Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Αυτή είναι η εξίσωση: 6 Αντί + 1 Γ. Γ. = ?



Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο δεν είχε τίποτα καινούργιο, παρά μόνο την επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των αντιδημάρχων για τον Δήμο Αρταίων και το ποια αντιδημαρχία αναλαμβάνει ο καθένας.
Είχε βέβαια και την έστω ανεπίσημη ανακοίνωση του Γιάννη Νάκα σαν Γ. Γ. του Δήμου, όπως και την παλιά δοκιμασμένη μέθοδο των ισορροπιών, με την "ανακοίνωση" άτυπου αντιδήμαρχου (!!!)
Τα ονόματα των αντιδημάρχων τα ξέραμε βέβαια, αλλά το επίσημο έχει άλλη χάρη, οπότε δεύτε λάβετε:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην ανακοίνωση των Αντιδημάρχων που αναλαμβάνουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες και τομείς για την πρώτη διετία της νέας Δημοτικής Αρχής του Καλλικράτειου πλέον Δήμου Αρταίων, προχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης.
Παράλληλα ανακοίνωσε και το όνομα του νέου Γενικού Γραμματέα του Δήμου που είναι ο Γιάννης Νάκας.

Συγκεκριμένα Αντιδήμαρχοι τοποθετούνται οι:

Γιάννης Νικολάου - Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών
Αρμοδιότητες:
o Διοίκηση-Οικονομικά
o Διαφάνεια – ΚΕΠ
o Αλλοδαποί
o Καταστήματα, εμπόριο, λαϊκές αγορές



Θόδωρος Γκούβας - Αντιδήμαρχος Προστασίας Περιβάλλοντος & Καθαριότητας
Αρμοδιότητες:
o Καθαριότητα
o Πράσινο
o Προστασία περιβάλλοντος
o Διαχείριση μηχανημάτων & οχημάτων



Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογιώργου – Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης

Αρμοδιότητες:
o ΚΑΠΗ
o ΑΜΕΑ
o Ισότητα δύο φύλων
o Πρωτοβάθμια προληπτική ιατρική
o Βρεφονηπιακοί σταθμοί



Χρήστος Γεώργος - Αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού
Αρμοδιότητες:
o Παιδεία
o Αθλητισμός
o Πολιτισμός



Φώτης Γεωργίου - Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού – Ανάπτυξης Νέων Τεχνολογιών και Αγροτικής Ανάπτυξης
Αρμοδιότητες:
o Αναπτυξιακά προγράμματα
o Προγραμματισμός και ανάπτυξη
o Μηχανοργάνωση και πληροφορική
o Γεωργία
o Κτηνοτροφία
o Διαχείριση υδάτινων πόρων



Γιάννης Κοτσαρίνης – Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας – Χωροταξίας & Υποδομών
Αρμοδιότητες:
o Πολεοδομία
o Αστικός σχεδιασμός – Περιβάλλον
o Γενικός πολεοδομικός σχεδιασμός
o Σχέδιο πόλης & τοπικών κοινοτήτων
o Τεχνικές υπηρεσίες-μελέτες- έργα

Το έργο του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών θα συνεπικουρείται από τον Δήμαρχο λόγω και της επαγγελματικής του ιδιότητας.

«Με τους Αντιδημάρχους έχουμε ήδη αρχίσει να δουλεύουμε απ’ την πρώτη του μηνός. Και δουλεύουμε και Σαββατοκύριακα γιατί ο «Καλλικράτης» μας έχει βάλει σε μια διαδικασία που για να μπορέσουμε το συντομότερο δυνατόν να ενοποιήσουμε τους Δήμους, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το νέο Δήμο Αρταίων στη νέα εποχή πρέπει να δουλέψουμε πολύ παραπάνω έτσι ώστε να λύσουμε τα διαδικαστικά και τα γραφειοκρατικά προβλήματα τα οποία είναι πάρα πολύ μεγάλα» τόνισε ο κ. Παπαλέξης κατά την παρουσίαση των Αντιδημάρχων.

Ο Δήμαρχος Αρταίων αναφέρθηκε στην προσπάθεια για καλύτερη οργάνωση του τομέα Καθαριότητας με την λειτουργία, το συντομότερο δυνατόν, αμαξοστασίου με γραφείο κίνησης απ’ όπου θα ελέγχονται όλα τα υλικά που εισέρχονται και εξέρχονται στην Υπηρεσία, με κύριο στόχο τη μείωση του κόστους της διαχείρισης.

Για την αρμοδιότητα Αγροτικής Ανάπτυξης η οποία ανατέθηκε μαζί με άλλες αρμοδιότητες στον Αντιδήμαρχο κ. Γεωργίου ο κ. Παπαλέξης τόνισε: «Θέλουμε να βάλουμε και μια Αντιδημαρχία στον τομέα της αγροτικής πολιτικής γιατί είναι απαραίτητη, γιατί είμαστε μια αγροτική περιοχή, έχουμε αγρότες, έχουμε περιφέρεια, έχουμε τον κάμπο μας, έχουμε τον Αμβρακικό, έχουμε τους αλιείς κι αυτό χρειαζότανε μια ιδιαίτερη μέριμνα κι ένας άνθρωπος ο οποίος θ’ ασχοληθεί αποκλειστικά μ’ αυτό το θέμα».

Σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» οι Αντιδημαρχίες είναι έξι, ωστόσο όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Παπαλέξης, υπάρχει κι ένας έβδομος άτυπος Αντιδήμαρχος που είναι ο Κώστας Παπαμιχαήλ, ο οποίος, ως γιατρός του ΕΣΥ, αν γινόταν Αντιδήμαρχος έπρεπε να παραιτηθεί από τη δουλειά του στο Νοσοκομείο όπου τελικά θα παραμείνει. «Ο Κ. Παπαμιχαήλ βοήθησε, είναι αξιόλογος άνθρωπος, αναγνωρίζεται απ’ την κοινωνία το έργο του. Του είπα ότι πρέπει για να βοηθήσει περισσότερο να παραμείνει στο Νοσοκομείο και δέχτηκε να παραμείνει στο Νοσοκομείο για να προσφέρει τις υπηρεσίες του από κει. Για μας θεωρείται αντιδήμαρχος γιατί αυτή τη θέση τη δικαιούται» τόνισε ο κ. Παπαλέξης.

ΚΕΝΤΡΙ: Στο θέμα των αντιδημαρχών, όπως είπα και πριν, καμιά έκπληξη, έστω της τελευταίας στιγμής...
Αυτό βέβαια με τον έβδομο "άτυπο", που δεν την δικαιούται την θέση από τον Καλλικράτη, αλλά την δικαιούται από τον Παπαλέξη, αυτό δεν το πολυκατάλαβα, αλλά φαντάζομαι κάποια στιγμή στο μέλλον θα αρχίσω να καταλαβαίνω το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, οπότε θα τα πιάνω στον αέρα κάτι τέτοια πραγματάκια!!!

Να, για παράδειγμα, σας είχα
πει πριν μια βδομάδα για το πόσο σχετικός είναι με τις Τεχνικές Υπηρεσίες ένας ταχυδρομικός υπάλληλος, κι αμέσως ο Ιωάννης φρόντισε να με αποστομώσει: "Το έργο του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών θα συνεπικουρείται από τον Δήμαρχο λόγω και της επαγγελματικής του ιδιότητας."
Ιωάννη, σα να θέλεις να ελέγξεις απόλυτα, χωρίς διαφωνίες και παρατράγουδα το θέμα, μου φαίνεται. Και έχει και πάρα πολλές πτυχές το θέμα: Και Γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό έχει και Σχέδιο πόλης & τοπικών κοινοτήτων έχει και πεδίο δόξας λαμπρό έχει. Για να δούμε, για να δούμε...



Έκπληξη πάντων ήταν ο ορισμός του Γιάννη του Νάκα σαν Γενικός Γραμματέας του Δήμου. Οι περισσότεροι περιμέναμε ότι ο Παπαλέξ θα διάλεγε γυναίκα για Γ. Γ., μπας και νοικοκύρευε λίγο τον Δήμο, αλλά φαίνεται ότι ή δεν ξέραμε τι μας γινότανε, ή ο Γιάννης ήξερε καλύτερα...

Αλλά ας μην βιαζόμαστε, μπορεί στην επόμενη συνέντευξη Τύπου να ανακοινωθεί και δεύτερη άτυπη θέση Γ. Γ. και όπως με τον γιατρό τον Παπαμιχαήλ, να πει ο Παπαλέξ: "Της είπα ότι πρέπει για να βοηθήσει περισσότερο να παραμείνει στο Νοσοκομείο και δέχτηκε να παραμείνει στο Νοσοκομείο για να προσφέρει τις υπηρεσίες της από κει"!!!

Τώρα βέβαια τι σόι βοήθεια μπορεί να προσφέρει κάποιος στον Δήμο από το Νοσοκομείο, μόνο ο Δήμαρχος το ξέρει, μάλλον προβλέπει πολλά εγκεφαλικά και εμφράγματα στη διάρκεια της θητείας του...

2 σχόλια:

  1. ποιός είπαμε ότι είναι ο ορισμός της οικογενειοκρατίας;Νέα ήθη και έθιμα στην 'Αρτα κύριε ντάντι μας,if you know what I mean...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκέφτηκε πολύ ο Δήμαρχος να βάλει αυτούς τους Αντιδημάρχους;; Σε κανά χρόνο (αν αντέξει...) καίγεται!!! Ειδικά στα οικονομικά....μπήκε ο λύκος στο μαντρί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...