Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Στην Άρτα το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποντιακών Συλλόγων


Το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποντιακών Συλλόγων για την Εθνική Αυτογνωσία θα πραγματοποιηθεί από 2-4 Οκτωβρίου στην Άρτα, στο ξενοδοχείο ARTA PALACE. Το Συνέδριο διοργανώνει ο Ποντιακός Σύλλογος Βίγλας «Οι πρόσφυγες» σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων του Ποντιακού Συλλόγου Βίγλας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, επί 14 συνεχή χρόνια μαζί με τα Ποντιακά Σωματεία και σε συνεργασία με τις κατά τόπους Νομαρχίες και Δήμους, διοργανώνει Πανελλήνια Συνέδρια για την Εθνική Αυτογνωσία, με την συμμετοχή Ποντιακών Συλλόγων απ΄ όλη την Ελλάδα και διακεκριμένων επιστημόνων και πολιτικών με αξιόλογες εισηγήσεις.


Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Ποντιακής καταγωγής Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Κορυτσάς & Πρεμετής Φώτιο Καλπίδη, ο οποίος υπήρξε το πρώτο θύμα του Μακεδονικού αγώνα.

Το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 500 αντιπρόσωποι ποντιακών σωματείων απ΄ όλη τη χώρα.


Με αφορμή το γεγονός ότι για το 2009 η Ελλάδα έχει αναλάβει την Προεδρία του Παγκοσμίου Φόρουμ για την Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε ανάμεσα στις θεματικές του Συνεδρίου, να υπάρξουν και κάποιες οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στον Απόδημο Ελληνισμό.

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Νομαρχία Άρτας, και τελεί υπό την αιγίδα του Ιερού Ιδρύματος "Παναγία Σουμελά".

1 σχόλιο:

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...