Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ: ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ;




Χθες είχα την πρώτη ουσιαστικά έξοδο σε bar-restaurant της Θεσσαλονίκης υπό καθεστώς χειμώνα και μετά την "ισχύουσα" απαγόρευση του καπνίσματος.
Το bar-restaurant αναπτύσσεται σε 3 επίπεδα . Με το που μπήκαμε μέσα ένας χαμός από καπνό!

Ο ευγενέστατος-κατά τ'άλλα- μαιτρ μας έδωσε 2-3 επιλογές που ήταν επιλογές για παρείσακτους και δευτεροκλασάτους, για να μην πω αποδιοπομπαίους!

Οι αθεόφοβοι είχαν δύο γωνίες μη καπνιστών σε απόσταση 60εκ. από αρειμάνιους καπνιστές και βέβαια χωρίς διαχωριστικό!


Έτσι προσγειώθηκα για μια ακόμη φορά στην ελληνική πραγματικότητα!


Σαν μη καπνιστής σε μια χώρα καπνιστών -οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν γραμμένους τους μη καπνιστές στα ...... τους- έχω περάσει πολλά και βρισκόμουν πάντα υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς διωγμού...


Απ'ότι φαίνεται θα πεθάνω κυνηγημένος. Δεν πειράζει! Ίσως σε κάποια άλλη ζωή!

Αλλά όχι στην Ελλάδα!
από Χρήστο Στρογγύλη

1 σχόλιο:

  1. Το γενικότερο κλίμα που επικρατεί είναι ότι δεν θα αλλάξει τίποτα για το κάπνισμα! Σήμερα με το ζόρι βρήκα σε προάστιο της Θεσσαλονίκης ένα καφέ που είχε μια ακρούλα για μη καπνίζοντες. Σε όλα τα άλλα μαγαζιά ο γνωστός τεκές!
    Αν ο φανατικός αντικαπνιστής πρωθυπουργός που έχουμε δεν κάνει τίποτα και αυτός, τότε καλύτερα να ξεχάσουμε ότι θα απαγορευτεί ποτέ στην Ελλάδα. Και με πληγώνει γιατί μόλις γύρισα από το εξωτερικό, όπου φυσικά ο νόμος εφαρμόζεται παντού χωρίς καμία εξαίρεση. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα!... Κρίμα γιατί πίστεψα ότι η νέα κυβέρνηση μπορεί να συγκρουστεί με πάγια συμφέροντα... Δυστυχώς όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...