Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ, στον σημερινό καιρό!!!

η meteoparea μου έστειλε την σημερινή πρόγνωση και χρειάζεται προσοχή από όλους μας...
Αρχικά, από νωρίς τα ξημερώματα θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο. Γρήγορα όμως μέσα στο πρωινό, ο καιρός θα υποτροπιάσει, και έτσι θα επεκταθούν οι βροχοπτώσεις και στα νότια Επτάνησα. Λιγότερες οι βροχές σε Ηπειρο και Πελοπόννησο.

Αργά το πρωί, προς τις προμεσημβρινές ώρες αναμένεται ισχυρή επιδείνωση.
Θα σημειωθούν βροχοπτώσεις ισχυρής εντάσεως σε όλο το Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο, καθώς και σε όλη την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά Ελλάδα. Γρήγορα νωρίς το μεσημέρι οι πολύ έντονες βροχοπτώσεις θα επεκταθούν και στη Δυτική Πελοπόννησο, όπου εκεί (συμπεριλαμβανομένου και των Νότιων Επτανήσων) αναμένεται να ξεσπάσουν και καταιγίδες κυρίως στις παράκτιες περιοχές. Τοπικά μάλιστα αναμένονται και μικροπλημμυρικά επεισόδια.
Μέσα στο απόγευμα αναμένεται βελτίωση με κάποια ανοίγματα στο καιρό, όμως τις βραδυνές ώρες περιμένουμε νέα επιδείνωση εκ δυσμάς, η οποία θα προκαλέσει εκ νέου ισχυρές βροχές στα Κεντρικά Επτάνησα, τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά Ελλάδα.

Tέλος, αξίζει να επισημανθεί πως
στα ορεινά τμήματα της Πίνδου και της Πελοποννήσου θα σημειωθούν ισχυρές χιονοπτώσεις, με χιονοστρώσεις στις κορυφές, όπου μάλιστα αναμένονται και αρκετά εκατοστά χιονιού.

Oι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Ν-ΝΔ διευθύνσεις στα 5-6 μπόφορ, ενώ στη συνέχεια θα μεταβληθεί η συνιστώσα τους σε Δυτική παρουσιάζοντας σταδιακή εξασθένιση.

Οσον αφορά τη θερμοκρασία αυτή δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Ετσι αναμένεται ο υδράργυρος να φτάσει τους 14-15 βαθμούς στην Ηπειρο, τους 16 στο Ιόνιο, και τους 17 στη Δυτική Πελοπόννησο

Προσοχή! Η εκτίμηση αναφέρεται αποκλειστικά στη Δυτική Ελλάδα (Ηπειρος-Δυτική Στερεά-Δυτική Πελοπόννησος-Ιόνιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...