Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ο Κοιμήσης δεν κοιμάται...

Μου έστειλαν οι φίλοι από το αυτοδιοίκηση.gr, την ανάρτηση που θα διαβάσετε παρακάτω και με έβαλαν σε σκέψεις...
Διαβάστε πρώτα και θα σας πω μετά:


"Τον πρώτο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) «Καλλικρατικού» δήμου, το αντίστοιχο νέο οργανόγραμμα και την κατάταξη του προσωπικού δημοσιεύει σήμερα η aftodioikisi.gr.

Πρόκειται για τον ΟΕΥ του Δήμου Αμφιλοχίας ο οποίος αποτελείται από τους «Καποδιστριακούς» Δήμους Αφιλοχίας, Ινάχου και Μενιδίου, με (επανεκλεγέντα) δήμαρχο τον επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» στην ΚΕΔΚΕ Απόστολο Κοιμήση.

Στο νέο οργανόγραμμα του Δήμου Αμφιλοχίας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης», Αυτοτελές Τμήμα Διαφάνειας, Διεύθυνση Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος στις οποίες υπάγονται μεταξύ άλλων τα γραφεία Ελέγχου και έκδοσης αδειών και Πολεοδομικών και Χωροταξικών Θεμάτων, Διεύθυνση Οικονομικών, Ανάπτυξης και Διοίκησης στην οποία υπάγονται μεταξύ άλλων τα γραφεία Αλιείας και Αγροτικής Οικονομίας κλπ.

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο σύστασης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Αμφιλοχίας κάντε κλικ εδώ.
Για να διαβάσετε το πλήρες οργανόγραμμα κάντε κλικ εδώ.
Για να διαβάσετε την απόφαση του δημάρχου για την κατάταξη του προσωπικού κάντε κλικ εδώ."

ΚΕΝΤΡΙ: Αυτά διάβασα και μ' έβαλαν σε σκέψεις...
Εδώ στην Άρτα έχω βαρεθεί ν' ακούω ότι τα πάντα είναι μπάχαλο και θέλουμε κανά εξάμηνο για να δούμε τι θα κάνουμε και μη βιάζεστε και νωρίς είναι ακόμα και κάντε υπομονή γιατί
ο Καλλικράτης είναι καινούργιο φρούτο και δεν ωρίμασε ακόμα κι άλλα τέτοια και θολά...
Το τραγικό είναι ότι εμείς οι Αρτινοί είμαστε "εκπαιδευμένοι" εδώ και πάρα πολλά χρόνια να ανεχόμαστε τους ρυθμούς του ραχατιού κι έτσι μας πετάνε αυτές τις δικαιολογίες, κουνάμε κι εμείς το κεφάλι μας, σκύβουμε τους ώμους κι έτσι οι "Ξύπνιοι" κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητα!!!
Στην Αμφιλοχία που δεν έχουν "Ξύπνιο", αλλά τον Κοιμήση μπόρεσαν πριν βγει ακόμη ο Γενάρης, να είναι σε θέση να παρουσιάσουν ολοκληρωμένο Οργανισμό και Οργανόγραμμα κι αυτό σαν Αρτινό με στενοχωρεί λιγουλάκι, δεν ξέρω πώς αισθάνεστε εσείς...

Αλλά επειδή δεν θέλω να είμαι μηδενιστής και για να δείτε τι καλός είμαι, έχω όχι μία, αλλά τρεις προτάσεις για τον Δήμαρχο και τις καταθέτω:
α) Να στείλει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Διοικητικών Υποθέσεων, τον Γιάννη τον Νικολάου, στην Αμφιλοχία για να αποκτήσει το απαραίτητο "know how". Να "ξεπατικώσει" τους Καρβασαριώτες και να δούμε αν μπορούμε να προσαρμόσουμε τη δουλειά τους στα Αρτινά δεδομένα...
β) Αν δεν θέλει να ριψοκινδυνέψει να ξεχαστεί ο μερακλής Γιάννης στις ψαροταβέρνες του Καρβασαρά και αργήσει να μας φέρει τα πορτοκάλια των Εσπερίδων, να διαλέξει πιο σύγχρονο τρόπο, που είναι Παπανδρεϊκός και ηλεκτρονικός:
Να βάλει τον Γενικό Γραμματέα του, τον Γιάννη το Νάκα, να μπει στο site της αυτοδιοίκησης, να πάει στα links που έβαλα παραπάνω και να πατήσει δυό κουμπιά στον υπολογιστή, το Copy και το Paste...
γ) Αν όμως δει ότι ο παλιακός Γιάννης δυσκολεύεται να καταλάβει τόσο προχωρημένη τεχνολογία, και δεν προλαβαίνει να παρακολουθήσει σεμινάρια ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ας προτιμήσει τις παλιές δοκιμασμένες μεθόδους που χρησιμοποιούσαν στον Δήμο τόσα χρόνια: Την μέθοδο φασόν!!!
Τι; Δεν ξέρετε πώς δουλεύει το φασόν;
Παίρνουμε μια μελέτη, ας πούμε απ' την Καλαμάτα, (της αλλάζουμε τα ονόματα και μερικές φορές και τα φώτα) και την βαφτίζουμε δικιά μας!!!
Αν τελικά ο Δήμαρχος διαλέξει αυτή την συνταγή, που μάλλον κατά κει το βλέπω να πηγαίνει το πράγμα, αλλά δεν ξέρει πώς ακριβώς παίζεται αυτό το παιχνίδι και ποια γραφεία είναι πιο "συνεργάσιμα", ας ρωτήσει τους συνεργάτες του, που τους πήρε κληρονομιά απ' τον τέως, να του πούνε...
Κάτι θα είχε πάρει το αφτί τους τόσα χρόνια...

2 σχόλια:

  1. Αμάν πια κι εσύ!!! Μη τους βάζεις τόσο απότομα στα δύσκολα! Ξεκίνα από Μίκυ Μάους, πέρνα τους σιγά-σιγά στον Asterix κι έέέέέχει ο θεός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. copy paste είναι παντού αγαπητέ ...
    μόνο που όταν έφτιαχναν το προεκλογικό πρόγραμμα του κυρίου Κοιμήση κάτι δεν πήγε καλά ...
    αντί να αντιγράψουν έναν οργανισμό ενός μεσαίου δήμου αντέγραψαν ΟΕΥ κάποιου μεγάλου δήμου ..
    με 11 γενικές διευθύνσεις παρακαλώ ...
    αυτά τον Νοέμβριο του 2010.
    γιατί τον Ιανουάριο αντέγραψαν το "σωστό" με 3 γενικές διευθύνσεις...
    αυτό θα πει ευελιξία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...