Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Γιατί ο σημερινός νεοέλληνας λέει συνεχώς ''NAI'' σε αυτούς που τον καταδυναστεύουν;


Αυτές τις ημέρες που διανύουμε θυμόμαστε το μεγάλο ''ΟΧΙ'' που είπε ο Ιωάννης Μεταξάς ή όπως λένε πολλοί ο λαός με τις κινήσεις του το επέβαλε στο Μεταξά. Χρόνια οι Έλληνες πολεμούσαν για τις αξίες, για την οικογενεία, για την θρησκεία και για τον τόπο τους. Είμασταν και είμαστε ηρωϊκός λαός.
Όμως τις τελευταίες δεκαετίες αφήνουμε ανθρώπους να μας καπελώνουν, να μας εκμεταλέυονται και να κυβερνούν τον τόπο μας. Πραγματικά πιστεύετε ότι οι άνθρωποι που πολέμησαν, αν έβλεπαν τους σημερινούς ανθρώπους που ''βουλιάζουν'' μέρα με την μέρα, μήνα με τον μήνα τον τόπο μας, θα ήταν ευχαριστημένοι; Άλλοι μπορούν να πουν ναι και άλλοι όχι.
Κατά την προσωπική μου όμως άποψη, ο ελληνικός λαός πρέπει να αφυπνιστεί, γιατί ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα έχουν την καρδιά του αγωνιστή και του ανθρώπου που πολεμά για να μην χάσει την αξιοπρέπεια του και την ιστορία του. Μην αφήνουμε ανθρώπους να ''γράφουν'' μαύρες σελίδες στην ιστορία μας όσο αφορά σε πολλούς τομείς. Άλλωστε τέτοιους ''σωτήρες'' δεν θέλουμε διότι έχουμε γεμίσει...
Τέτοιοι ''σωτήρες'' όπως θέλουν να λέγονται, πριν πολλά χρόνια όταν υπήρχαν μεγάλα προβλήματα στην Ελλάδα την κοπανήσαν, πήγαν έζησαν στο εξωτερικό με ανέσεις και όταν άλλαξαν τα πράγματα ( με τους αγώνες του λάου ) ξαναγυρίσαν, αυτοονομάστηκαν ''σωτήρες''. Ωραίοι σωτήρες είναι; Μόνο στο όνομα και όχι στις πράξεις....
Ας θυμηθούμε το ''ΟΧΙ'' που είπαμε και ας σταματήσουμε να λέμε ''ΝΑΙ'' στον καθένα. Δεν είναι δύσκολο αλλά ούτε και εύκολο. Η Ελλάδα με τις κινήσεις πολιτικών και άλλων ''σωτήρων'' την τελευταία δεκαετία χρωστάει χρέη και γίνεται διεθνώς ρεζίλι όσο αφορά τον πολιτικό τομέα. Ίσως τον πολιτικό τομέα να μας πάρει πολύ μεγάλο χρόνο. Ευτυχώς όμως όσο αφορά τον πολιτισμό και την τέχνη την Ελλάδας, οι ξένοι τα θαυμάζουν και τα καταλαβαίνουν. Ας προσέχουμε όμως καλού κακού, διότι πολλοί παραμονεύουν που μπρος στο χρήμα, θα έδιναν πολλά... Ας δείξουμε σε αυτούς που οδηγούν εμάς σε εξευτελισμό ότι δεν είμαστε του χεριού τους.
Μια ερώτηση που θέλει σκέψη.. Τελικά εμείς θέλουμε ή όχι έναν σωστό ηγέτη; Ο σημερινός νεοέλληνας και ''προοδευτικός'' πιστεύει και ρίχνει τις ευθύνες στους σημερινούς ηγέτες και πολιτικούς. Ενώ οι αντιεξουσιαστές πιστεύουν ότι ο λαός δεν χρειάζεται ηγέτη. Τελικά τι χρειαζόμαστε;

Ακόμη να ξεχωρίσω κάτι. Πολλοί πιστεύουν ότι ο ηγέτης και ο πολιτικός είναι το ίδιο. Όμως να θυμάστε ότι ηγέτης είναι αυτός που φροντίζει για τον λαό του, αγωνίζεται για την πατρίδα, για το κοινό καλό, ακούει, βοηθά και πάει την πατρίδα του μπροστά. Οι πολιτικοί όλοι ξέρετε πάνω κάτω τι είναι. Το αν πάνε την χώρας μας μπροστά ή πίσω δεν χρειάζεται απάντηση, το ξέρετε πολύ καλά.

Ας είμαστε ενεργοί πολίτες και να μην αφήνουμε να μας καταδυναστεύουν ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι δήθεν εκπρόσωποι του λαού, ούτε διάφοροι μεγαλοπαράγωντες. Αν κάτι πιστεύουμε ότι είναι λάθος ας το φωνάξουμε και ας πάψουμε να το ψιθυρίζουμε σιγανά. Που πήγαν οι μεγάλοι πατριώτες που συνήθιζαν να λένε την αλήθεια δημοσίως; Τι θα έλεγαν σήμερα, αν έβλεπαν τα golden boys και τους υπόλοιπους, που έχουν κάνει την Ελλάδα να χρωστάει πολλά; Θα έλεγαν πολλά αλλά πιο πολύ θα έκλαιγαν γιατί πονούν, γιατί νιώθουν ότι όσο βουλιάζουν την Ελλάδα μερικοί, τόσο ''καρφώνουν'' στην καρδιά ένα μαχαίρι. Δυστυχώς όμως αυτές οι ''πληγές'' δεν διορθώνονται εύκολα και όταν διορθωθούν είναι αργά.

Είσαι αποφασισμένος να μιλήσεις για οτιδήποτε σε βαζανίζει; Θα μου πεις ναι..
Αλλά είσαι έτοιμος και να πληρώσεις το τίμημα που αντιστοιχεί στην αλήθεια που είπες; Στα αλήθεια πόσοι είμαστε αποφασισμένοι να πληρώσουμε; Γιατί δυστυχώς πια, το να λες αλήθεια για μερικούς είναι αμάρτημα ή καλύτερα το ''τέλος'' μίας ψεύτικης πραγματικότητας και μίας βασιλείας που καταστρέφεται.
Δεν αφήνω κανέναν να με κάνει ''όμηρο'' σε καμία θλιβερή πραγματικότητα; Το λέω, το εννοώ, έτσι λέω εγώ και πολλοί άλλοι. Αλλά δυστυχώς δεν γίνεται, γιατί πια ότι και να κάνουμε, κάτι θα χρειαστεί να δώσουμε, κάπου θα έχει αντίκτυπο. Ό Έλληνας είναι ''φτιαγμένος'' από σίδερο και η καρδιά του από ''χρυσό'', είναι άνθρωπος που σέβεται τα πάντα και απαιτεί σεβασμό, είναι άνθρωπος που δημιουργεί και δεν θέλει να νιώθει μαρασμό.
Ελλάδα μου μην αφήνεις κανέναν να σε διαλύει, να σε σπρώχνει από τον γκρεμό, γιατί θέλει να σε ''ρίξει'' και να ανεβεί στον ''θρόνο''. Πατρίδα μου ο μόνος οδηγός αυτή την στιγμή είναι ο λαός σου, είναι οι τίμιοι πολίτες, είναι αυτοί που πολεμάν κάθε μέρα να ζήσουν αξιοπρεπώς. Στην σημερινή κοινωνία όλα είναι ρευστά και όλα είναι επικίνδυνα, από πουθενά δεν μπορείς να κρατηθείς και να πάρεις ένα χέρι βοηθείας. Μην φοβάσαι να παραδεχτεί και εγώ είμαι εδώ να σε στηρίζω, για όσο υπάρχω και ελπίζω. Πολλοί αρκούσταμε σε μερικά πράγματα, τα οποία είναι λίγα, αν και σε μερικούς μπορεί να φαίνονται πολλά. Παλέυω για τα ιδανικά, παλεύω για αυτά που πρέπει να έχω. Δεν πρέπει να παρακαλάμε για αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν.
μου το έστειλε ο Σπύρος Τάγκας και δυστυχώς "ταιριάζει" στην ημέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...