Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Πάρκινγκ στην Άρτα: Μια πραγματική Γκουέρνικα.

Πολλές φωτογραφίες έχουμε στην διάθεσή μας για την συντήρηση του πτωχού τούτου blog, αλλά λίγες προσφέρουν την αισθητική της υψηλής τέχνης, όπου η Γεωμετρία των θεμάτων μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με τον συμβολισμό που αυτά αποπνέουν. Μια τέτοια φωτογραφία που μας έκανε την τιμή να μας στείλει αγανακτισμένος φίλος, είναι και η ακόλουθη.

Παρατηρήστε λοιπόν. Προσέξτε την υπέρτατη αρμονία των παρκαρισμένων οχημάτων και πόσο ιδανικά εκπροσωπεί την συμπαντική ισορροπία. Φίλε που μου έστειλες την φωτογραφία, πινέλο είχες, όχι φωτογραφική μηχανή!

Όμως προσέξτε και τον βαθύ συμβολισμό. Εδώ πρόκειται για μια μικρογραφία της εξαίσιας Αρτινής πραγματικότητας. Παρατηρήστε κατ' αρχάς το σημείο παρκαρίσματος, το οποίο είναι η στάση των αστικών λεωφορείων. Στη συνέχεια παρατηρήστε το κόκκινο όχημα, παρκαρισμένο όχι απλά στη στάση, αλλά έξω στον δρόμο. Το κόκκινο, συμβολίζει την αντίδραση στο σύστημα, στις γραμμές του κατεστημένου, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, τις γραμμές του αστικού.

Στη συνέχεια, βλέπουμε την παρέμβαση των media. (Σημ. ΚΕΝΤΡΙ: το μικρό μπροστινό μπλε αυτοκινητάκι έχει τα διακριτικά του ART TV). Πανταχού παρόντες, οι εκπρόσωποι των τοπικών τηλεοπτικών μέσων, δεν χάνουν ποτέ χρόνο με το συμβατικό παρκάρισμα. Ίσως κάποιοι πουν ότι παρακωλύουν την κίνηση, όμως η ενημέρωση δε μπορεί να περιμένει. Και τους ευχαριστούμε και αυτούς για τα δυναμικά και καυστικά ρεπορτάζ τους. Χαλάλι το κυκλοφοριακό που προκαλείτε.

Φυσικά, μια νότα μελαγχολίας τιτιβίζει στα μυαλά μας, καθώς βλέπουμε την Ρολς Ρόυς από πίσω, σε μια γωνία που θα έκανε τον Πυθαγόρα να το ρίξει στην μεθαδόνη. Εδώ η συγκίνησή μας για τον Αμερικάνο μετανάστη που "γκύρισε στο Ελλάντα" για να περάσει τα τελευταία years της ζωής του, μας κάνει να ξεχνούμε το παράδοξο του παρκαρίσματος. Άξιος.

Όπως είπα, ένα έργο τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...