Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Μια κούκλα στο Ηράκλειο...

Το ιστιοφόρο “Americo Vespucci” το γόητρο του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, που θεωρείται ένα απο τα πιο όμορφα πλοία στον κόσμο, θα καταπλεύσει, για πρώτη φορά, στο λιμάνι του Ηρακλείου το ερχόμενο Σάββατο 5 του μήνα και θα παραμείνει έως την ερχόμενη Τετάρτη 9 του μήνα.
Ο κατάπλους στο Ηράκλειο είναι ο τελευταίος σταθμός στο εξωτερικό που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού ταξιδιού για τους Ναυτικούς Δόκιμους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων της Ιταλίας. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού το πλοίο κατάπλευσε σε λιμάνια της Μεσογείου και την Μαύρης Θάλασσας.
Η απόφαση να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στις χώρες που επισκέφθηκε (μαζί με τη Βουλγαρία, Γαλλία, Ρουμανία, Τυνησία, Τουρκία και Ουκρανία) υπογραμμίζει ακόμη μια φορά, με την παρουσία ενός πλοίου - σύμβολο της Ιταλίας και του Ιταλικού Π.Ν., τη φιλία προς τον ελληνικό λαό.
Ο κατάπλους στο Ηράκλειο θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους της Κρήτης να θαυμάσουν ένα πλοίο απαράμιλλης ομορφιάς, πάνω στο οποίο οι Δόκιμοι της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων εκπαιδεύονται για να κρατήσουν ζωντανό το υψηλό ναυτικό πνεύμα.
Ταυτόχρονα, το πλήρωμα και οι Δόκιμοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ομορφιές του τόπου και να βιώσουν τη φημισμένη κρητική φιλοξενία.
Ο Κυβερνήτης του πλοίου θα συναντήσει τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του Ηρακλείου, ενώ το κοινό θα έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί το πλοίο ως ακολούθως:
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου : 17.00 – 19.00
Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου : 14.30 - 17.30
Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου : 10.00 – 12.00 και 14.00 – 17.00
Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου : 15.00 – 19.00
από iraklio web radio 2

1 σχόλιο:

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...