Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Αρχαίων ...Χιούμορ

Και αφού κοιμηθήκατε ή χουζουρέψατε μια ώρα παραπάνω, λόγω αλλαγής ώρας, ας μην σας χαλάσω την διάθεση με τις γνωστές μου γκρίνιες...
Θα σας πω μερικά ανέκδοτα που διάβασα στην Άλλη Άποψη και λογικά δεν τα έχετε ξανακούσει, παρόλο που είναι παλιά. Τι παλιά δηλαδή, παμπάλαια, 15 αιώνων και βάλε!!!
Ξέρουμε όλοι για τις αρχαίες κωμωδίες που διδάσκονταν στην Ελλάδα πριν 20 και πλέον αιώνες. Όμως αναρωτηθήκατε ποτέ αν και με τι γελούσε ο απλός κόσμος; Σήμερα λέμε ανέκδοτα τύπου "μικρή Αννούλα", ανέκδοτα με το Χριστό, πρόστυχα κτλ.
Λοιπόν δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά που ακούγονταν στις αρχαίες αγορές και έκαναν τον κόσμο να γελάει!
Και όμως έχουν σωθεί πολλά από αυτά κάτω από τον τίτλο "Ιεροκλέους αστεία και Φιλαγρίου του γραμματικού", μια συλλογή με ανέκδοτα 15 αιώνων που όμως κάποια θυμίζουν έντονα σημερινά αστεία και καταστάσεις.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα λοιπόν: Αν σήμερα έχουμε τους πόντιους, τους Έλληνες που πέφτουν στη ζούγκλα κτλ, αντίστοιχο ρόλο τότε έπαιζαν οι σχολαστικοί, οι Αβδηρίτες κτλ. Από εκεί ξεκινούσαν και εκεί κατέληγαν όλα σχεδόν τα ανέκδοτα εκείνης της εποχής. Παρακάτω λοιπόν σας παραθέτω μερικά μόνο αντιπροσωπευτικά, ελπίζοντας να αναγνωρίσετε την ομοιότητα ή ακόμη και την πατρότητα μερικών από αυτά που μας έκαναν εμάς να γελάσουμε σήμερα,15 αιώνες μετά!


-Ένας σχολαστικός που ήθελε να δει αν είναι ωραίος όταν κοιμάται, αφού έκλεισε τα μάτια του , καθρεπτιζόταν.


-Κάποιος σχολαστικός που επισκέφθηκε έναν γιατρό του είπε:

"Γιατρέ μου όταν σηκωθώ από τον ύπνο , για μισή ώρα έχω σκοτοδίνες και μετά πάλι μου περνάει"

Και ο γιατρός του είπε:

"Να σηκώνεσαι μετά μισή ώρα".


-Ένας σχολαστικός έψαχνε για πολλές μέρες κάποιο βιβλίο του και δεν το έβρισκε.Κατά τύχη όμως μια μέρα, ενώ έτρωγε μαρούλια γύρισε το βλέμμα του σε μια γωνία και βρήκε το βιβλίο. Αργότερα , όταν συνάντησε έναν φίλο του που γκρίνιαζε γιατί είχε χάσει το πιο ωραίο του παλτό, του είπε:

"Μη δυσφορείς αλλά αγόρασε μαρούλια και καθώς θα τρως στρέψε το βλέμμα σου προς τη γωνία.Έτσι θα το βρεις."


-Ένας σχολαστικός μια νύχτα ρίχτηκε στη γιαγιά του κι ο πατέρας του τον έδειρε γερά.Κι αυτός του είπε:

"Εσύ τόσα χρόνια πηγαίνεις με τη μητέρα μου, χωρίς να πάθεις από μένα τίποτα και τώρα εξοργίζεσαι επειδή μ'έπιασες μια φορά με τη μαμά σου;"


-Ένας σχολαστικός κήδεψε το γιο του και όταν συνάντησε το δάσκαλό του, του είπε:

"Συγνώμη που δεν ήρθε ο γιος μου στο σχολείο. Πέθανε βλέπεις".


-Ένας Αβδηρίτης ήθελε να κρεμαστεί, το σχοινί όμως έσπασε και τον χτύπησε στο κεφάλι. Πήγε λοιπόν στο γιατρό και του έβαλε έμπλαστρο στο κεφάλι για το τραύμα του. Μετά έφυγε και πήγε και κρεμάστηκε.


-Ένας Αβδηρίτης άκουσε ότι τα κρεμμύδια και οι βολβοί δημιουργούν αέρια.Σ'ένα ταξίδι του λοιπόν επειδή υπήρχε νηνεμία, γέμισε ένα σακκί με αυτά και το κρέμασε στην πρύμνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...