Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ανακριτής ή συνήγορος υπεράσπισης;


Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης και επειδή καλά τα γελάκια και τα χάχανα, αλλά τώρα τελευταία όλο και πιο παγωμένα γελάω, αναδημοσιεύω το παρακάτω κείμενο από το σχεδόν συνονόματο kentri.gr.
Οι χειρισμοί παραείναι "χοντροί", για να τους κάνουμε έτσι απλά γαργάρα... Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται πιόνι στα χέρια κανενός, όσο δύναμη κι αν έχει.

Οι πολιτικοί δεν πρόκειται να κάνουν τίποτε, για να ξεκαθαρίσουν το τοπίο, επειδή απλούστατα βολεύονται με την κατάσταση. Ας το κάνουνε μόνοι τους όσοι έντιμοι δικαστές έχουν απομείνει, αλλιώς ο κόσμος θα τους βάλει κι αυτούς στο ίδιο σακί με τους επίορκους...

Το κείμενο είναι το εξής:


"Η αποφυλάκιση χθες του Μιχάλη Χριστοφοράκου ήταν κάτι που αναμενόταν, γι΄αυτό και η εξέλιξη αυτή δεν εξέπληξε. Ενώ όμως εκείνος είναι ελεύθερος, κινδυνεύει να βρεθεί εκτός δικαστικού σώματος, ακόμη και να μπει φυλακή ο ανακριτής που, με το χειρισμό της υπόθεσης, φέρεται να του προσέφερε τα επιχειρήματα να αντιμετωπίσει επιτυχώς τη γερμανική δικαιοσύνη.
Ουδείς γνωρίζει τις κινήσεις του και ποιά στάση θα κρατήσει στη συνέχεια. Καθίσταται έτσι ένας αστάθμητος παράγοντας, πράγμα που κάνει κάποιους στην Αθήνα να ανησυχούν.
Ανησυχούν αυτοί που χειραγώγησαν τον ανακριτή να προχωρήσει στις πράξεις που του καταλογίζει το πειθαρχικό πόρισμα. Μόνο αφελείς θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι ο κ. Ζαγοριανός χειρίστηκε την υπόθεση με γνώμονα τη δικαστική του συνείδηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συνήγοροι προφυλακισμένων για την υπόθεση Siemens, προτίθενται να καταθέσουν μήνυση και κατά των φερόμενων ως χειραγωγών του ανακριτή, πρώην και νυν προϊσταμένων στη δικαστική ιεραρχία. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο ανακριτής δεν έκανε βήμα χωρίς να επικοινωνήσει πρώτα με τον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Γι΄ αυτό και θα ζητήσουν την άρση του απορρήτου των τηλεφώνων του ανακριτή.
Δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή αμφιβολία, ότι ο χειρισμός της υπόθεσης στο δικαστικό πεδίο ήταν προϊόν μεθόδευσης για επικοινωνιακή εκμετάλλευση από την απελθούσα κυβέρνηση.
Αυτό το επιβεβαιώνουν και οι συνήγοροι του Χριστοφοράκου.
Σε δικόγραφό τους, που είχαν καταθέσει στις 14/8/09 οι συνήγοροι του Χριστοφοράκου στο Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, αναφέρουν, ότι πολιτικοί που είχαν προειδοποιήσει τον πελάτη τους να εγκαταλείψει τη χώρα πριν από τις ευρωεκλογές, τον συμβούλευσαν ότι μετά τις εθνικές εκλογές τα πράγματα θα ηρεμούσαν και θα μπορούσε να κριθεί με βάση τους κανόνες του κράτους δικαίου.
Ο ανακριτής με τη διαδικασία που ακολούθησε διευκόλυνε τον Χριστοφοράκο να διαφύγει και στη συνέχεια με τα εντάλματα που εξέδωσε, προσέφερε νομικά επιχειρήματα στους συνηγόρους του να τον υπερασπιστούν επιτυχώς. Το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο χαρακτήρισε τα ευρωπαϊκά εντάλματα του Ζαγοριανού «αυθαίρετα, ασαφή και ανεπαρκώς αιτιολογημένα»."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...