Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ο εφιάλτης της ανεργίας σκέπασε την Ήπειρο...

Σχετικά με την πρωϊνή ανάρτηση για την αυριανή συνέλευση στην Άρτα των εμπόρων και για τα προβλήματα με την κρίση που ζούνε οι Ηπειρώτες, αναδημοσιεύω ένα κομμάτι από ένα άρθρο του Πρωινού Λόγου:


"Στο μεταξύ τα λουκέτα στην αγορά της Ηπείρου αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς, ενώ πολλές επιχειρήσεις αναγκάζονται, λόγω της οικονομικής κρίσης, να μειώνουν προσωπικό.
Από την άλλη, με μεγάλη δυσκολία οι εργοδότες πληρώνουν τα ανελαστικά έξοδα (ενοίκια, ΔΕΗ, τηλέφωνα, Εφορίες, Ταμεία κ.α.), αλλά και τους εναπομείναντες υπαλλήλους.

«ΜΙΛΑΝΕ» ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ…
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι τα στοιχεία του περασμένου μήνα, τα οποία δείχνουν ότι στην περιοχή μας τον Δεκέμβριο οι άνεργοι ανήλθαν σε 21.354!
Συγκριτικά με το Νοέμβριο, όταν οι άνεργοι ήταν 20.376, παρατηρείται μια αύξηση 978 ατόμων. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει, ότι κάθε ημέρα και επί ένα μήνα, έχαναν τη δουλειά τους 32 εργαζόμενοι!
Για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος του προβλήματος στην περιοχή μας, αρκεί να σκεφτεί ότι είναι σαν να κλείνουν κάθε μήνα στην Ήπειρο πέντε εργοστάσια μεγέθους γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», η οποία απασχολεί περίπου 200 άτομα"

ΚΕΝΤΡΙ: Μπορείτε να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος του προβλήματος; Είναι σα να υπάρχει ένα ρολόι, που μετράει αντίστροφα τον χρόνο και κάθε δευτερόλεπτο που περνάει η ανεργία να πλησιάζει όλο και περισσότερο εσάς ή κάποιον δικό σας άνθρωπο...
Εφιαλτικό δεν είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...