Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Άλλαξε ο Μανωλιός...


Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Κώστα Παππά, τώρα που ο Καλλικράτης θέλει συγχωνεύσεις, θα γίνουν οι παρακάτω αλλαγές στις υπηρεσίες:

-Η παλιά Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών μετονομάζεται σε Δ/νση Τεχνικών Έργων και σ’ αυτή θα ενταχθεί, ως Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος και η σημερινή Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων (ΔΕΒ). Η Δ/νση θα παραμείνει στο υπάρχον κτίριο στην περιοχή του Τριγώνου όπου εκεί θα στεγαστεί μελλοντικά και η (νυν) ΔΕΒ.
Σε ότι αφορά την Πολεοδομία της σημερινής Ν.Α., η αρμοδιότητα των οικοδομικών αδειών φεύγει και μεταφέρεται στο Δήμο, εκτός από τη Δ/νση Περιβάλλοντος, η οποία παραμένει, ως Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας. Σε πρώτη φάση η Πολεοδομία θα λειτουργεί στο υπάρχον κτίριο της περιοχής του Τριγώνου της Νομαρχίας ενώ είναι θέμα του Δήμου να αποφασίσει στην πορεία σχετικά με το χώρο λειτουργίας της.
-Η Δ/νση Διοικητικού & Οικονομικού της παλιάς Νομαρχίας συνενώνεται σε μία Δ/νση που θα ονομάζεται «Διεύθυνση Διοικητικού – Οικονομικού» και θα αποτελείται από πέντε επιμέρους τμήματα για την καλύτερη υπηρεσιακή λειτουργία. Θα παραμείνει στο ίδιο κτίριο που στεγάζεται σήμερα και η Νομαρχία.
-Η Δ/νση Γεωργίας και η Δ/νση Κτηνιατρικής όπως τις ξέρουμε σήμερα, συνενώνονται σε μία Διεύθυνση, που θα ονομάζεται «Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής» και σ’ αυτή θα υπάγονται τα παρακάτω τμήματα:
1) Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου
2) Τμήμα Φυτικής-Ζωικής Παραγωγής
3) Τμήμα Κτηνιατρικής
4) Τμήμα Αλιείας
5) Τμήμα Τοπογραφίας Εποικισμού και Αναδασμού (η παλιά Τοπογραφική Υπηρεσία).
Αυτά τα πέντε τμήματα θα συνυπάρχουν λοιπόν σε μία Δ/νση και θα στεγαστούν μελλοντικά στο ίδιο κτίριο.
-Το Τμήμα Βιομηχανίας συγχωνεύεται με το Τμήμα Εμπορίου σε μία Διεύθυνση, που θα ονομάζεται «Διεύθυνση Ανάπτυξης» και θα λειτουργεί στο υπάρχον κτίριο που τα τμήματα αυτά λειτουργούν και σήμερα.
-Η Δ/νση Συγκοινωνιών μετονομάζεται σε «Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών» και θα λειτουργεί εκεί που είναι τώρα, επί της περιφ. οδού & Αράχθου. Στη νέα αυτή Δ/νση θα υπάγεται και το ΚΤΕΟ, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί στους Αγίους Αναργύρους.
-Επίσης σε ότι αφορά τη Δ/νση Υγείας & Πρόνοιας, ορισμένες αρμοδιότητες όπως τα προνοιακά επιδόματα φεύγουν από αυτήν και μεταφέρονται στους Δήμους ενώ άλλες παραμένουν. Η Δ/νση Υγείας & Πρόνοιας θα μετονομαστεί σε «Δ/νση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας».
Για ορισμένες Υπηρεσίες η μεταφορά στο νέο χώρο εργασίας θα γίνει άμεσα, εντός των επόμενων ημερών, ενώ για άλλες μπορεί να απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα ενός ή δύο μηνών μέχρι να μεταφερθούν και να λειτουργήσουν υπό τη νέα Διεύθυνση.

ΚΕΝΤΡΙ: Όσες ταμπέλες και να αλλαχτούν, όσες συγχωνεύσεις και μετακομίσεις κι αν γίνουν, το θέμα δεν είναι τι δείχνουμε, αλλά τι κάνουμε...
Εκτός κι αν έχετε άλλη άποψη, οπότε πάω πάσο!!!

Δεν κατάλαβα ακόμη για ποιές ισχύει το "Για ορισμένες Υπηρεσίες η μεταφορά στο νέο χώρο εργασίας θα γίνει άμεσα, εντός των επόμενων ημερών", γιατί όσο κι αν διάβασα την ανακοίνωση, δεν είδα άμεση μεταφορά καμιάς υπηρεσίας...

Και να σας κάνω μια πρόβλεψη;

Η μόνη υπηρεσία που θα μετακομίσει θα είναι η Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων, γιατί βρίσκεται στο μοναδικό κτίριο που ο ιδιοκτήτης του δεν δέχτηκε μείωση ενοικίου...

ΟΛΟΙ
οι άλλοι ιδιοκτήτες, που δέχτηκαν την μείωση κατά 20%, εξασφάλισαν τουλάχιστον μια τριετία ακόμη!!!

Οπότε Χρηστάκη τζάμπα στριμώχνεις τον καημένο τον πρώην δικηγόρο και τον πιέζεις να θυμηθεί την υπόσχεσή του ότι δεν θα παίξει το τραγούδι "Μετακομίζω γιατί χωρίζω"...

Εδώ έχουμε χωρισμούς αλά Καρβέλα-Βίσση: Χωρίζουμε, αλλά συνεχίζουμε κάτω από την ίδια στέγη!!!

Ωραία η φρέσκια πινακίδα στο κτίριο της παλιάς Νομαρχίας, όχι σαν την παλιά την συφοριασμένη!!!
Αλλά κι εδώ μιλάμε για τη διαφορά ανάμεσα στο τι δείχνουμε και στο τι κάνουμε:

Αγαπητέ Αντιπεριφερειάρχη για την καινούργια πινακίδα δεν έχω καμιά κακιά παρατήρηση, ΑΛΛΑ:

Η είσοδος του κτιρίου εσένα σου αρέσει, είναι εντάξει, όπως θα 'πρεπε;

Δεν θέλω να μου απαντήσεις εμένα, απάντησε αρμοδίως, κάνοντας παρέμβαση εκεί που πρέπει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...