Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Σκίσαμε και ας μας κοροϊδεύουνε...


Έσκισαν τα Αρτινά τυριά στο 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού!!!
Δεν μας νοιάζει αν εμάς τους "βλάχους" μας λένε κεφαλοτύρια, ξινόγαλα και δεν ξέρω τι άλλο, το γεγονός είναι ότι τα Αρτινά, αλλά και τα Ηπειρώτικα τυριά γενικότερα, σάρωσαν τα βραβεία!!!
Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης στον Πειραιά, στο Εκθεσιακό κέντρο ΟΛΠ στις 16,17 και 18 Οκτωβρίου.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός ελληνικών τυριών που στόχο έχει την ανάδειξη του καλύτερου τυριού ανά κατηγορία που ανήκει (Χρυσή φέτα, Χρυσή γραβιέρα κ.λπ.). Οι γευστικές δοκιμές των δειγμάτων, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό έγιναν από κριτική επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από καταξιωμένους σεφ και γεωπόνους.
Τα τυριά της Ηπείρου αποσπάσανε τέσσερα χρυσά βραβεία (ΦΕΤΑ ΚΑΡΑΛΗΣ, ΓΙΔΟΤΥΡΙ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΕΚΟΡΙΝΟ ΚΑΡΑΛΗΣ, ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΡΑΛΗΣ), τέσσερα αργυρά βραβεία γεύσης (ΓΙΔΙΝΟ ΤΥΡΙ ΚΑΡΑΛΗΣ, ΓΙΔΟΤΥΡΙ ΥΙΟΙ Σ. ΜΠΑΦΑ, ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΑΡΑΛΗΣ, ΚΡΕΜΟΤΥΡΙ ΚΑΡΑΛΗΣ) και τρία χάλκινα βραβεία ( ΦΕΤΑ ΥΙΟΙ Σ. ΜΠΑΦΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΚΑΡΑΛΗΣ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΥΙΟΙ Σ. ΜΠΑΦΑ), διακρίσεις σημαντικές για προϊόντα υψίστης γευστικής αξίας που παράγονται σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον ποιότητας και γεύσης.
Για τους μη Αρτινούς, να σας πω ότι ο λόγος που βλέπετε τα ονόματα Καράλης και Μπάφας να επαναλαμβάνονται συνεχώς, είναι επειδή είναι από την Άρτα και για να μην σας τα πολυλογώ σαρώσαμε και όσοι δεν τα έχετε δοκιμάσει ακόμη, τρέξτε και θα με θυμηθείτε...

1 σχόλιο:

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...