Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Οβίρες - Μίνι Τουριστικός Οδηγός...


Όλοι μας ξέρουμε το Πάπιγκο, είναι άλλωστε ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Αυτό που πολλοί δεν ξέρουνε, είναι ότι ουσιαστικά το Πάπιγκο έχει δυο μαχαλάδες, το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο. Το Μεγάλο Πάπιγκο (που είναι και το πιό γνωστό), είναι σε υψόμετρο 900 μέτρων, ενώ το Μικρό Πάπιγκο είναι στα 980 μέτρα. Απέχουν μεταξύ τους περίπου 2 χιλιόμετρα.
Σε αυτή την διαδρομή (μεταξύ Μεγάλου και Μικρού) περνάμε το ρέμα του Ρογκοβού, περίπου 500 μέτρα πριν το Μικρό Πάπιγκο. Εκεί θα δείτε μια πινακίδα με βέλος προς τα αριστερά, όπου σας δείχνει την κατεύθυνση για τις οβίρες. Αφήνετε στο πλάτωμα το αυτοκίνητό σας και περπατάτε στο μονοπάτι για 150-200 μέτρα.
Είναι ένα ρέμα με μικρούς καταρράκτες και μικρές λιμνούλες(οβίρες ή κολυμπήθρες, όπως είναι πιο γνωστές). Οι "κολυμπήθρες" δημιουργήθηκαν, επειδή οι κάτοικοι έχτισαν μικρά φράγματα μεταξύ των λιμνών, τα οποία κλείνουν με μικρές πόρτες και έτσι δημιουργούν μικρές λιμνούλες, όπου μπορεί κάποιος να κάνει το μπάνιο του. Λένε ότι και ο Αλη Πασάς έκανε μπάνιο στις οβίρες.
Προσέξτε όμως, ακόμη κι αν είστε χειμερινοί κολυμβητές, μην μπείτε όταν γύρω είναι χιονισμένα... Θα καταλάβετε τι σημαίνει "κρουσταλένιο"!!!



1 σχόλιο:

  1. Δεν υπάρχουν λόγια για την ομορφιά αυτή.
    Ευχαριστείς το θεό που είσαι άνθρωπος!
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...