Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ε, όχι και "αιχμάλωτα", άγιε Ιωαννίνων!!!


Για όσους δεν το γνωρίζουνε, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Θεόκλητος είναι ο "Υπουργός Οικονομικών" της Ελληνικής Εκκλησίας.
Άλλωστε ο εκάστοτε Ιωαννίνων καταλαμβάνει αυτή την θέση, λόγω της τεράστιας περιουσίας που διαθέτει η Μητρόπολή του κυρίως από κληροδοτήματα παλιών Ηπειρωτών. Να σημειωθεί ότι ο εκάστοτε Ιωαννίνων συμμετέχει και στο Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, λόγω του πολύ μεγάλου ποσοστού μετοχών που έχει...

Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος λοιπόν, στην χθεσινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου είπε ότι οι αντιδράσεις για την εκκλησιαστική περιουσία είναι "στημένες" και έχουν στόχο να μην αξιοποιήσει η Εκκλησία την περιουσία της.
Περιέγραψε τα εκκλησιαστικά ακίνητα σαν "ευρισκόμενα σε αιχμαλωσία"
και έχουν στόχο να μην αξιοποιήσει η Εκκλησία την περιουσία της και μίλησε, επίσης, για «μικροκομματικά συμφέροντα» και τεχνητές κρίσεις, που όποτε κάποιο φλέγον ζήτημα βρίσκεται στην επικαιρότητα, όπως η οικονομική κρίση και η ανεργία, τότε "ανασύρεται το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας".
Πρόσθεσε κιόλας ότι "πρέπει να έχουμε το νου μας, γιατί η φορολογία έρχεται"...
Βρε, βρε κάτι ανησυχίες που έχει ο κόσμος... Και εγώ που νόμιζα ότι θα πρέπει να έχουνε το νου τους για την αυξανόμενη φτώχεια, την ανέχεια, την κρίση των ηθικών αξιών, τα αδιέξοδα των νέων... Πόσο βαθιά νυχτωμένος είμαι!!!

2 σχόλια:

  1. Στην εκκλησία αυτού που είπε ‘’ο έχων Δίο χιτώνες να χαρίζει τον έναν.’’

    Άγιος εστί : ο χωρίς της γης το πνεύμα, και όχι ο κολλημένος στα γήινα αγαθά..

    Ντροπή στην εκκλησία της γης.. θα πρέπει να ντρέπονται να λένε το πάτερ υμών οι υποκριτές.. διότι αν η βασιλεία των ουρανών.

    ΑΝ δεν είναι ίδια όπως του Ιησού Χριστού ΕΔΏ ΣΤΗΝ ΓΗ.. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ Της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Του .. ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΄΄

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !

    εαλω η ελλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...