Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Τρώω ό,τι τρώει!!!


Κυκλοφόρησε ο νέος Οδηγός Καταναλωτών της Greenpeace για τα μεταλλαγμένα στα ζωϊκά προϊόντα.
Πριν τον διαβάσετε, δείτε πρώτα αυτό το video:




Και τώρα που καταλάβατε πώς γίνεται η αναφορά και η κατάταξη των εταιρειών που μας φέρνουν το φαΐ στο πιάτο μας, μπορείτε να διαβάσετε τον Οδηγό εδώ...

Όλο το θέμα, όπως θα καταλάβατε έχει να κάνει με την υποχρέωση των εταιρειών να γράφουν στη συσκευασία αν το φαγητό που μας σερβίρουν, περιέχει γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.


Υπάρχουν στον κατάλογο και Ηπειρώτικες εταιρείες από τις οποίες ψωνίζουμε πάρα πολύ συχνά και τις προτιμάμε...
Για να δούμε τι λέει η Greenpeace γιαυτές:

Φρέσκο Γάλα
- ΔΩΔΩΝΗ: Διαθέτει επαρκείς γραπτές εγγυήσεις και αναλύσεις για το σύνολο της παραγωγής της. Ενώ προτίθεται να προβεί σε σήμανση στη συσκευασία του τελικού της προϊόντος, δεν αναφέρει το πότε.

Κοτόπουλα
- ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ: Οι γραπτές εγγυήσεις που προσκόμισε είναι ανεπαρκείς. Δεν προτίθεται να προβεί σε σήμανση στη συσκευασία του τελικού προϊόντος.
- ΠΙΝΔΟΣ: Οι γραπτές εγγυήσεις και αναλύσεις που προσκόμισε είναι ανεπαρκείς. Δεν καλύπτουν το σύνολο της παραγωγής της. Δεν προκύπτει επί του παρόντος ότι μπορεί να προβεί σε σήμανση.
- ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ: Χρειάζεται να κάνει περισσότερες προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλίσει ζωοτροφές ελεύθερες από μεταλλαγμένα. Δεν προκύπτει επί του παρόντος ότι μπορεί να προβεί σε σήμανση.

Αλλαντικά και Κρέας
- ΒΙΚΗ: Η εταιρεία δεν απάντησε στο ερωτηματολόγιο της Greenpeace.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...