Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Ξέρω ότι τώρα που χειμώνιασε και άνοιξαν οι ουρανοί, λίγοι σκέφτονται τις πυτκαγιές κα ιτην οικολογική καταστοφή που προκαλούνε...
Τώρα, το μόνο που μας νοιάζει είναι οι πλημύρες, οι κατολισθήσεις, η αγωνία μην ξεχειλίσει ο χείμαρος...
Μήπως θα 'πρεπε κάποια στιγμή μα σκεφτούμε σοβαρά ότι τα δυό αυτά φαινόμενα πάνε παρέα; Μηπως θα έπρεπε να συνειδητοποιήσουμε ότι μιλάμε για αίτιο και αποτέλεσμα;
Η Φύση μας μιλάει καθημερινά. Ας μην κλείνουμε τα αυτιά μας στις κραυγές αγωνίας μας, γιατί τότε η τιμωρία θα μας αξίζει...
Το παρακάτω κείμενο το διάβασα στον Perivallontologo

Περίπου 13 εκατ εκτάρια δάσους καταστρέφονται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο


Περίπου 13 εκατομμύρια εκτάρια δάσους καταστρέφονται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο, τα οποία αντιστοιχούν στην καταστροφή 36 γηπέδων ποδοσφαίρου κάθε λεπτό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF).


Οι οικολογικές οργανώσεις έχουν θέσει ένα στόχο για τους ηγέτες του κόσμου: καμία καθαρή αποψίλωση των δασών μέχρι το 2010.


"Αυτός ο στόχος τονίζει την κλίμακα και τον επείγοντα χαρακτήρα με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές και να διατηρήσουμε την υγεία του πλανήτη", δήλωσε ο Ρόντνεϊ Τέιλορ, διευθυντής του προγράμματος για τα δάση της WWF.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι "τα φυσικά δάση του κόσμου πρέπει να διατηρηθούν με σκοπό την αύξηση στο μέγιστο της μείωσης των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου και της διατήρησης της βιοποικιλότητας".

Σύμφωνα με το WWF, ο ρυθμός καταστροφής των δασών προκαλεί σχεδόν το 20% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων που επηρεάζουν τη Γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...