίνουν λιγότεροι από 400.

Κατεβάστε τη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης πατώντας ΕΔΩ
το διάβασα στο νέο ηλεκτρονικό περιοδικό ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, που σας είπα και νωρίτερα...

Ηλεκτρονικό περιοδικό για την Αυτοδιοίκηση.


Μια πολύ καλή προσπάθεια, που μπορεί να φανεί πολύ χρηστική, θα το παρακολουθήσω πάντως, μιας και με την πρώτη ματιά φαίνεται πολύ ενδιαφέρον...

Το mail που έλαβα, έγραφε:


"Ήρθε η ώρα για την Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση

Μια νέα προσπάθεια ξεκίνησε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.
Το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό για την Αυτοδιοίκηση.

Με συντάκτες που ασχολούνται πολλά χρόνια με τον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Με συνεχή ροή πληροφοριών, άρθρα, συνεντεύξεις, θέματα πολιτισμού και videos.
Με τον e-ανταποκριτή που δίνει τη δυνατότητα στον κάθε πολίτη να προβάλει τα θετικά και να καταγγείλει τα αρνητικά που συμβαίνουν γύρω του."

Stagers Vs G700


ΓΡΑΦΕΙ ο Δημήτρης Καραμήτσος
Το πρόβλημα των εργαζόμενων με το πρόγραμμα STAGE στο Δημόσιο είναι πολυσύνθετο, αλλά ζητεί μια δίκαιη λύση.

Σε αυτή την λύση θα επιχειρήσω να συμβάλλω με την πρότασή μου.

Α. Πρώτα από όλα θα πρέπει να επισημανθεί ότι η κατάργηση των προγραμμάτων STAGE, των προγραμμάτων της αθλιότητας, της εξάρτησης, της ομηρίας και της δουλείας, είναι μια απόλυτα ορθή και γενναία απόφαση της κυβέρνησης. Να καταργηθούν και να μην επανέλθουν ποτέ τα Stage και αντίστοιχοι «θεσμοί», σύγχρονης εργασιακής δουλείας.

Όμως παρά την κατάργησή των Stage, το πρόβλημα παραμένει, είναι πρόβλημα ουσίας, πρόβλημα κοινωνικό, που αφορά χιλιάδες νέους ανθρώπους, είτε αυτοί εργάστηκαν με το πρόγραμμα Stage, είτε όχι.

Β. Ας ξεκαθαρίσουμε όμως τα πράγματα για το πρόγραμμα STAGE και όσους εργάστηκαν με αυτό, χωρίς να αποκρύπτουμε, να σκεπάζουμε ή να «στρογγυλεύουμε» τις αλήθειες με λέξεις.

Ποιες είναι οι αλήθειες:

1. Το πρόγραμμα Stage, αποτέλεσε ένα πρόγραμμα σύγχρονης δουλείας και όχι πρόγραμμα μαθησιακής πρακτικής εξάσκησης. Οι εργαζόμενοι με το Stage, εργάζονταν καλύπτοντας μόνιμες οργανικές ανάγκες του Δημοσίου, ως κανονικοί δημόσιοι υπάλληλοι, με αστεία, δουλική αμοιβή και χωρίς καν ασφάλιση.

2. Στον αντίποδα, οι εργαζόμενοι με το πρόγραμμα Stage, γνώριζαν εκ των προτέρων τις συνθήκες και τους όρους εργασίας και, κυρίως, η επιλογή τους στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, έγινε με κομματικά κριτήρια και με βάση κομματικές γνωριμίες. «Ρουσφέτια» ήταν τα Stage και να μην κρυβόμαστε από την αλήθεια.

Γ. Όλα αυτά δεν θα αποτελούσαν τόσο μεγάλο ουσιαστικό πρόβλημα, εάν απέναντι στους "Stagers", στους εργαζόμενους με το πρόγραμμα Stage, δεν υπήρχε μια στρατιά χιλιάδων νέων, η «γενιά των 700 Ευρώ» που, είτε δεν είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη», είτε από καθαρή περιφάνεια και με απόλυτη τήρηση της νομιμότητας και της αξιοκρατίας δεν θέλησαν να μπουν από τα κομματικά παράθυρα στα προγράμματα Stage, αλλά αγωνιζόντουσαν είτε στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, είτε αλλού, να βρουν εργασία.
Αυτούς δεν μπορούμε να τους αδικήσουμε απέναντι σε όσους εργάστηκαν με το Stage, πριμοδοτώντας τους τελευταίους με «μόρια» στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Θα ήταν λοιπόν ένα ακόμα έγκλημα, ένα ακόμα ανοσιούργημα, να πριμοδοτηθούν οι εργασθέντες με το Stage, έναντι των υπόλοιπων νέων.

Δ. Η λύση φαντάζει δύσκολη και το πρόβλημα μοιάζει αδιέξοδο, όμως υπάρχουν λύσεις που αποδίδουν δικαιοσύνη και συνθέτουν την «χρυσή τομή».
Η μία λύση είναι να μην μετρήσει καθόλου η εργασιακή εμπειρία, ούτε το Stage, ούτε τίποτε άλλο, στους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. Σολομώντεια, απλή και δίκαιη. Η λύση όμως αυτή αδικεί όσους προσπάθησαν, όσους εργάστηκαν έναντι όσων παρέμεναν αδρανείς άνεργοι.
Η άλλη λύση, (η προτιμότερη, ορθότερη και δικαιότερη) κατά την γνώμη μου, είναι να μετρήσει ίσα και χωρίς καμία ειδική εύνοια ή πριμοδότηση, η προϋπηρεσία των υποψηφίων για το Δημόσιο, είτε πρόκειται για Stage είτε για εργασία εκτός Stage, ακόμα και σε άσχετο εργασιακό αντικείμενο (γιατί χιλιάδες νέοι αναγκάζονται να εργαστούν και σε άλλο αντικείμενο από αυτό της ειδίκευσής τους για να επιβιώσουν).

Με τον τρόπο αυτό, ούτε οι "Stagers" θα αδικηθούν, αλλά ούτε και τα παιδιά εκείνα, που παρά τις αντιξοότητες δεν επισκέφτηκαν το κομματικό γραφείο, αλλά προσπάθησαν με την αξία τους να εργαστούν σε οποιαδήποτε εργασία, για να επιβιώσουν.
Αυτή την γενιά, την γενιά των «700 Ευρώ» δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε και να την θέσουμε στην γωνία, αλλά θα πρέπει να στηρίξουμε την ανάγκη της και να επιβραβεύσουμε το θάρρος της, την εργατικότητα και τη νομιμότητά της (για να αποτελέσει και παράδειγμα για το μέλλον, ακόμα και για όσους χρησιμοποιούν μη νόμιμα μέσα για να εξεύρουν εργασία στο Δημόσιο).
Θα πρότεινα, μάλιστα, τελειώνοντας την πρότασή μου και επειδή ο ιδιωτικός τομέας είναι άγριος και ζοφερός, για τους υποψήφιους αυτής της κατηγορίας (G700) να αναγνωριστεί ως πλασματικός χρόνος εργασίας, ο χρόνος κατά τον οποίο λάμβαναν επίδομα ανεργίας και οι 9 μήνες εργασίας να λογιστούν ως ολόκληρο έτος. Αυτό ισορροπεί το προνόμιο των «Stagers», οι οποίοι με τις γνωστές ανανεώσεις συμβάσεων εργάζονταν διαρκώς. (Αλλωστε οι φτωχότερες οικογένειες δεν μπορούσαν να στηρίξουν ένα νέο για να εργάζεται με τον μισθό του Stage ...).
Αυτή είναι η πρότασή μου και θαρρώ ότι είναι η δικαιότερη δυνατή λύση για όλους.

- Ο Δημ. Καραμήτσας είναι δικηγόρος και αντιπρόεδρος Ν. ΙΝΚΑ

Τον ξετινάξατε στην πείνα, ζητάτε και τα ρέστα...

pagkalos th"Ο εκρηκτικός χαρακτήρας του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου είναι γνωστός στους περισσότερους. Γνωστό είναι επίσης ότι ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος μπορεί πολύ εύκολα να υπερβεί τους κανόνες ευγένειας και να γίνει έως και πολύ προσβλητικός με τους συνομιλητές του.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, αμέσως μετά την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου, αποχώρησε και δεν παρέστη στην εκδήλωση του Δήμου κατά την οποία ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης και τιμήθηκε ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας. Άγνωστο για ποιους λόγους ή για λόγους που μπορεί ο καθένας να υποθέσει και απέχουν πολύ από τον πολιτικό πολιτισμό!

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στα Γιάννινα, δύο φορές ξέσπασε με ένταση στο Νομάρχη Ιωαννίνων Αλέκο Καχριμάνη, χωρίς μάλιστα να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Η πρώτη ήταν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου ο κ. Πάγκαλος ενοχλήθηκε από τον ομιλητή! Όχι βέβαια από το περιεχόμενο της ιστορικής ομιλίας, αλλά επειδή προσφώνησε πρώτα το Νομάρχη και τον Δήμαρχο και στη συνέχεια τους βουλευτές!

Η δεύτερη ήταν κατά την κατάθεση στεφάνων, στο Ηρώο των Μπιζανομάχων.
Εκεί ο κ. Πάγκαλος και με πολύ έντονο ύφος, επέπληξε το Νομάρχη επειδή δεν υπήρχε στεφάνι για τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Αργύρη.

Δεν είχε δηλώσει συμμετοχή ώστε να μεριμνήσουμε για το στεφάνι, απάντησε ο Νομάρχης. Πυροσβεστικά έσπευσε να λειτουργήσει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, αλλά ο κ. Πάγκαλος απαίτησε να βρεθεί στεφάνι πάραυτα για να μην γίνει χαμός!
Στεφάνι βρέθηκε και ευτυχώς όλα τελείωσαν εκεί....

Η αλήθεια πάντως είναι ότι στη συνέχεια κι όταν οι επίσημοι κατευθύνθηκαν στη Νομαρχία το κλίμα είχε παγώσει και όταν ο νομάρχης απευθύνθηκε στον κ. Πάγκαλο με την προσφώνηση «κύριε υπουργέ...», το διόρθωσε αμέσως αντικαθιστώντας το με το «κύριε αντιπρόεδρε» για να μην υπάρξει και τρίτος γύρος!

Μετά από όλα αυτά, το γεγονός ότι κάποια στιγμή ο κ. Πάγκαλος μπέρδεψε το Μπιζάνι με το Καλπάκι, είναι άνευ σημασίας!"

το διάβασα στην EpirusPost, αλλά δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο το κάνουνε θέμα οι φίλοι μας οι Γιαννιώτες και ειδικότερα η φιλενάδα μου η Βάσω. Ήρθε ο άνθρωπος στα Γιάννενα και θα σκέφτηκε ότι και πρατίνα θα του 'χουνε και παϊδάκια και γαλοτύρι και απ' όλα... Πού να φανταζότανε ότι θα τον άρχιζαν στις αναπαραστάσεις και στις ομιλίες και στις δοξολογίες;

Πείνασε ο χριστιανός και εκνευρίστηκε... Με άδειο στομάχι ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟΜΑΧΙ, πού μυαλό για πολιτικό πολιτισμό και αβρότητες!!!

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009

Η ζωή χωρίς Internet...

Δεν θα σας το πούμε με λόγια, αλλά με εικόνες!
Δείτε
στις παρακάτω εικόνες τι θα κάναμε στις μέρες μας
εάν δεν είχαμε το... Ίντερνετ!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


από Απολίτιστο Στέκι

Μαζί γιόρτασαν το ΟΧΙ οι 4...

Κάτι λένε μεταξύ τους, αλλά δεν μπορώ να ακούσω, η μπάντα της Στρατιάς δεν με αφήνει να κρυφακούσω. Όμως, κάποιος έχει βάλει κοριούς!!! Για να δούμε, τι κατέγραψε ο Ασημώνης;

1068698_b

Αθάνατε Ασημώνη, ορεξάτο σε βρίσκω, σου έκανε καλό η αργία...

Ο Ιβάν ο Τρομερός στην Άρτα!!!


Απ' ότι μαθαίνω, ο Ομογενής Βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης, έρχεται στην Άρτα για το 15o Πανελλήνιο Συνέδριο των Ποντίων, που ξεκινάει αύριο.
Ο επονομαζόμενος και "Ιβάν ο Τρομερός" είχε τιμηθεί από τον Πούτιν, που του είχε απονείμει το παράσημο της Ρωσικής Ομοσπονδίας «Για τις υπηρεσίες υπέρ της Πατρίδος» τέταρτης τάξης.

Για όσους θα ακούσουν το όνομά του ή θα δούνε την φωτογραφία του και θα πούνε "τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...", είναι αυτός που είχε γίνει γνωστός στην Ελλάδα, όταν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναλάβει τον ΠΑΟΚ πριν τον Ζαγοράκη...

Τρόμαξε η Ντόρα;

Βρε Ντόρα, πλάκα έκανα με την κυρά-Φροσύνη, αυτά τα 'κανε ο Αλή πασάς, όχι εμείς!!!
Εμείς οι Ηπειρώτες είμαστε φιλόξενοι, μην αλλάζεις το πρόγραμμά σου για μια χαζοανάρτηση...

Πριν λίγο με ενημέρωσε η Βάσω η Σκουλήκα από τα Γιάννενα, ότι αναβάλλεται η επίσκεψη...

Τι να πει κανείς; Και τι θα απογίνουνε όλα αυτά τα μπιλιετάκια που γράφτηκαν από διάφορους Αρτινούς με τις δηλώσεις υποταγής; Πού να τα στείλουνε τώρα;

Πάντως, ο επόμενος που έχει προγραμματίσει επίσκεψη για τα Γιάννενα, είναι ο Αντώνης ο Σαμαράς.
Έρχεται την Κυριακή στις 8 το βράδυ, στο Du Lac. Παιδιά, γράψτε και σ' αυτόν, πού ξέρεις; Κι αν σου κάτσει;

Άρχισαν να 'ρχονται...


Μεθαύριο το Σάββατο, έρχεται η Ντόρα στα Γιάννενα. Στις 7 η ώρα το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Du Lac.
Όχι στην Άρτα δεν θα έρθει, τι να κάνει να έρθει; Εμάς μας έχει "δεμένους", έτσι λένε οι φήμες στο Μονοπλιό. Τουλάχιστον 70% θα πάρει στην Άρτα, ναι το διάβασα και σε μια εφημερίδα που "
παρατηρεί" αυτά που θέλει...
Πάντως θα ήθελα να πω στην Ντόρα, εκεί στα Γιάννενα που θα είναι, να προσέχει πολύ. Όλοι θα της σφίγγουνε το χέρι εκεί στο Du Lac, όλοι θα της λένε ότι θα την ψηφίσουνε, αλλά να 'χει τα μάτια της ανοιχτά, γιατί τα χτυπήματα στην πλάτη μπορεί να μην είναι μόνο συμπαράστασης, αλλά μπορεί να παραμονεύει και κανά απότομο σπρώξιμο!!!

Της το λέω αυτό, γιατί Du Lac, σημαίνει Λίμνη και βρίσκεται κιόλας δίπλα στη Παμβώτιδα και όλοι ξέρουμε ότι και την κυρά-Φροσύνη στα ώπα-ώπα την είχανε, μέχρι που με μια σπρωξιά την φουντάρανε στη λίμνη!!!

Νά ταν οι πέτραις ζάχαρη, να ρήχνανε 'ς τη λίμνη,
για να γλυκάνη το νερό για την κυρά Φροσύνη.
Αχ, Φροσύνη παινεμένη,
μέσ 'ς τη λίμνη ξαπλωμένη!

Σφαίρες εναντίον του λαού...


Οποιαδήποτε δολοφονική ενέργεια, απ' όπου κι αν προέρχεται είναι και ΠΡΕΠΕΙ να είναι καταδικαστέα. Δεν χρειάζονται ούτε επιχειρήματα γιαυτό, ούτε αναλύσεις, ούτε οτιδήποτε άλλο. Όταν σηκώνεις όπλο και σκοτώνεις ανυποψίαστο άνθρωπο, είσαι ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, όσο κι αν προσπαθείς να ωραιοποιήσεις την κατάσταση με πενηντασέλιδες προκηρύξεις πολιτικοκοινωνικού αχταρμά. Είσαι ΔΕΙΛΟΣ και τίποτε παραπέρα...
Όσο για την συγκεκριμένη επίθεση, συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στο
Αθαμάνιο Άρτας, τόπο καταγωγής της 23χρονης δόκιμης ειδικής φρουρού Σοφίας Ψυχογιού η οποία είναι ένα από τα έξι θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής το βράδυ της Τρίτης 27 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας της δόκιμης ειδικής φρουρού, που υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, παραμένει σοβαρή, αλλά όχι κρίσιμη. Η 23χρονη δέχθηκε δύο σφαίρες, μία απ’ τις οποίες διαπέρασε τον πνεύμονα καταλήγοντας στη σπονδυλική στήλη.
Όχι "κύριοι" με την διαλεκτική των καλάσνικοφ,
η 23χρονη δεν ήταν περισσότερο ένοχη από τον 16χρονο Αλέξη, για να αξίζει να στηθεί μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, που εσείς, οι τάχα μου "δημοκράτες" στήσατε, όντας ταυτόχρονα, εισαγγελείς, δικαστές, ένορκοι και εκτελεστές της ποινής.
Και εσείς "κύριοι", με τα πολλά αστέρια και τις υπουργικές καρέκλες, μην κρατήσετε για την άτυχη Σοφία την ίδια στάση που κρατήσατε για τον άλλον δύστυχο, των Ζωνιανών, που όταν έσβησαν οι κάμερες, τον πετάξατε σαν σκουπίδι και ξεχάσατε και υποσχέσεις και δεσμεύσεις, αφήνοντας αυτόν και την οικογένειά του να παλεύει ολομόναχος να ανέβει τον Γολγοθά του...

Μια ξεχωριστή τιμή για την Άρτα: Το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποντιακών Συλλόγων

Την συγκεκριμένη ανάρτηση την είχα "σηκώσει" πριν καμιά εβδομάδα, αλλά την ξαναβάζω σήμερα, μιας και αύριο ξεκινάει το Συνέδριο και μπορεί να την διαβάσει κάποιος φίλος που θα ήθελε να έρθει...

Εαν θυμάστε παλιότερα είχα κάνει μια ανάρτηση για το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποντιακών Συλλόγων Για την Εθνική Αυτογνωσία που θα διεξαγόταν στην Άρτα.
Τελικά, λόγω των πρόωρων εκλογών, που συνέπεσαν με τις ημερομηνίες που θα γινόταν το συνέδριο, αυτό αναβλήθηκε.

Τώρα όμως, έφτασε η ώρα που η πόλη μας θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει τους εκπροσώπους του Ποντιακού Ελληνισμού από τις 30 Οκτωβρίου, ως τη 1η Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Arta Palace.
Το Συνέδριο διοργανώνει ο Ποντιακός Σύλλογος Βίγλας «Οι πρόσφυγες», σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων.
Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Ποντιακής καταγωγής Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Κορυτσάς & Πρεμετής Φώτιο Καλπίδη, ο οποίος υπήρξε το πρώτο θύμα του Μακεδονικού αγώνα.
Το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 500 αντιπρόσωποι ποντιακών σωματείων απ΄ όλη τη χώρα.

Με αφορμή το γεγονός ότι για το 2009 η Ελλάδα έχει αναλάβει την Προεδρία του Παγκοσμίου Φόρουμ για την Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε ανάμεσα στις θεματικές του Συνεδρίου, να υπάρξουν και κάποιες οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στον Απόδημο Ελληνισμό.
Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Νομαρχία Άρτας, και τελεί υπό την αιγίδα του Ιερού Ιδρύματος "Παναγία Σουμελά".

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΘΕΜΑTΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: «ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/10/2009

Aίθουσα Ξενοδοχείου «ARTA PALACE»

20.30΄ Χαιρετισμοί Επισήμων

20.45΄ Απονομή Τιμητικών Διακρίσεων

21.00΄ Δείπνο Καλλιτεχνικό πρόγραμμα


ΣΑΒΒΑΤΟ 31/10/2009

Aίθουσα Ξενοδοχείου «ARTA PALACE»

09.30΄- 10.30΄ Προσέλευση - Νομιμοποίηση Συνέδρων


ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ: Παναγιώτης Ζήγος, Ελισάβετ Νικολαϊδου,
Γεώργιος Παπαδόπουλος, Τεκτονίδου Κυριακή

Εισηγήσεις:

11.00΄ Ομιλητής: Χρήστος Ανδρεάδης
, Φιλόλογος - Ιστορικός
Θέμα: «Ο Κορυτσάς & Πρεμετής Φώτιος Καλπίδης ο Πόντιος ιεράρχης-πρώτο
θύμα του Μακεδονικού Αγώνα»
11.20΄ Ομιλητής: Κωνσταντίνος Κονταξής
, Επίκουρος Καθηγητής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Θέμα: «Το δημοτικό τραγούδι του γεφυριού της Άρτας σε ποντιακή
παραλλαγή και παραλλαγή του ελλαδικού χώρου: ομοιότητες και διαφορές»
11.40΄ Ομιλητής: Νικόλαος Λυγερός
, Καθηγητής Πανεπιστημίου
Θέμα: «Ο απόδημος Ελληνισμός ως μνήμη μέλλοντος της προσφυγιάς»

12.00΄ Ερωτήσεις - Παρεμβάσεις

12.30΄ Λήξη Συνεδρίας

12.30΄ Γεύμα


ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ: Ζηλελίδης Κωνσταντίνος, Καραγκιοζίδης Αρθούρος,
Νικολαΐδου Ιωάννα, Νικόλαος Συμεωνίδης

Εισηγήσεις:

19.30΄ Ομιλητής: Μπεντρός Χαλατζιάν
, Μέλος Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής, Εκπρόσωπος Τύπου
Θέμα: «Αρμενική Γενοκτονία: Το έγκλημα και η πορεία προς
την εθνική δικαίωση»
19.50΄ Ομιλήτρια: Ευτυχία Βουτυρά
, Αναπλ. Καθηγήτρια Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Θέμα: «Απόγονοι της Μικρασιατικής Προσφυγιάς: Ζητήματα και πολιτικές
ένταξης των “Ρωσοποντίων” στην σύγχρονη Ελλάδα»
20.10΄ Ερωτήσεις-Παρεμβάσεις

20.30΄ Λήξη Συνεδρίας

21.00΄ Δείπνο - Καλλιτεχνικό πρόγραμμα


ΚΥΡΙΑΚΗ 1/11/2009

Aίθουσα Ξενοδοχείου «ARTA PALACE»


ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ:
Γεώργιος Παπαβασιλείου, Χριστίνα Σαχινίδου, Χαράλαμπος Αποστολίδης, Δέσποινα Νικολαΐδου-Ζακοπούλου

Εισηγήσεις:
11.00΄ Ομιλητής: Ευστάθιος Ταξίδης, Δάσκαλος - Δημοσιογράφος
Θέμα: «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ -
Πραγματικότητα και μύθος, σφάλματα και επισημάνσεις»
11.20΄ Ομιλητής: Ευστάθιος Πελαγίδης
, Καθηγητής Πανεπιστημίου Δ.Μακεδονίας - Ιστορίας
Θέμα: «Η συμβολή των προσφύγων στην αναγέννηση της Ελλάδος 1923 και εξής»

11.40΄ Ερωτήσεις - Παρεμβάσεις

12.00΄ Συμπεράσματα - Αποφάσεις - Ψηφίσματα του 15ου Συνεδρίου

12.15΄ Ψηφοφορία για την ανάληψη του 16ου Συνεδρίου

12.45΄ Λήξη Συνεδρίου


Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση μπορείτε
να επικοινωνήσετε στα παρακάτω τηλέφωνα:
2310 548 526, 2310 546 311
ή με τη Γενική Γραμματέα της Ομοσπονδίας
Χριστίνα Σαχινίδου : 6979790931

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009

Γιατί ο σημερινός νεοέλληνας λέει συνεχώς ''NAI'' σε αυτούς που τον καταδυναστεύουν;


Αυτές τις ημέρες που διανύουμε θυμόμαστε το μεγάλο ''ΟΧΙ'' που είπε ο Ιωάννης Μεταξάς ή όπως λένε πολλοί ο λαός με τις κινήσεις του το επέβαλε στο Μεταξά. Χρόνια οι Έλληνες πολεμούσαν για τις αξίες, για την οικογενεία, για την θρησκεία και για τον τόπο τους. Είμασταν και είμαστε ηρωϊκός λαός.
Όμως τις τελευταίες δεκαετίες αφήνουμε ανθρώπους να μας καπελώνουν, να μας εκμεταλέυονται και να κυβερνούν τον τόπο μας. Πραγματικά πιστεύετε ότι οι άνθρωποι που πολέμησαν, αν έβλεπαν τους σημερινούς ανθρώπους που ''βουλιάζουν'' μέρα με την μέρα, μήνα με τον μήνα τον τόπο μας, θα ήταν ευχαριστημένοι; Άλλοι μπορούν να πουν ναι και άλλοι όχι.
Κατά την προσωπική μου όμως άποψη, ο ελληνικός λαός πρέπει να αφυπνιστεί, γιατί ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα έχουν την καρδιά του αγωνιστή και του ανθρώπου που πολεμά για να μην χάσει την αξιοπρέπεια του και την ιστορία του. Μην αφήνουμε ανθρώπους να ''γράφουν'' μαύρες σελίδες στην ιστορία μας όσο αφορά σε πολλούς τομείς. Άλλωστε τέτοιους ''σωτήρες'' δεν θέλουμε διότι έχουμε γεμίσει...
Τέτοιοι ''σωτήρες'' όπως θέλουν να λέγονται, πριν πολλά χρόνια όταν υπήρχαν μεγάλα προβλήματα στην Ελλάδα την κοπανήσαν, πήγαν έζησαν στο εξωτερικό με ανέσεις και όταν άλλαξαν τα πράγματα ( με τους αγώνες του λάου ) ξαναγυρίσαν, αυτοονομάστηκαν ''σωτήρες''. Ωραίοι σωτήρες είναι; Μόνο στο όνομα και όχι στις πράξεις....
Ας θυμηθούμε το ''ΟΧΙ'' που είπαμε και ας σταματήσουμε να λέμε ''ΝΑΙ'' στον καθένα. Δεν είναι δύσκολο αλλά ούτε και εύκολο. Η Ελλάδα με τις κινήσεις πολιτικών και άλλων ''σωτήρων'' την τελευταία δεκαετία χρωστάει χρέη και γίνεται διεθνώς ρεζίλι όσο αφορά τον πολιτικό τομέα. Ίσως τον πολιτικό τομέα να μας πάρει πολύ μεγάλο χρόνο. Ευτυχώς όμως όσο αφορά τον πολιτισμό και την τέχνη την Ελλάδας, οι ξένοι τα θαυμάζουν και τα καταλαβαίνουν. Ας προσέχουμε όμως καλού κακού, διότι πολλοί παραμονεύουν που μπρος στο χρήμα, θα έδιναν πολλά... Ας δείξουμε σε αυτούς που οδηγούν εμάς σε εξευτελισμό ότι δεν είμαστε του χεριού τους.
Μια ερώτηση που θέλει σκέψη.. Τελικά εμείς θέλουμε ή όχι έναν σωστό ηγέτη; Ο σημερινός νεοέλληνας και ''προοδευτικός'' πιστεύει και ρίχνει τις ευθύνες στους σημερινούς ηγέτες και πολιτικούς. Ενώ οι αντιεξουσιαστές πιστεύουν ότι ο λαός δεν χρειάζεται ηγέτη. Τελικά τι χρειαζόμαστε;

Ακόμη να ξεχωρίσω κάτι. Πολλοί πιστεύουν ότι ο ηγέτης και ο πολιτικός είναι το ίδιο. Όμως να θυμάστε ότι ηγέτης είναι αυτός που φροντίζει για τον λαό του, αγωνίζεται για την πατρίδα, για το κοινό καλό, ακούει, βοηθά και πάει την πατρίδα του μπροστά. Οι πολιτικοί όλοι ξέρετε πάνω κάτω τι είναι. Το αν πάνε την χώρας μας μπροστά ή πίσω δεν χρειάζεται απάντηση, το ξέρετε πολύ καλά.

Ας είμαστε ενεργοί πολίτες και να μην αφήνουμε να μας καταδυναστεύουν ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι δήθεν εκπρόσωποι του λαού, ούτε διάφοροι μεγαλοπαράγωντες. Αν κάτι πιστεύουμε ότι είναι λάθος ας το φωνάξουμε και ας πάψουμε να το ψιθυρίζουμε σιγανά. Που πήγαν οι μεγάλοι πατριώτες που συνήθιζαν να λένε την αλήθεια δημοσίως; Τι θα έλεγαν σήμερα, αν έβλεπαν τα golden boys και τους υπόλοιπους, που έχουν κάνει την Ελλάδα να χρωστάει πολλά; Θα έλεγαν πολλά αλλά πιο πολύ θα έκλαιγαν γιατί πονούν, γιατί νιώθουν ότι όσο βουλιάζουν την Ελλάδα μερικοί, τόσο ''καρφώνουν'' στην καρδιά ένα μαχαίρι. Δυστυχώς όμως αυτές οι ''πληγές'' δεν διορθώνονται εύκολα και όταν διορθωθούν είναι αργά.

Είσαι αποφασισμένος να μιλήσεις για οτιδήποτε σε βαζανίζει; Θα μου πεις ναι..
Αλλά είσαι έτοιμος και να πληρώσεις το τίμημα που αντιστοιχεί στην αλήθεια που είπες; Στα αλήθεια πόσοι είμαστε αποφασισμένοι να πληρώσουμε; Γιατί δυστυχώς πια, το να λες αλήθεια για μερικούς είναι αμάρτημα ή καλύτερα το ''τέλος'' μίας ψεύτικης πραγματικότητας και μίας βασιλείας που καταστρέφεται.
Δεν αφήνω κανέναν να με κάνει ''όμηρο'' σε καμία θλιβερή πραγματικότητα; Το λέω, το εννοώ, έτσι λέω εγώ και πολλοί άλλοι. Αλλά δυστυχώς δεν γίνεται, γιατί πια ότι και να κάνουμε, κάτι θα χρειαστεί να δώσουμε, κάπου θα έχει αντίκτυπο. Ό Έλληνας είναι ''φτιαγμένος'' από σίδερο και η καρδιά του από ''χρυσό'', είναι άνθρωπος που σέβεται τα πάντα και απαιτεί σεβασμό, είναι άνθρωπος που δημιουργεί και δεν θέλει να νιώθει μαρασμό.
Ελλάδα μου μην αφήνεις κανέναν να σε διαλύει, να σε σπρώχνει από τον γκρεμό, γιατί θέλει να σε ''ρίξει'' και να ανεβεί στον ''θρόνο''. Πατρίδα μου ο μόνος οδηγός αυτή την στιγμή είναι ο λαός σου, είναι οι τίμιοι πολίτες, είναι αυτοί που πολεμάν κάθε μέρα να ζήσουν αξιοπρεπώς. Στην σημερινή κοινωνία όλα είναι ρευστά και όλα είναι επικίνδυνα, από πουθενά δεν μπορείς να κρατηθείς και να πάρεις ένα χέρι βοηθείας. Μην φοβάσαι να παραδεχτεί και εγώ είμαι εδώ να σε στηρίζω, για όσο υπάρχω και ελπίζω. Πολλοί αρκούσταμε σε μερικά πράγματα, τα οποία είναι λίγα, αν και σε μερικούς μπορεί να φαίνονται πολλά. Παλέυω για τα ιδανικά, παλεύω για αυτά που πρέπει να έχω. Δεν πρέπει να παρακαλάμε για αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν.
μου το έστειλε ο Σπύρος Τάγκας και δυστυχώς "ταιριάζει" στην ημέρα...

Το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 και αυτό του 2004...

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ*


Η άρνηση δεν αποτελεί αποποίηση καθήκοντος, και το βροντερό ΟΧΙ των Ελλήνων στην επέλαση του Φασιστικού άξονα την 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι οι Λαοί πρόθυμα πάντοτε ακολουθούν τον ηγέτη που θα χαράξει με χρυσά γράμματα την σελίδα του μεγαλείου τους στο διαχρονικό βιβλίο της ιστορίας!
«Τι είναι ένας επαναστάτης;» αναρωτιέται σε μια μεστή νοημάτων παράγραφο ο Albert Camus και συνεχίζει «εκείνος που λέει ΟΧΙ αλλά με την άρνησή του ΔΕΝ εννοεί αποποίηση. Γιατί είναι ταυτόχρονα το ίδιο άτομο που λέει ΝΑΙ στη συνέχιση του αγώνα του έχοντας ήδη κάνει συνειδητά την πρώτη κίνηση, αυτήν της άρνησης…»

Στους δικούς μου κύκλους, των επιστημόνων της συμπεριφοράς αλλά προφανώς και σε κύκλους όπου ασκείται η σύγχρονη πολιτική υπάρχουν οι συνάδελφοι που διατείνονται ότι ένα άτομο δεν μπορεί, δεν είναι σωστό να προσπαθήσει να είναι ταυτόχρονα και λογικό και συναισθηματικό. Αν όμως σταθούμε για λίγο επικεντρώνοντας σε υποκειμενικό ο καθένας και η καθεμιά μας επίπεδο αξιολόγησης αυτή τη θέση μπορούμε να διαπιστώσουμε καλόπιστα ότι εμείς οι άνθρωποι διαθέτουμε την ικανότητα να αισθανθούμε αυτό που σκεφτόμαστε και να επεξεργασθούμε γνωστικά αυτό που αισθανόμαστε.

Με λόγια απλά το συναίσθημα ποτέ ΔΕΝ απέκλειε αναγκαστικά τη συνύπαρξη του με τη λογική και αντίστροφα θα δυσκολευθεί πολύ κανείς να εντοπίσει αξιόπιστη επιστημολογική μαρτυρία που να επιβεβαιώνει ότι λογική αποκλείει το συναίσθημα.

Ο κίνδυνος που υπάρχει για τον καθένα μας είναι συνυφασμένος με μια ανθρώπινη υποσυνείδητη τάση να παρουσιάσουμε κάποιες συναισθηματικές μας αντιδράσεις ως παράγωγα λογικής σκέψης γιατί τότε το αποτέλεσμα που θα προκύψει αποτελεί προπαγάνδα και ο αποδέκτης του μηνύματος που εκπέμπουμε οδηγείται να δεχθεί ως λογικό παράγωγο μια καθαρά συναισθηματική μας θέση.
Στην περίπτωση του Ιωάννη Μεταξά το ΟΧΙ που βροντοφώναξε στον Ιταλό Πρέσβη και κατέθεσε με ειλικρίνεια, σαφήνεια και λογικά επιχειρήματα ήταν διανθισμένο και με εμφανή στοιχεία συναισθηματικής φόρτισης (και, χωρίς να παρεξηγηθεί η θέση μου, και φυσικά, χωρίς να θεωρώ τα δύο ΟΧΙ ισότιμα, το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του Τάσσου Παπαδόπουλου Προέδρου τότε της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ΟΧΙ του 2004) οπότε περίτεχνα έγιναν αντικείμενα από πρόσωπα και ΜΜΕ, μιας ανίερης εκμετάλλευσης προπαγανδιστικού επιπέδου όπου οι επιτήδειοι αδυνατώντας να κατανοήσουν τη δύναμη της ιερής, θεραπευτικής, ελπιδοφόρας ΑΡΝΗΣΗΣ (δηλαδή του ΟΧΙ) τείνουν να παρουσιάσουν τις όποιες συναισθηματικές αντιδράσεις των δύο ανδρών ως στοιχεία αναίρεσης της εντυπωσιακά παραγωγικής, ελληνοπρεπέστατης αναλυτικό-συνθετικής τους σκέψης!…

Ακριβώς επειδή είμαστε, όχι μόνο οι εντός Ελλάδος αλλά οι απανταχού της γης Έλληνες και μαζί μας οι αμέτρητοι φιλέλληνες άνθρωποι που μας χαρακτηρίζουν (όπως συμβαίνει και με άλλους λαούς για να μην αποβούμε καταστροφικά εθνοκεντρικοί) κάποια σημαντικά συναισθηματικά δεδομένα και τρόποι λογικής ανάλυσης και αξιολόγησης των ιστορικών μας καταβολών θα είναι χρήσιμο ο καθένας και η καθεμιά μας χωρίς την περίτεχνη, έστω και αν όχι πάντοτε ενδοτική η εκμεταλλευτική επίδραση των Κομματικών μας ταγών, να δούμε με νηφαλιότητα το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά (και γιατί όχι και του εκλιπόντος Ελληνοκύπριου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου που κατατέθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης 7 Απριλίου του 2004).

Την ώρα που ο Ιωάννης Μεταξάς (και επιμένω να συνδέω το δικό του ΟΧΙ προς τον ΕΧΘΡΟ που εκπροσωπούσε ο Άξονας με το ΜΟΝΑΔΙΚΟ άλλο ΟΧΙ στους «δήθεν» φίλους στην πρόσφατη ιστορία του Ελληνισμού που είπε και ο Τάσσος Παπαδόπουλος) μιλώντας στον δικό του λαό, αλλά φρονώ κατά επέκταση στους απανταχού της γης Έλληνες και φιλέλληνες αιτιολογούσε με δάκρυα την αδιάσειστα λογική θέση της ΑΡΝΗΣΗΣ, του ΟΧΙ, την ίδια ώρα αυτή η εντυπωσιακή πράξη της «άρνησης» γεννούσε, δημιουργούσε τη θέση της «κατάφασης» δίνοντας ζωντανό παράδειγμα ελπίδας σε ΟΛΟΥΣ τους λαούς της γης, σε οργανικά ανθρώπινα σύνολα και μεμονωμένους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που δεν μπορούν να δεχθούν το άλογο και παράλογο ως λογικό, το κατάφωρα άδικο και ανήθικο ως ευλογία της Θέμιδας, την εισβολή και κατοχή μιας ελεύθερης χώρας ως πράξη ειρηνικών και φιλικών διαθέσεων!

Η άρνηση που εκφράζει το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά (όπως και το ΟΧΙ του Ελληνοκύπριου ηγέτη που το ζήτησε από του Κυπρίους και ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ με ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ επιπέδου 76% στις 24 Απριλίου 2004 ο Κυπριακός λαός παρά τις “α-φιλότιμες” συστηματικές προσπάθειες πολλών) θα μείνουν στην ιστορία του Έθνους των Ελλήνων αντάξια κάποιων προοδευτικά και μεθοδευμένα οδηγημένων στην υποβάθμιση παρόμοιων ΟΧΙ σε Πέρσες και Ιταλούς και τον μπροστάρη παγκόσμιων κέντρων εξουσίας τότε Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφη ΑΝΑΝ.

Ίσως δεν είναι άκαιρη σαν επίλογος στην σύντομη αυτή -άποψη η σκόπιμη αναφορά μου στον Αγγλοσάξονα ειρηνιστή φιλόσοφο που με βαθύ νόημα εύχεται από καρδίας «…φανταστείτε την ημέρα που κάποιοι θα κήρυτταν και πάλι έναν πόλεμο και ΚΑΝΕΙΣ δεν θα ερχόταν να συμμετάσχει!…»
Ως Έλληνας Ποντιακής και συνάμα Μικρασιατικής καταγωγής (αχ, εκείνες οι αλησμόνητες πατρίδες των γονιών μου) εκφράζω ένα βουβό αλλά γιγάντιο κύμα αγανάκτησης των απανταχού της γης Ελλήνων που λένε ΟΧΙ και θυμίζουν εις εαυτούς και αλλήλους ότι εμείς δεν συνηθίζουμε να κηρύσσουμε άδικους πολέμους, να επιβουλευόμαστε τη γη άλλων…

Όμως εμείς οι Έλληνες, αδιάφοροι στα κελεύσματα των εκάστοτε πολιτικών ηγετών μυωπικής θεώρησης της ιστορίας του χθες και του επερχόμενου αύριο ΔΕΝ θα διστάσουμε όποιοι και αν συμβεί να είναι εκείνοι που θα μας ζητήσουν να τους παραδώσουμε έστω και μια σπιθαμή ελληνικής γης να βροντοφωνάξουμε ένα κοφτό, συναισθηματικά φορτισμένο, λογικά εδραιωμένο ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ…ΟΧΙ!

Ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνισμού το 1940, ο Τάσσος Παπαδόπουλος της Κύπρου 64 χρόνια αργότερα, το 2004…

Εγώ παραμένω ρομαντικά αθεράπευτος στην πίστη και την βεβαιότητά μου ότι κάποιος άλλος Έλληνας Ηγέτης εφόσον και όταν χρειαστεί, θα γράψει ιστορία, με το δικό του σύγχρονο ΟΧΙ και με την συναίνεση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ διαβεβαιώνοντας ξανά την οικουμένη ότι όσο συνεχίζουν να υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ θα μπορεί η ανθρωπότητα να ελπίζει σε ένα ακόμη ΟΧΙ, από εκείνα που έχουν την επαναστατική ιδιομορφία να μετουσιώνουν την άρνηση σε κατάφαση προσήλωσης σε αναλλοίωτες διαχρονικά ανθρώπινες αξίες!…


Ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1940!

Ζήτω το ΟΧΙ ενός αριθμητικά μικρού, και αδιαμφισβήτητα ιστορικά μεγάλου λαού!..


Ζήτω το απανταχού της γης Έθνος των Ελλήνων!


*Ο καθηγητής ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ θα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Οκτώβρη 2010

Τι ΔΕΝ ισχύει...


Απ' όσο διαβάζω, ο Κανονισμός παρελάσεων του υπουργείου Παιδείας, αναφέρει:
"Τα σχολεία ιδιωτικής και δημόσιας εκπαίδευσης συμμετέχουν υποχρεωτικά στις παρελάσεις με το σύμβολο του ελληνικού έθνους. Τα τμήματα των σχολείων κατά την παρέλαση θα παρουσιάζουν ένα ομοιόμορφο σύνολο και η εμφάνιση θα είναι αυτή που θα αρμόζει σε μαθητές και μαθήτριες"

"Σκοπός της παρέλασης είναι η ανάμνηση γεγονότων και η τιμή σε πρόσωπα και γεγονότα μιας ορισμένης περιόδου".


Λοιπόν, ή εγώ, δεν ξέρω να διαβάζω, ή εγώ σήμερα πήγα σε παρέλαση κάποιας άλλης χώρας, ή αυτοί που οργανώνουν τις παρελάσεις (διευθυντές, γυμναστές, κτλπ) δεν έχουν διαβάσει ποτέ τον συγκεκριμένο Κανονισμό.

Όπως και να' χει το πράγμα, καλύτερο να μην διοργανώνεις κάτι, παρά να συμμετέχεις στον εξευτελισμό του...

Καλύτερα θα ήταν να καταργηθεί αυτό το πράγμα, δεν σημαίνει πια τίποτε, παρά μόνο ευκαιρία για βαβούρα, για χαζογελάκια, για βόλτα και για κάποια extra κέρδη στους φωτογράφους και στους μικροπωλητές, που μαζί με πλαστικές σημαίες Made in China, πουλάνε και μπαλόνια με τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη...

Ε, ΟΧΙ κι έτσι!!!

Ετοιμάζομαι να πάω στην παρέλαση να θαυμάσω σαν χαζομπαμπάς τα παιδιά μου, που θα παρελάσουν για το ένδοξο ΟΧΙ του ελληνικού λαού απέναντι στην αλαζονεία και στην βία του κατακτητή...
Τα λέω λίγο φουσκωμένα, αλλά τέλος πάντων, αργία είναι και ξύπνησα ευδιάθετος...

Η ουσία είναι ότι, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, που δεν καταλαβαίνουν από ΟΧΙ, όσο και να τους το λες...

Να, για παράδειγμα, ο πρώην βουλευτής, ο πρώην υφυπουργός Υγείας, ο νυν και αει κουμπάρος του Σουφλιά, ο Παπαγεωργίου ντε, δεν το δέχεται το ΟΧΙ του Αρτινού λαού ούτε με σφαίρες!!!

Βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου, άντε σπιτάκι σου, τίποτε τούτος, χαμπάρι δεν παίρνει...

Ξαναμαναεπανακαταμετρεί για τρίτη φορά (έχασα τον λογαριασμό) τα σταυρουδάκια... Πέρασε ένας μήνας, στο Βιλαμπάχο και στην Βιλλαρίμπα ακόμη τρίβουν και στην Άρτα ακόμη μετράνε!!!
Πραγματικά είχα δίκιο όταν έγραφα ότι εδώ θα γίνει της Florida!!! Τούτη την φορά, έφερε τρεις Αθηναίους δικηγόρους, μάλλον θα 'ναι τζιμάνια, φαίνεται οι Αρτινοί δεν του φτούρησαν...

Εμ βέβαια, τρεις Αρτινούς δικηγόρους είχε και δεν κατάφεραν οι ανίκανοι να τον βγάλουν Βουλευτή!!! Σκέφτηκε το λοιπόν, αφού οι Αρτινοί με απογοήτευσαν, θα φέρω πρωτευουσιάνους...
Το 'μαθε ο εκλεγμένος Παπασιώζος και φούντωσε και κόρωσε (και με το δίκιο του ο άνθρωπος...). Σου λέει δυό φορές οι Αρτινοί με έβγαλαν πρώτο και έρχεται ο κυρ-κουμπάρος να πάρει την έδρα δια της πλαγίας οδού; Και τον άρχισε δημοσίως, πού σε πονά και πού σε σφάζει!!!

Τι για έλλειψη λεβεντιάς τον κατηγόρησε, τι για προσπάθεια αλλοίωσης της λαϊκής ετυμηγορίας μίλησε, τι για απόπειρα παράτασης της πολιτικής επιβίωσης των "πεθαμένων" μίλησε, τίποτε ο Γιώργος ο Παπαγεωργίου!!!

Γιώργη, στο 'πα και την άλλη φορά, ο τελευταίος άνθρωπος που αναστήθηκε ήταν ο Λάζαρος, πάνε αυτά που ήξερες...

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

Αποστάγματα ζωής...


Από Αναγνώστη:

Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε από μια κυρία 90 ετών σήμερα, τη Regina Brett, πρώην δημοσιογράφο στο Κλίβελαντ του Οχάιο.


«Για να γιορτάσω τα γενέθλιά μου, έγραψα κάποτε στη στήλη μου στην εφημερίδα, τα 44 πράγματα που μου έμαθε η ζωή. Ήταν το πιο πετυχημένο άρθρο που έγραψα ποτέ:


1. H ζωή δεν είναι δίκαιη, αλλά ακόμα κι έτσι είν' ωραία.

2. Όταν αμφιβάλλεις για κάτι, απλά κάνε το επόμενο μικρό βήμα.

...
3. H ζωή είναι πολύ μικρή για να χάνεις χρόνο μισώντας τον οποιονδήποτε.
4. Αν αρρωστήσεις, δε θα σε κοιτάξει η δουλειά σου. Θα σε κοιτάξουν οι φίλοι και η οικογένειά σου. Μη χάνεσαι.
5. Πλήρωνε τις πιστωτικές σου κάθε μήνα.
6. Δε χρειάζεται να κερδίζεις σε κάθε διαφωνία. Συμφώνησε με το να διαφωνείς.
7. Κλάψε παρέα με κάποιον. Είναι πιο εύκολο να συνέλθεις απ' ό,τι αν κλαις μόνος.
8. Δεν πειράζει να θυμώνεις με τον Θεό. Το αντέχει.
9. Βάζε στην άκρη για τη σύνταξή σου από τον πρώτο σου μισθό.
10. Απέναντι στη σοκολάτα κάθε αντίσταση είναι μάταιη.
11. Συμφιλιώσου με το παρελθόν σου, για να μην καταστρέφει το παρόν σου.
12. Δεν πειράζει αν σε δουν τα παιδιά σου να κλαις. Άσ' τα να το κάνουν.
13. Μη συγκρίνεις τη ζωή σου με των άλλων. Δεν έχεις ιδέα τι νόημα μπορεί να έχει το δικό τους το ταξίδι.
14. Αν μια σχέση πρέπει να κρατιέται μυστική, τότε δεν πρέπει να την κρατάς εσύ.
15. Τα πάντα μπορεί να αλλάξουν μ' ένα ανοιγοκλείσιμο των ματιών. Αλλά μην ανησυχείς. Ο Θεός δεν τρεμοπαίζει τα βλέφαρά του.
16. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Ηρεμεί το μυαλό.
17. Ξεφορτώσου ό,τι δεν είναι χρήσιμο, όμορφο ή γεμάτο χαρά.
18. Ό,τι δε σε σκοτώνει πράγματι σε κάνει δυνατότερο.
19. Ποτέ δεν είναι αργά για να έχεις μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία. Αλλά τη δεύτερη φορά εξαρτάται από σένα.
20. Όταν είναι να κυνηγήσεις αυτά που αγαπάς στη ζωή, μη δεχτείς ποτέ το όχι.
21. Άναψε τα κεριά, στρώσε τα καλά σεντόνια, φόρεσε τα ακριβά εσώρουχα. Μην τα φυλάς για ειδικές περιπτώσεις. Κάθε μέρα είναι ειδική περίπτωση.
22. Προετοιμάσου για όλα. Και μετά ακολούθησε το ρεύμα.
23. Γίνε εκκεντρικός τώρα. Μην περιμένεις να πάρεις σύνταξη για να φορέσεις μοβ χρώμα!
24. Kανείς δεν είναι υπεύθυνος για την ευτυχία σου παρά μόνο εσύ.
25. Σε κάθε αποκαλούμενη "καταστροφή" σκέψου: "Σε 5 χρόνια, αυτό θα έχει καμία σημασία;".
26. Πάντα να επιλέγεις τη ζωή.
27. Συγχώρησε σε όλους τα πάντα.
28. Το τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα, δεν είναι δική σου δουλειά.
29. Ο χρόνος θεραπεύει σχεδόν τα πάντα. Δώσε χρόνο στο χρόνο.
30. Όσο καλή ή κακή κι αν είναι μια κατάσταση, θα αλλάξει.
31. Μην παίρνεις τον εαυτό σου τόσο στα σοβαρά. Κανείς άλλος δεν το κάνει.
32. Πίστευε στα θαύματα.
33. Ο Θεός σ' αγαπάει επειδή είσαι αυτός που είσαι, όχι για κάτι που έκανες ή δεν έκανες.
34. Μην παρακολουθείς τη ζωή. Βγες μπροστά και εκμεταλλεύσου την πλήρως τώρα.
35. Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: να πεθαίνεις νέος.
36. Τα παιδιά σου θα ζήσουν μόνο μία παιδική ζωή.
37. Το μόνο που έχει σημασία τελικά, είναι ότι αγάπησες.
38. Βγες έξω κάθε μέρα. Τα θαύματα παραμονεύουν παντού.
39. Αν όλοι ρίχναμε τα προβλήματά μας σε ένα σωρό δίπλα δίπλα, θα αρπάζαμε τα δικά μας πίσω.
40. Η ζήλεια είναι χάσιμο χρόνου. Έχεις ήδη όλα όσα χρειάζεσαι.
41. Τα καλύτερα έπονται.
42. Ό,τι διάθεση και να έχεις, σήκω, ντύσου και πήγαινε εκεί που έχεις να πας.
43. Ενέδωσε.
44. Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο.

Το διάβασα στο Πολιτική Πρόταση, αν και δεν είναι πολιτική πρόταση, αλλά πρόταση ζωής...
Μην βαρεθείτε να διαβάσετε και τα 44 αποστάγματα, αλλά κυρίως μην βαρεθείτε να σκεφτείτε ένα-ένα και να βρείτε για ποιό λόγο, ενώ όλοι συμφωνούμε, δεν μπορούμε να τα κάνουμε στάσεις ζωής...
Τι σας λέω τώρα, βραδιάτικα και παραμονή αργίας ο ξενέρωτος...

Τέρμα τα chicken nuggets!!!


Παρακολουθήστε την παραγωγή του κοκκινιστού κοτόπουλου ή καπνιστού στην Κίνα!
Σημαντικό!

Μπορούν να παρέχουν χιλιάδες τόνους νεκρά κοτόπουλα κάθε εβδομάδα. Γιατί;
Το πρωί αρχίζει ο αγώνας για τη συλλογή νεκρών κοτόπουλων. Ψάχνουν για νεκρά κοτόπουλα. Περίπου 5 υπάλληλοι που προσέλαβε ο προϊστάμενος αναζητούν να αγοράσουν τα νεκρά κοτόπουλα.

Το νεκρό κοτόπουλο κοστίζει 1 RMB και πωλείται στα 9 RMB μετά τη μεταποίηση... Συγκέντρωση των νεκρών πουλερικών, κοτόπουλα πεταμένα παντού.
4 υπάλληλοι που έχουν αρχίσει να δακρύζουν από τα φτερά βυθίζουν τα κοτόπουλα σε βραστό νερό σε ένα σκουριασμένο λέβητα. Η δυσωδία είναι μερικές φορές τόσο μεγάλη που ακόμη και οι πιο έμπειροι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντισταθούν. Οι εργαζόμενοι βιάζονται για το ξεπουπούλιασμα.
Προσθήκη χημικών για απολύμανση για να κάνουν μια κότα να φαίνεται πολύ νόστιμη. Μετά, ευπαρουσίαστα τα κοτόπουλα θα πάνε στην Ευρώπη...
Για να διατηρήσετε την υγεία σας, αποφύγετε όλα τα τρόφιμα που εισάγονται από την Κίνα ... Για να διατηρούμε τον πλανήτη μας καθαρό,πρέπει να καταναλώνουμε τα περισσότερα τοπικά προϊόντα: Το κόστος Διοξειδίου του άνθρακα που απαιτείται για τη μεταφορά εκατοντάδων εκατομμυρίων εμπορευματοκιβωτίων που φορτώνονται με προϊόντα που παρασκευάζονται στην Κίνα είναι ένα έγκλημα κατά της φύσης ... Για να διατηρήσετε τα προϊόντα διατροφής μας και των παραγωγών μας ζωντανά , τρώτε όσο το δυνατόν περισσότερο, περιφερειακά προϊόντα της χώρας μας ...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Είναι γεγονός! Καθένας από εμάς είμαστε περισσότερο ή λιγότερο φοβισμένοι από προϊόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα. Αλά μπορείτε κάπως να διαφοροποιήσετε τα προϊόντα που αγοράζετε; Εδώ είναι ένα παράδειγμα: Τα πρώτα 3 ψηφία στο γραμμικό κώδικα του προϊόντος δείχνει ότι τον κώδικα της χώρας όπου έγινε το προϊόν.
Παραδείγματα: Όλοι οι κωδικοί που αρχίζουν με: 690, 691, 692 έως 695 είναι από την Κίνα. Με Κώδικα 471 κατασκευάζεται στην Ταϊβάν.

Είναι δικαίωμά μας να ενημερωθούμε, γιατί πρέπει να προστατευθούμε.

Σήμερα, οι Κινέζοι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι οι καταναλωτές δεν προτιμούν τα προϊόντα που γράφουν"Made in China". ΑλΛά, μπορεί να είναι αναγνώσιμη η χώρα όπου κατασκευάζονται τα προϊόντα. Θυμηθείτε τους πρώτους 3 αριθμούς 690 έως 695 σημαίνει "Made in China".
Είναι δικαίωμά μας να ενημερωνόμαστε.
Εδώ είναι το σύνολο των γραμμωτών κωδικών που χρησιμοποιούνται:
00 -- 13: ΗΠΑ και Καναδάς
30 με 37: Γαλλία
40 έως 44: Γερμανία
49: Ιαπωνία
50: Ηνωμένο Βασίλειο
57 ~: Δανία
64 ~ :Φινλανδία
76 ~ Ελβετία και το Λιχτενστάιν
628: Σαουδική Αραβία
629: United Arab Emirates
740-745: Κεντρική Αμερική
480-489: Φιλιππίνες

το διάβασα στην Διαδρομή και τρόμαξα όταν σκέφτηκα τι σκουπίδια τρώμε στα κυριολεκτικά junk-foods.
Τέρμα, ή θα προσέξουμε περισσότερο τι καταναλώνουμε ή θα δεχτούμε ότι για να κάνουμε λίγα ευρώ οικονομία, θα φάμε και σκ@τ@...

Αυτό που δεν κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών...


Είμαι από τους φανατικούς των σειρών CSI, και όταν έχω χρόνο, ψάχνω να τα βρώ, είτε στον ALPHA, είτε στον ΣΚΑΪ, είτε στη Nova. Μου αρέσει να "συμμετέχω", μαζί με τους ηθοιποιούς στην αποκάλυψη των ενόχων περίεργων εγκλημάτων, το θεωρώ σαν καλή πνευματική εξάσκηση, άσε που αποκτώ και γνώσεις... Ναι, το έλεγξα, αυτά τα επιστημονικά που λέγονται στην σειρά από ιατροδικαστή ως μικροβιολόγο, ισχύουν, δεν είναι φανταστικά...
Λοιπόν, αρκετά με την διαφήμιση (ελπίζω να το εκτιμήσουν οι παραγωγοί), ας σας πω τι διάβασα στο
Θάνος Εύη kookfamily για το τελευταίο επεισόδιο της σειράς:

Το σενάριο του τελευταίου επεισοδίου της δημοφιλέστερης αμερικανικής αστυνομικής σειράς μυστηρίου CSI (που μεταδίδεται μάλιστα σε 74 χώρες) έκρυβε μια ευχάριστη έκπληξη…
Γράφτηκε απ΄ την συμπρωταγωνίστρια του επιτυχημένου σήριαλ, Ελληνοαμερικανίδα κ. Μελίνα Κανακαρίδη και είναι γεμάτο από αναφορές στην Μακεδονία, την Ελλάδα και τα Μακεδονικά σύμβολα! Τα σκηνικά που έχουν στηθεί, υποτίθεται πως παριστάνουν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ γίνονται αναφορές σε θρύλους της Μακεδονίας, αλλά και σε ένα απ΄τα μεγαλύτερα μυστήρια της αρχαιότητας, τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Οι σκοπιανοί βέβαια, ήδη κατακλύζουν το διαδίκτυο με μηνύματα εναντίον της σειράς….
Αχ, να είχαν οι Έλληνες πολιτικοί, την μισή φιλοπατρία της ελληνικής διασποράς! Θαύματα θα κάναμε σε όλον τον κόσμο! Αλλά αυτοί προτιμάνε την μέθοδο του σκουπίστε, ψεκάστε, τελειώσατε, για τα εθνικά μας θέματα!

Η επικήρυξη...

Στον Τύπο διάβασα ότι με 600.000 ευρώ επικηρύχθηκαν οι "ληστές με τα μαύρα", που καταζητούνται τα τελευταία 3,5 χρόνια για συμμετοχή σε ληστείες και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Η επικήρυξή τους -που ανακοινώθηκε με υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου- εκδόθηκε για τις ληστείες που φέρεται να έχει διαπράξει η συμμορία, ερευνώνται ωστόσο τυχόν διασυνδέσεις με τρομοκρατία και συγκεκριμένα με την οργάνωση "Επαναστατική Offshore".


Μαζί με την επικήρυξη, ο Χρυσοχοΐδης έδωσε στη δημοσιότητα και την παραπάνω φωτογραφία τους και πλέον θεωρείται ότι η σύλληψή τους είναι θέμα χρόνου. Βλέπετε, είναι πολλά τα λεφτά 'Αρη!!!

την φωτό την βρήκα στους Στιγματισμένους, απ' όπου πήρα και την ιδέα για την ανάρτηση-παρωδία...


Καλά του 'κανες!!!

Αααααααααααχ, ν' αγιάσει το χεράκι σου κύριε δημόσιε υπάλληλε!!! Να 'ξερες πόσες φορές μου ΄ρχεται κι εμένα να κάνω το ίδιο και το καταπίνω... Πού ξέρω ότι είσαι δημόσιος υπάλληλος; Μα, αφού το τσάκισες το μηχάνημα αστέρι μου!!!
Βλέπετε, εγώ είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και δεν μπορώ να καταστρέφω την περιουσία του αφεντικού μου, θα μείνω στον δρόμο...

Ενώ εσύ, που έχεις για αφεντικό τον λαό, τάχα μου, γ@μ@ς και δέρνεις λεβέντη μου, καλά μας κάνεις!!!

Το βιντεάκι το είδα στο
funEL:

Τώρα ισχύει το "δεν τον είδαμε, δεν τον απαντήσαμε";

Εγώ δεν θα πω ότι ο Κάραζιτς δεν ανήκει στους εγκληματίες πολέμου ή ότι δεν έγιναν φρικαλεότητες κατόπιν εντολής του...
Όμως, δεν θα πω ότι κι αυτοί που διέταζαν τους ανελέητους βομβαρδισμούς αστικών στόχων, με "παράπλευρες απώλειες", δεν ήταν εξίσου εγκληματίες πολέμου...

Απλά είναι η μοίρα του ηττημένου να διασύρεται και του νικητή να δαφνοστεφανώνεται, ό,τι κι αν κάνουνε κατά την διάρκεια του πολέμου. Πάντα ίσχυε και πάντα θα ισχύει...

Όπως πάντα ίσχυε το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", το "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου" και το "δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις, υποφέρω κι υποφέρεις"!!!

Για όσους δεν καταλαβαίνουν την προηγούμενη παράγραφο, ας κοιτάξουν την παρακάτω φωτογραφία που την είδα στο epirusgate. Αναγνωρίζετε κανέναν στα δεξιά και ζερβά του τωρινού χασάπη εγκληματία και του τότε φίλου και συμμάχου;Υπάρχει η είδηση ότι ο, κατηγορούμενος στη Χάγη, Κάραζιτς, ψάχνει για παλιούς φίλους για να καταθέσουν υπέρ του, λέτε τούτοι οι δυό να πάνε; Μπα, Αμερικανάκια μπορεί να είναι, "αμερικανάκια" όμως όχι!!!

Και να 'λεγες ότι έχουμε δρόμους...

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΗ 3 μμ. στα ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΙΟΔΙΑ.jpg

Οι χιλιάδες κάτοικοι ,εργαζόμενοι και φορείς της Βόρειας Αττικής,
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ για μια ακόμη φορά το απαράδεκτο και προκλητικό ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ γιατί οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής μας, που έχουμε χρυσοπληρώσει την Ε.Ο., από τη φορολογία και από τα πανάκριβα διόδια που τόσα χρόνια πληρώνουμε, καλούμαστε να πληρώνουμε για έργα που το κράτος είχε και έχει υποχρέωση να κατασκευάσει και να παρέχει δωρεάν στους πολίτες.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα, γιατί αυτό επιβαρύνει περισσότερο το εισόδημα των κατοίκων και εργαζομένων περιοχής μας, που χρησιμοποιούν την Ε.Ο πηγαίνοντας στα σπίτια και τις εργασίες τους καθώς δεν υπάρχουν παράδρομοι, ούτε αστική συγκοινωνία και κατάλληλο οδικό δίκτυο.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθεί η αποικιακού τύπου σύμβαση παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων. Μια σύμβαση που επιτρέπει στην «παραχωρησιούχο» εταιρεία να τοποθετεί διόδια μετωπικά και πλευρικά όπου και όσα θέλει, αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα συγκοινωνιακά προβλήματα που δημιουργούνται ,καθώς και να αυξάνει κάθε χρόνο τις τιμές των διοδίων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα μαζί με το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής και τους 14 Δήμους και Κοινότητες της Βόρειας Αττικής να καταργηθούν ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ εντός της Αττικής, και ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα μας με τους κατοίκους και των άλλων περιοχών της χώρας μας για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να κατασκευαστούν άμεσα οι παράδρομοι και τα αναγκαία έργα υποδομής για ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής μας στη συγκέντρωση της Τετάρτης 28/10 ώρα 3 μ.μ. στα Διόδια των Αφιδνών (Προσυγκέντρωση για τις περιοχές Ωρωπού-Αυλώνα,Μαλακάσας ώρα 2,30 μ.μ. κόμβος Μαλακάσας)και μαζί με τους κατοίκους της Φθιώτιδας που θα διαδηλώνουν την ίδια ώρα στη Τραγάνα,
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ και να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

μου το έστειλαν οι Ενεργοί Πολίτες Βαρνάβα και συμπαραστέκομαι ολόψυχα στον αγώνα τους. Είναι πραγματικά αδιανόητο να μπαίνουν διόδια ΟΠΟΥ θέλει η παραχωρησιούχος εταιρεία, δημιουργώντας ένα δυσβάσταχτο επιπλέον κόστος στους εργαζόμενους που υποχρεωτικά περνάνε καθημερινά από αυτά, αφού δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική οδός...

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009

Αν έτσι νομίζεις...


Ο Luigi Pirandello, στον πρόλογο του Così è, se vi pare!, γράφει:

"Νομίζω πως η ζωή είναι μία πολύ θλιβερή φάρσα. Γιατί έχουμε μέσα μας - χωρίς να μπορούμε να ξέρουμε πώς, γιατί κι από πού - την ανάγκη να εξαπατούμε αδιάκοπα τον εαυτό μας, δημιουργώντας μία πραγματικότητα (μία για τον καθέναν και ποτέ την ίδια για όλους) που κάθε τόσο αποδεικνύεται ότι είναι μάταιη και φανταστική."

Αλήθεια, η δικιά σου πραγματικότητα κούκλα μου από ποιόν δημιουργήθηκε; Από εσένα ή την ξεπατίκωσες έτοιμη από το Cosmopolitan, σελ 138;