Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ημερίδα του Κέντρου Πρόληψης

Στη σημασία της πρόληψης απ’ την προσχολική ηλικία αναφέρεται η ημερίδα με θέμα «Από το σπίτι στο σχολείο-Ψυχοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις», που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης Νομού Άρτας αύριο, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου και ώρα 9 π.μ. στην αίθουσα του «Μακρυγιάννη».
Η ημερίδα γίνεται σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και με την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος-Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών & Εφήβων.
Ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Ν. Άρτας Θεόδωρος Οικονομίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από την αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου, κάλεσε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένα ημερίδα τονίζοντας: «Πιστεύουμε ότι θα πάρουν στοιχεία χρήσιμα για κείνους έτσι ώστε να αναγνωρίσουν πρώιμα κάποιες διαταραχές των παιδιών τους και να τις αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά. Επίσης ελπίζουμε να συντελέσουμε και σε μια καλή συνεργασία γονιών και υπευθύνων εκπαιδευτικών σ’ αυτή την κρίσιμη παιδική ηλικία όπου η έννοια του αποχωρισμού και απ’ τα μεριά του γονέα και η συνεργασία με τον εκπαιδευτικό ή τον υπεύθυνο του παιδικού σταθμού είναι κάτι το οποίο είναι συνεχές και όταν ευοδωθεί βοηθάει και το παιδί και όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...