Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ξανά-μανά τα ίδια...

Πάλι χτες το απόγευμα μια νταλίκα δίπλωσε και ανατράπηκε στις στροφές αμέσως μετά το Μενίδι. Ο δρόμος γέμισε λάδια και φυσικά σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα που "φρακάρισαν".
Επί ώρες συνεχίστηκε το πρόβλημα, καθώς οι τροχονόμοι προσπαθούσαν να συμμαζέψουν την κατάσταση χρησιμοποιώντας το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, δίνοντας εκ περιτροπής προτεραιότητα πότε στα αυτοκίνητα με κατεύθυνση τα Γιάννενα και πότε σε αυτά με κατεύθυνση την Αθήνα.


Νισάφι πια με αυτό το θέμα. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 2 μήνες και η χιλιοστή μέσα στα χρόνια, που δημιουργείται πρόβλημα στις στροφές Μενίδι-Κατάφουρκο, στο Μακρυνόρος δηλαδή.
Μιλάμε για τον δρόμο που ενώνει την Ήπειρο με την υπόλοιπη Νότια Ελλάδα, τον δρόμο που ενώνει την είσοδο της Ελλάδας από δυτικά, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με το κέντρο, τον δρόμο από τον οποίο περνάνε καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα και τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων φορτωμένα σε νταλίκες.
Μιλάμε για την
ΜΟΝΑΔΙΚΗ οδική επαφή των Ηπειρωτών με την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ένας δρόμος στενός, γεμάτος στροφές, μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, χωρίς διαχωριστική νησίδα, χωρίς λωρίδα ασφαλείας, χωρίς δυνατότητα προσπέρασης, αυτοί που τον έχουνε περάσει, ξέρουνε τι εννοώ...
Η Ιόνια Οδός θα ήταν η λύση, αλλά οι εργασίες είναι κολλημένες, ούτε οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις δεν γίνονται.
Ο Σουφλιάς ασχολείται με το πώς θα γίνει Πρόεδρος Δημοκρατίας και ο Αρτινός και ο Πρεβεζάνος κουμπάρος του, που θα μπορούσαν να τον σκουντήξουν, μιας και δεν ακούει καλά, ασχολούνται με το πώς θα μπούνε στην Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...