Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Έτσι την κάνουνε την διαβούλευση στο Δημαρχείο;

Σας έλεγα και σας τον "φωτογράφιζα" πριν δύο εβδομάδες, για το ποιος προετοιμάζεται να κάτσει στην καρέκλα του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Διαβάζω τώρα στον Ταχυδρόμο, αλλά τα bold τα βάζω εγώ, ότι: "θέση ειδικού συμβούλου του δημάρχου Αρταίων Ι. Παπαλέξη επιφυλάσσεται για το Νίκο Γκολομάζο, αν και ο ίδιος βέβαια -χωρίς μέχρι τώρα να πληρώνεται- διαθέτει ήδη γραφείο στο Δημαρχείο, προσφέροντας τις υπηρεσίες του.
Στο Ν. Γκολομάζο ανατίθεται ρόλος συμπαστάτη του δημότη και της επιχείρησης...".

Δεν θέλω να κάνω τον καμπόσο και να περηφανευτώ ότι τον ήξερα από πριν 2 βδομάδες, γιατί ο κόσμος το 'χε τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι!!!

Άλλο πράγμα θέλω να πω κι είναι πολύ σοβαρό θέμα, που έχει να κάνει με τη νομιμότητα και με το πώς ο καθένας αντιλαμβάνεται τον θεσμικό του ρόλο.
Καλό θα ήταν να μην το πάρουμε αψήφιστα:
Δήμαρχε, ο Γ.Γ. σου, ο Γιάννης ο Νάκας είναι δικηγόρος. Δεν σου είπε τι είναι ο
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης και πώς επιλέγεται;
Να σε βοηθήσω εγώ, αφού δεν στο λέει αυτός:

"Το πρόγραμμα "Καλλικράτης" (Ν.3852/2010) εισάγει την λειτουργία ενός νέου ανεξάρτητου θεσμού που θα δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης: τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης για την εξωδικαστική επίλυση διαφορών ανάμεσα στους πολίτες και τις δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και για την ανεξάρτητη παρέμβαση με προτάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την καλύτερη ενάσκηση των δικαιωμάτων.
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης επιλέγεται, ανάμεσα σε υποψηφιότητες προσώπων "κύρους και εμπειρίας" που δηλώνονται ύστερα από δημόσια προκήρυξη της θέσης, από τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου (για δήμους άνω των 20.000 κατοίκων). Με την ίδια πλειοψηφία μπορεί να ανακληθεί ο διορισμός του, για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του."

Δηλαδή:
- Δεν είναι ειδικός σύμβουλος του Δήμαρχου, είναι ανεξάρτητη αρχή!!!

- Γίνεται δημόσια προκήρυξη της θέσης, όπου δηλώνονται υποψηφιότητες προσώπων "κύρους και εμπειρίας"...

- Δεν ανατίθεται η θέση από τον Δήμαρχο, αλλά επιλέγεται από τα 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή από 22 συμβούλους (ο Παπαλέξ έχει 20). Και το Δ.Σ. μπορεί να τον διώξει, αν δεν κάνει καλά την δουλειά του.

Άρα, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:
Ή το ρεπορτάζ στον χτεσινό Ταχυδρόμο είναι λάθος, οπότε πρέπει ο Δήμαρχος να βγει και να το διαψεύσει...
Ή το
ρεπορτάζ στον χτεσινό Ταχυδρόμο είναι σωστό, οπότε εκεί στο Δημαρχείο γράφουνε τον Καλλικράτη στα παλιά τους τα παπούτσια και περιμένω να δω ποιοι θα είναι οι extra 2 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που θα βάλουν πλάτη!!!

Αλήθεια σας λέω, ελπίζω να μην είναι αλήθεια, γιατί αν είναι, τότε από πολύ νωρίς η Δημοτική Αρχή διάλεξε να πορευτεί με τόσο παράξενη περπατησιά
...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...