Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Καταγγελία για την Ιόνια...

Αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω, δημοσιεύτηκε στο tromaktiko, και είναι καταγγελία από κάποιον αναγνώστη, που είναι σίγουρα συντοπίτη μας.
Διαβάστε το:



"Ήρθε η ώρα να γνωρίσετε πως ακόμα και αυτή τη στιγμή τα σκάνδαλα δεν σταμάτησαν στην Ελλάδα.
Την στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, η κυβέρνηση και οι κατασκευαστικές εταιρίες κλέβουν τα τελευταία χρήματα του λαού.
Κατασκευή Ιόνιας οδού. Παράκαμψη Άρτας.
Κόμβος Αγίου Δημητρίου.
Η κατασκευαστική εταιρία που έχει αναλάβει το έργο, παίρνει εντολή από την κυβέρνηση να κατασκευάσει ένα προσωρινό κόμβο, στην τοποθεσία που πρέπει να γίνει ο κανονικός κόμβος Αγίου Δημητρίου.
Γιατί να κατασκευαστεί ένας προσωρινός κόμβος ενώ μπορεί να κατασκευαστεί άμεσα ο κανονικός;
Με απλά λόγια: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θέλει να παραδώσει φαινομενικό “έργο” στον λαό. Δίνοντας εντολή να γίνει ένας προσωρινός κόμβος κερδίζει στα μάτια του κόσμου καθώς ένα έργο παραδίδεται στον λαό. Βέβαια με τον προσωρινό κόμβο κινδυνεύουν χιλιάδες διερχόμενοι. 12 χιλιόμετρα πιο κάτω στην Φιλιππιάδα 8 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός ενός άλλου παρόμοιου προσωρινού κόμβου. Και φυσικά το κόστος κατασκευής διπλασιάζεται (και ο χρόνος κατασκευής). Αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρεται για το κόστος.
Το κράτος δίνει δώρο την κατασκευή του προσωρινού κόμβου στην εταιρία αφού θα πληρωθεί έξτρα. Κανονικά σύμφωνα με την σύμβαση από μόνη της η εταιρία είχε την υποχρέωση να κατασκευάσει τον κανονικό κόμβο. Η κυβέρνηση είδε ότι το έργο θα καθυστερήσει και για ψηφοθηρικούς λόγους, (για να παραδώσει “έργο”) επέλεξε να πληρώσει 2 φορές το ίδιο πράγμα. Οι Ρέππας και Μαγκριώτης με ιδιοφυή τρόπο μοιράζουν τα τελευταία χρήματα του λαού στις κατασκευαστικές εταιρίες. Μίζες και κομπίνες σε βάρος των πολιτών. Χρήματα χωρίς αντίκρισμα χωρίς πραγματικά έργα.
Είναι έτος 2011, έτος μνημονίου και θυσιών.
Εσείς θα πληρώνατε δύο φορές την κατασκευή του σπιτιού σας; Πως επιτρέπεται να πληρώνουν δύο φορές το ίδιο έργο; Ένα χρόνο εργάστηκε η εταιρία να κατασκευάσει τον προσωρινό κόμβο. Τεράστιο κόστος. Γιατί να μη γινόταν αμέσως η κανονική κατασκευή; Με ποιο δικαίωμα σκορπάνε τα ελάχιστα χρήματα που απέμειναν;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ"


ΚΕΝΤΡΙ: Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κυβερνήσεις κάνουν δώρα στους κατασκευαστές...
Μας δίνουνε τώρα έναν ισόπεδο κόμβο, που μπορεί να είναι και "σκοτώστρας", σκεφτείτε πόσες μάνες έχουν κλάψει στον ισόπεδο της Καμπής, λίγο παραπέρα στην Ιόνια οδό!!!
Μας τάζουνε ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν φτιάξει τον ανισόπεδο κόμβο στον Άγιο Δημήτριο, χωρίς να μας λένε για ποιο λόγο έπρεπε να δώσουνε μισό έργο τώρα κι όχι ολόκληρο το Πάσχα...
Και ΑΝ είναι τελειωμένο το έργο το Πάσχα, γιατί ακόμα δεν έχω δει έργο να τελειώνει στην ώρα του...
Πάντως η ίδια η Τροχαία δίνει τα πυρομαχικά σε όποιον φίλο δικηγόρο θέλει να τους χτυπήσει νομικά για την σχεδόν σίγουρη καθυστέρηση, όπου το Πάσχα θα γίνει τ' Αη Λιός και μετά το 15αύγουστο και αργότερα 28 Οκτώβρη και 45 Κυριακές και 62 Δευτέρες και Ζήσε Μάη μου!!!
Διαβάστε τι λέει η Τροχαία:
"«Εκτρέπουμε την κυκλοφορία στον ανισόπεδο οδικό κόμβο της Νέας Ιόνιας Οδού με την Ε.Ο. Άρτας Τρικάλων καθώς επίσης και στην παράκαμψη Σελλάδων (Νέας Ιόνιας Οδού) με την Ε. Ο. Αντιρρίου-Άρτας. Η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τις υφιστάμενες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Η εκτροπή γίνεται λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «ΤΜΗΜΑ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΣΕΛΛΑΔΕΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΡΤΑΣ -ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ» και για το χρονικό διάστημα από 20-01-2011 έως 30-04-2011.
Η παρούσα απόφαση ισχύει ΜΟΝΟ κατά την ως άνω χρονική διάρκεια. Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/99 περί Κ.Ο.Κ όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.3542/07 (ΦΕΚ50Α/2-3-2007) και η εφαρμογή της ανατίθεται στο Τ.Τ Άρτας και στο Α.Τ. Περιφέρειας Άρτας αντιστοίχως.».
Το λέει ξεκάθαρα: Η εκτροπή ισχύει μόνο έως 30 Απριλίου και οι παραβάτες της παρουσας διώκονται και τιμωρούνται...
Άρα, και δεν είναι πρωταπριλιάτικο, αν την 1η Απριλίου δοκιμάσει κάποιος να σας υποχρεώσει να "εκτραπείτε από τον ανισόπεδο κόμβο" και να σας βάλει με το ζόρι να χρησιμοποιήσετε τις "υφιστάμενες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις", είναι "παραβάτης και διώκεται και τιμωρείται", καλά δεν το διαβάζω;
Εμπρος λοιπόν δικηγόροι της περιοχής, ετοιμαστείτε, όλο και κάποιος "ζουρλός" θα βρεθεί και θα "παρ-εκτραπεί"!!!

1 σχόλιο:

  1. Προσωρινό κόμβος. Αυτός, θα ξηλωθεί και θα αρχίσει να κατασκευάζεται ο νέος σε λίγο καιρό. Ένας χρόνος εργασίας και υπολογίστε 1 εκατομμύριο ευρώ κόστος. Και μετά ξήλωμα και ξανά χωματουργικά, αποστραγγιστικά,τσιμέντα, πίσσες, μπάρες. Λες και είναι δωρεάν όλα. Λες και πληρώνει ο πρίγκιπας του Ντουμπάι.

    Η υποχρέωση της εταιρίας ήταν να κάνει τον κανονικό κόμβο, (με δικά της έξοδα να κάνει ένα παρακαμπτήριο δρόμο για την κυκλοφορία και να κατασκευάσει κανονικά το έργο).

    Πως θα διασφαλιστούν τα χρήματα των πολιτών; Και μάλιστα με τόσο επικίνδυνα έργα; Χιλιάδες αυτοκίνητα, σε ένα χαοτικό προσωρινό τερατούργημα πληρωμένο με εκατομμύρια ευρώ, μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου;

    Απορούμε σαν μηχανικοί πως δεν ελέγχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση τόσες ατασθαλίες και τόσες μίζες.

    Απορούμε πως τολμάνε και βγαίνουν στα κανάλια και τις εφημερίδες οι κλέφτες και οι απατεώνες και κάνουν τους νοικοκύρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...