Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Τέρμα η φρέσκια γαρίδα για ένα μήνα...


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος από 1 εως 31 Ιουλίου απαγορεύεται η αλιεία της γαρίδας για λόγους προστασίας του ιχθυοαποθέματός της, αλλά και επειδή ο μήνας Ιούλιος είναι ο κατ' εξοχήν μήνας ωοτοκίας της γαρίδας.

Έτσι αν κάποιος ψαράς θέλει να σας πουλήσει φρέσκια γαρίδα Αμβρακικού, να ξέρετε ότι είναι προϊόν λαθραλιείας και ως ευσυνείδητος πολίτης πρέπει να τον καταγγείλετε στη λιμενική αρχή. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν για ένα μήνα δεν φάτε γαρίδα Αμβρακικού. Από 01 Αυγούστου θα επιτραπεί πάλι η αλιεία της και τότε μπορείτε να την απολαύσετε νόμιμα.

Φέτος οι γαρίδες ήταν πιο μεγάλες σε μέγεθος σε σύγκριση με άλλες χρονιές και οι ψαράδες αλίευσαν πολλές «κουμπούρες». Κουμπούρες ονομάζουν οι ψαράδες τις μεγάλες γαρίδες, οι οποίες όταν διπλώνουν σε ορθή γωνία, μοιάζουν με «κουμπούρι». Κουμπούρι έλεγαν οι παππούδες μας το πιστόλι, δηλαδή οι γαρίδες είναι σχεδόν σε μέγεθος και σχήμα πιστολιού.

Η γαρίδα της φωτογραφίας έχει μήκος 22cm, πλάτος 3cm, ύψος 3cm και ζυγίζει 60 γραμμάρια και βγαίνουν 16 με 17 γαρίδες στο κιλό. Είναι δηλαδή μια «κουμπούρα», αλιεύθηκε στις 24.06.11 με θερμοκρασία νερού 25 βαθμούς.

Υπομονή λοιπόν φίλοι ψαράδες ως τον Αύγουστο, γιατί το Λιμεναρχείο καραδοκεί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...