Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ο Κύκνος άνοιξε τα φτερά του...

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, παρουσίασε την Κυριακή 16 Γενάρη, μία μέρα πριν από την Παγκόσμια Πρώτη, στους απόδημους Ηπειρώτες τη νέα ταινία του Ηπειρώτη σκηνοθέτη Νίκου Τζίμα «Το πέταγμα του Κύκνου», μια ταινία που γυρίστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της, στην Ήπειρο.


Ο Ηπειρώτης σκηνοθέτης Νίκος Τζίμας μετά τις ταινίες «Ο άνθρωπος με τα Γαρύφαλλο» «Ο Αστραπόγιαννος» «Τα χρόνια της θύελλας» «Ο Τάφος των εραστών», κ.α., επέστρεψε με μια διεθνή συμπαραγωγή γεμάτη δράση και με ένα εντυπωσιακό καστ Ελλήνων και ξένων ηθοποιών. Και προτίμησε να παρουσιάσει την νέα ταινία του, πρώτα στους συμπατριώτες του και μετά στον υπόλοιπο κόσμο.

Στην κατάμεση κινηματογραφική αίθουσα ''ΟΠΕΡΑ'' της οδού Ακαδημίας εκατοντάδες Ηπειρώτες της Αθήνας, αλλά και αρκετοί φίλοι της Ηπείρου, καταχειροκρότησαν τον Πρεβεζάνο σκηνοθέτη, μετά το πέρας της προβολής.

Από την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου ανεβαίνει σε 70 Αθηναικούς Κινηματογράφους και στη συνέχεια στην Επαρχία.

Το πέταγμα του κύκνου είναι το πέταγμα της ψυχής μας στην ομορφιά της ζωής και της αγάπης, στην μαγεία της φύσης και του έρωτα, σε ό,τι χάσαμε στη δίνη του σύγχρονου τρόπου ζωής, των μεγάλων εντάσεων, των μεγάλων ταχυτήτων, στο κυνήγι της καριέρας και της οικονομικής επιτυχίας.

Η συγκλονιστική ιστορία του Αλέξη, ενός “golden boy”, που υπηρέτησε το κέρδος αψηφώντας τις συνέπειες.

Μια φοβερή οικολογική καταστροφή με πολλά ανθρώπινα θύματα, εξαιτίας της απληστίας μιας κοινοπραξίας πολυεθνικών, ανάμεσά τους και η εταιρία που διευθύνει ο Αλέξης, τον ξυπνάνε από την μεγάλη αυταπάτη.

Θέλει να ξαναβρεί όλα όσα έχασε...τη ζωή του...αλλά είναι απόλυτα παγιδευμένος. Γύρω του εξελίσσεται ένα θρίλερ διαπλοκής που τον σφίγγει σαν μέγγενη και τον οδηγεί σε μια αδυσώπητη σύγκρουση με τις πολυεθνικές.

Η ταινία είναι αποκαλυπτική για το σήμερα, όπως ήταν το “Γαρύφαλλο” για τις αρχές του '50.


Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας:



Στην Ταινία πρωταγωνιστούν:
James D' Arcy, Alicia Witt, Colm Meaney, Linda Gray, Larry Hagman,Tom Frederic, Georgina Rylance, Γιάννης Βούρος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θανάσης Βέγγος, Άγγελος Αντωνόπουλος, Πέτρος Φυσσούν, Βασίλης Μαυρομάτης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Αντώνης Αντωνίου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Μπέττυ Μαγγίρα, Ρένος Χαραλαμπίδης, Νίκος Ψαρράς, Μενέλαος Ντάφλος, Δέσποινα Μοίρου, Δημήτρης Βερύκιος, Άλκης Παναγιωτίδης, Αλέξια Τερεζάκη, Στράτος Κανιαμός, Βίκυ Κουμούτσου, Δημήτρης Μακαλιάς και πολλοί άλλοι…


Συντελεστές της ταινίας:

Σενάριο: Νίκος Τζίμας

Φωτογραφία: Άρης Σταύρου

Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος

Μουσική: Λουκάς Θάνος

Τραγούδια: Μίκης Θεοδωράκης, Βασίλης Τσιτσάνης

Σκηνοθεσία: Νίκος Τζίμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...