Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Να και κάτι αισιόδοξο για τον Αμβρακικό...


Mια πρώτη –πλην όμως ουσιαστική ως προς το περιεχόμενό της συναντηση-είχε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της παράκτιας αλιείας με τη νέα Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.
Οι παράκτιοι αλιείς-μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλιευτικών Συλλόγων Ηπείρου Παύλος Χαραλάμπους- έθεσαν μια σειρά από άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προτεραιότητες και έδωσαν στην υπουργό εγγράφως και τεκμηριωμένα όλα τα προβλήματα και τις αντίστοιχες προτάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες συνάδουν με τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την πράσινη ανάπτυξη, για να βγεί η παράκτια αλιεία από τα αδιέξοδα που της δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η κ.Μπατζελή δεσμεύτηκε να αποσύρει άμεσα την παράνομη υπουργική απόφαση του πρώην υπουργού κ. Κοντού (164198/03.03.08) και να πάνε οι μηχανότρατες στο 1,5 μίλι. Επίσης υποσχέθηκε στην ομάδα αναδιάρθρωσης του ΕΛΓΑ, ότι θα συμμετέχει και εκπρόσωπος της παράκτιας αλιείας για να συζητηθεί πώς θα ενταχθεί και η αλιεία σε καθεστώς αποζημιώσεων από ακραία φυσικά φαινόμενα και καταστροφές αλιευτικών εργαλείων από μεγάλα θηλαστικά.
από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...