Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Παγκόσμια μέρα Δια(σ)τροφής...

Σήμερα, 16 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Μέρα Διατροφής. Βέβαια το "γιορτάζεται" είναι κάπως σχετικό, μιας και 850 εκατομ. άνθρωποι υποσιτίζονται και από αυτούς 40 εκατομ. άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα ετησίως...
40 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ άνθρωποι τον χρόνο!!! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι σήμερα, που "γιορτάζεται" η μέρα της διατροφής, θα πεθάνουνε 110 χιλιάδες άνθρωποι από την ΠΕΙΝΑ, επειδή δεν θα έχουνε να φάνε. (μην ανησυχείτε για τα παιδιά της φωτογραφίας, έχουν ήδη πεθάνει...)



Την ίδια στιγμή 300 εκατομ. ενήλικες πάσχουν από παχυσαρκία και τα παραγόμενα τρόφιμα ξεπερνάνε κατά 50% τις διατροφικές μας ανάγκες. Ζούμε δηλαδή σε μια εποχή, όπου υπάρχει τεράστια υπερεπάρκεια τροφίμων, τα οποία όμως αντί να καταλήγουν σε πεινασμένα στόματα, πάνε κάπου αλλού.
Πού πάνε;
Μα στα σκουπίδια, φυσικά. Στις ΗΠΑ περισσότερο από το 40% των παραγόμενων τροφίμων πετάγεται στα σκουπίδια και το αντίστοιχο νούμερο για την Ευρώπη ξεπερνάει το 20%. Δεν το λέω εγώ, το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα το λέει, σε έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας!!! Συνειδητοποιείτε για τι ποσότητες μιλάμε;
Οπότε, να με συμπαθάτε, αλλά αυτή δεν είναι Παγκόσμια Μέρα Διατροφής, αλλά Διαστροφής...

2 σχόλια:

  1. Μην σας φαίνετε περίεργο αυτό που θα σας πω… μα ξέρετε ότι εμείς ως χώρα αν θέλουνε, έχουμε την δύναμη να σώσουμε αυτά τα παιδιά???
    Δυστυχώς όμως δεν μας το επιτρέπουν.. αυτό είναι η αλήθεια..¨((((


    ***
    Ευχαριστώ για την ενημέρωση,
    Έβαλα το ποστ σου στα λίγκ μου αδελφέ.. άξιο το βλογκ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Το πόστ αναδημοσιεύθηκε στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...