Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Καζαμίας 2011 ειδικά για την Άρτα!!!


Ελπίζω να περάσατε καλά στο χθεσινό ρεβεγιόν και να διασκεδάσατε με την πολυτέλεια που επιβάλλουν οι μέρες, δηλαδή με Ελιά, Ψωμί και Γιώργο στο Καστρί...
Καλά, εντάξει, υπερβάλλω, αλλά ξύπνησα μ' ένα κεφάλι καζάνι και με τις τσέπες άδειες, άλλη μια απόδειξη ότι ουΐσκυ και στούκι δεν είναι ο καλύτερος συνδυασμός...

Άνοιξα λοιπόν τα μάτια μου και αναρωτήθηκα πώς θα 'ναι άραγε το 2011 για την Άρτα.

Αποφάσισα να ρωτήσω τον φίλο μου τον
Γιώργο, γιατί σκέφτηκα ότι αυτός σαν οικονομικός μετανάστης που είναι, θα είχε πιο "συγκρατημένη" βραδιά και θα ήταν νηφάλιος στις προβλέψεις του...
Πραγματικά, μετά τις καθιερωμένες ευχές, ο Γιώργος έκανε τις παρακάτω προβλέψεις:


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Οι Αρτινοί ξεχύνονται στα μαγαζιά αφού αμέσως μετά τα Χριστούγεννα άρχισαν οι εκπτώσεις με φανταστικές προσφορές. Στην Άρτα μπορείς πια να βρεις παντελόνι second hand μόνο με 214 €. Βέβαια έχουν ένα πρόβλημα με τους υπαλλήλους της πρώην Νομαρχίας, οι οποίοι χαλάνε την όμορφη εικόνα της καταναλωτικής χαράς, αφού περιφέρονται σαν την άδικη κατάρα στους δρόμους, καθώς ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ έκλεισε τη Νομαρχία, αλλά μετά έφυγε σε κανονική άδεια και ξέχασε να χτίσει την Περιφέρεια.
Ο Νικόλας Πατέρας αφού παράτησε τον Παναθηναϊκό αγόρασε μετοχές της Αναγέννησης και υποσχέθηκε νέο γήπεδο και σε τρία χρόνια το Champions League.
Το παλιό γήπεδο της ομάδας γίνεται πλατεία και ονομάζεται Κλαυθμώνος καθώς εκεί μαζεύονται κάθε απόγευμα και κλαίνε γοερά τα παλικάρια που είχαν πόστο στη Δημόσια Εξουσία τόσα χρόνια και ο σατανάς ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ τους πήρε την κουτάλα από τα χέρια.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας εξήγγειλε πρόγραμμα λουτρο-ψυχοθεραπείας στα λουτρά Χανόπουλου, για τους πρώην αιρετούς που έπεσαν με τα μούτρα στα Ardan.
Ο Ανθυποπεριφερειάρχης στο Παγκόσμιο Συνέδριο που γίνεται στο Παραμαρίμπο του Σουρινάμ με θέμα τους Αιολικούς Σιδηρόδρομους προτείνει την κατασκευή με ΣΔΙΤ (Συνεργασία Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα), οδοντωτού σιδηρόδρομου από τη Ροδαυγή προς τη Φανερωμένη.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Στα πλαίσια της επαναφοράς της Ελλάδας στην εποχή σαράντα χρόνια πριν (όπως προστάζει το Μνημόνιο), ο Δήμος Αρταίων διοργανώνει στο Εκθεσιακό Κέντρο της Άρτας τις πρώτες Γυμναστικές Επιδείξεις της Νέας Εποχής.
Τα αγοράκια διαγωνίζονται σε αγώνες Call of Duty 4 σε PC, Grand Theft Auto 4 και Pro Evolution Soccer 2011 σε PS3.
Τα κοριτσάκια διαγωνίζονται στο SingStar Guitar και στην αναζήτηση περισσότερων φίλων στο facebook και στο Twitter.
Οι γονείς εξεγείρονται γιατί θέλουν οι κανακάρηδές τους να πηδάνε σε σκάμμα και οι σουσουράδες τους να κάνουν χούλα χουπ. Ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ καταθέτει ένσταση στο CAS για την εγκυρότητα και την πατρότητα των αγώνων και πετυχαίνει αυτοί να ονομάζονται εις το εξής: paidopolis.exe V.1.32
Το Αρτινό καρναβάλι σημειώνει τεράστια επιτυχία με επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας καθώς οι Αρτινοί που δεν πούλησαν πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια και σαρδέλες έχουν λυσσάξει της πείνας και παραμορφώθηκαν τόσο από το σκορβούτο ώστε είναι σαν καρνάβαλοι όλη μέρα. Η UDRA ξανάρχεται στην Ελλάδα και μοιράζει σε συσσίτια ληγμένες κονσέρβες από τον Αμερικάνικο Στρατό του Ιράκ.
Ο Ανθυποπεριφερειάρχης από το Πανελλήνιο Συνέδριο που γίνεται στο Αστραποκαμμένο με θέμα την εκμετάλλευση της Πράσινης Ενέργειας των Αστραπών, προτείνει την κατασκευή με ΣΜΙΤ (Συμμετοχή Μόνο Ιδιωτικού Τομέα), εργοστασίου σύλληψης αστραπών στην Κυρνικολού.

ΜΑΡΤΙΟΣ
Η Καθαρή Δευτέρα γιορτάζεται με λαμπρότητα στην Άρτα, καθώς η Περιφέρεια Ηπείρου με εκδηλώσεις στον Άραχθο επιδοτεί το μπάνιο των Αρτινών οι οποίοι από τη φτώχεια δεν έχουν σαπούνι και νερό να πλυθούν, με αποτέλεσμα η κίνηση προς την Ήπειρο να έχει μειωθεί καθώς οι οδηγοί αποφεύγουν να περάσουν ακόμα και από την παράκαμψη Άρτας.
Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου την Κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Jean Claude Trichet, ο οποίος παρακολουθεί από το Τουριστικό Περίπτερο με συγκίνηση και θαυμασμό τη μαθητιώσα νεολαία να παρελαύνει στον περιφερειακό δρόμο της πόλης καθώς τα χνώτα των νέων βρωμάνε και ζέχνουν από την πείνα και κανείς δεν τους πλησιάζει ούτε στα εκατό μέτρα.
Ο Δήμαρχος Αρταίων εγκαινιάζει τέσσερις νέες γέφυρες στον ποταμό Άραχθο. Οι γέφυρες χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2011-2024 και κατασκευάστηκαν με την τεχνική της Ψηλοκρεμαστής Γέφυρας που έχει αποδειχθεί πολύ επιτυχημένη στη Γουατεμάλα και το Θιβέτ.
Στη Μαμτσαούς διοργανώνεται το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αθυποπεριφερειαρχών με τη συμμετοχή 235 Ελλήνων και 145 ξένων αιρετών. Ο Ανθυποπεριφερειάρχης Άρτας στέλνει επιστολή με την οποία γνωστοποιεί την αδυναμία του να παραστεί καθώς επιθεωρεί τα έργα της Αδριατικής Οδού που θα ξεκινά από το Σπλιτ και θα καταλήγει στη Ζαβάκα.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Το Πάσχα η Άρτα πλημμυρίζει από την ευωδιά της τσίκνας με τη διαφορά ότι φέτος δε ψήνονται αρνιά και κοκορέτσια αλλά στραγαλίνια και γκουέρες. Οι Αρτινοί τσουγκρίζουν ψωμί αντί γι’ αυγά αφού αγοράζουν ψωμί κάθε 9 του μηνός και μ’ αυτό περνάνε όλο το μήνα. Στις Εκκλησίες γίνεται το έλα να δεις κάθε Κυριακή πρωί αφού όλοι τρέχουν να πάρουν κόλλυβα από μνημόσυνα και αντίδωρο που είναι πιο φρέσκα.
Η Κυβέρνηση ανακοινώνει το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών της πεδιάδας της Άρτας μετά τον πόλεμο του ’40. Οι αγρότες καλούνται να ξελακώσουν τις πορτοκαλιές και να σπείρουν τα χωράφια με κάνναβη. Μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία γίνεται για να κατοχυρωθεί το παραγόμενο προϊόν ως ΕΠΟΠ. Στα Ζωνιανά της Κρήτης και στην Καλαμάτα σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ καλλιεργητών και αστυνομίας καθώς βλέπουν ότι χάνουν το μονοπώλιο. Η Άρτα τελικά κατορθώνει να αναγνωριστεί η Αρτινή Φούντα ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης.
Η απότομη αύξηση της Αρτινής παραγωγής σε κάνναβη φέρνει σε αδιέξοδο τους εμπόρους ινδικής κάνναβης οι οποίοι αρχίζουν το εμπόριο πορτοκαλιών και μανταρινιών τα οποία πωλούνται στη μαύρη αγορά από βαποράκια προς 460 € το κιλό.
Ο Υποανθυποπεριφερειάρχης πηγαίνει με μεταγραφή που κόστισε 2.000.000 € στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, όπου αναλαμβάνει καθήκοντα Ανθυποδιευθυντή με αρμοδιότητα τον τομέα της Πληροφορικής (Facebook, Twitter, Tube8).

ΜΑΪΟΣ
Οι πρώτες ζέστες κάνουν την ατμόσφαιρα στην Άρτα αποπνικτική καθώς οι Αρτινοί που δεν έχουν φράγκο για ν’ αγοράσουν σαπούνι, πλένονται με αλισίβα.
Οι Δημόσιες Υπηρεσίες υπολειτουργούν καθώς οι πολίτες αποφεύγουν να μπουν σε δημόσιο κτίριο με τη μπόχα που επικρατεί. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις άρχισαν στις 2 Μαΐου και τελείωσαν στις 3 Μαΐου για να γλιτώσουν οι μαθητές από τη μετάδοση ασθενειών.
Ο Δήμαρχος ξανάβγαλε μετά από δεκαετίες την καταβρεχτήρα στους δρόμους όχι για τη σκόνη αλλά τα σκουπίδια που απομένουν σ’ αυτούς μετά τις ολονύχτιες μάχες των Αρτινών στους κάδους απορριμμάτων.
Η Εργατική Πρωτομαγιά φέτος έχει χορηγό τον ΟΑΕΔ αφού εργαζόμενοι δεν υπάρχουν καθώς το 99% των κατοίκων είναι άνεργοι. Αντί για τη συνηθισμένη διπλή πορεία των συνδικαλιστών διοργανώνεται παζάρι στο οποίο πωλούνται εργάτες με πολλές εκπτώσεις γι’ αυτούς που θα αγοράσουν ολόκληρη την οικογένεια.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι αρχίζουν απεργία πείνας η οποία έχει μεγάλη επιτυχία αφού έχουν να φάνε μήνες κι έτσι αντέχουν.
Στη Eurovision που διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και για πρώτη φορά στις Κεραμάτες το πρώτο βραβείο παίρνει η Αρτινή Παρέα με το τραγούδι: Τι να τα κάνεις τα λεφτά, άμα δεν έχεις φράγκο! Το βραβείο απονέμει ο Αντιπεριφερειάρχης και είναι δύο κιλά ψωμί και μια ρέγκα καπνιστή.
Ο Ανθυποπεριφερειάρχης εγκαινιάζει την Ιονία Οδό από την οποία λείπουν ακόμα μόνο τα κομμάτια Αντίρριο – Άρτα και Άρτα – Γιάννενα.

ΙΟΥΝΙΟΣ
Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποιεί η Αγγέλα η Μέρκελ προκειμένου να δει από κοντά τα αποτελέσματα της συνετής οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Ανακαλύπτει ότι υπάρχουν ακόμα επιζώντες στο Κομμένο και επιβάλλει νέα μέτρα που εκτοξεύουν τα spread στις 5.342 μονάδες βάσεις και το χρέος στο 367%.
Ο Δήμος Αρταίων διοργανώνει κωπηλατικούς αγώνες στη λίμνη Πουρναρίου, όπου πρωταθλητής στην οκτάκοπο με πηδαλιούχο αναδεικνύεται η Τρόικα. Στους αγώνες κανόε – καγιάκ στη γέφυρα Πλάκας το χρυσό μετάλλιο παίρνει ο Πρωθυπουργός καθώς είναι ο μοναδικός που κατόρθωσε να τερματίσει αφού οι υπόλοιποι αθλητές λιποθύμησαν από την ασιτία.
Στις ετήσιες εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις μνήμης, μεταξύ των οποίων υπάρχουν προβολές από φούρνο με γεμιστά στο ταψί, φραπέ στην πλατεία και γέμισμα ντεπόζιτου αυτοκινήτου με βενζίνη.
Στο μικρό θέατρο του Κάστρου γίνεται συναυλία με τους U2 στα πλαίσια της αδελφοποίησης της Άρτας με το Δουβλίνο. Ο Δήμαρχος ανακηρύσσει επίτιμο Δημότη τον Bono και αυτός σε ένδειξη ευγνωμοσύνης χαρίζει τα έσοδα από το τελευταίο CD του με τίτλο: No Money, No Honey στο ίδρυμα απόρων κορασίδων πτωχευμένων Ελληνο-Ιρλανδών.
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης παρουσιάζει σε ανοικτή εκδήλωση την πλατεία Κλαυθμώνος της Άρτας (παλιό γήπεδο) το νέο του βιβλίο: Έρωτας στα χρόνια του ευτυχισμένου Μνημονίου, το οποίο αφιερώνει στον Άγνωστο Αρτινό Πειναλέο.
Ο Ανθυποπεριφερειάρχης από τα Νησιά του Σολομώντα, όπου συμμετέχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Ορεινούς Θαλάσσιους Πόρους, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της μελέτης και την έναρξη των εργασιών για την εκτροπή του Αμβρακικού στα Τζουμέρκα και τη δημιουργία λιμανιού στα Κάψαλα.

ΙΟΥΛΙΟΣ
Η Ντόρα Μπακογιάννη αναγγέλλει από την Άρτα, όπου ξεκουράζεται, την υποψηφιότητά της στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Μνημόνιο, που θα γίνουν το φθινόπωρο στα γραφεία της Goldman Sachs στη Νέα Υόρκη.
Η Αλέκα Παπαρήγα καταγγέλλει τα καλλιστεία ως άθλια επιδρομή του υπερεθνικού κεφαλαίου στα δικαιώματα των γυναικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ουκρανίας και της Βραζιλίας. Κηρύσσει Ανένδοτο Αγώνα και μέλη του ΠΑΜΕ αποκλείουν το λιμάνι της Κορωνησίας από όπου θα αποπλεύσει η σκούνα με τις υποψήφιες. Την ίδια ώρα η Αλέκα Παπαρήγα μεταβαίνει με αεροπλάνο στη Νέα Υόρκη και δηλώνει συμμετοχή στα καλλιστεία, ως η μοναδική Ελληνίδα εκπρόσωπος. Στο διαγωνισμό η Αλέκα απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούν τη διεθνοποίηση του αντικαπιταλιστικού αγώνα αλλά αποτυγχάνει στην πρόβα με το μπικίνι και έτσι τον τίτλο παίρνει η Γερμανίδα εκπρόσωπος Bitte Richa Ine.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καταγγέλλει τον Αντώνη Σαμαρά ως συνωμότη και 48 βουλευτές της Ν.Δ. αποσκιρτούν στο νέο κίνημα ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΑΦΑΣΙΑ.
Του Αη Λιός ο Υποανθυποπεριφερειάρχης που έγινε Ανθυποδιευθυντής σπάει τους κωδικούς του WIKILEAKS και αποκαλύπτει τις έρευνες της BP για την ύπαρξη πετρελαίου στην Κυράτσα.
Ο Ανθυποπεριφερειάρχης από το Ντουμπάι, όπου συμμετέχει στο Παγκόσμιο Forum για την επιστροφή του Χιονιού στη Θάλασσα, ανακοινώνει την κατασκευή Χιονοδρομικού Κέντρου στην Κόπραινα με τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων Ελλήνων και Ελβετών τσοπάνηδων.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Στις αρχές του μήνα ξεσπάει πυρκαγιά στο δάσος φούντας στην Τσαπραλή με αποτέλεσμα τρία αεροπλάνα που περνούσαν στον αεροδιάδρομο πάνω από την Άρτα να κάνουν αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ακτίου. Οι επιβάτες αποζημιώθηκαν με φιλοξενία δέκα ημερών στο Νοσοκομείο της Άρτας, το οποίο ελλείψει γιατρών προσφέρει μόνο ξενοδοχειακές υπηρεσίες.
Στο χοροθέατρο Νταμάρι παίζεται η οπερέτα ΣΠΑΩ ΠΛΑΚΑ με πραγματικούς εργάτες για ηθοποιούς. Η συμμετοχή του κοινού ξεπερνάει κάθε προσδοκία καθώς σε όλη τη διάρκεια των παραστάσεων μαζεύονται εκατόν δεκατρείς τόνοι 3Α με το οποίο θα στρωθεί το εναπομείναν μικρό κομμάτι της Ιονίας Οδού, από το Αντίρριο στα Γιάννενα.
Η ΔΕΗ συμμετέχοντας στην προσπάθεια για να μη λείψουν τα μπάνια του λαού, ανοίγει τις πόρτες του φράγματος Πουρναρίου κάθε απόγευμα και πλήθος Αρτινών συρρέει στις όχθες του ποταμού Αράχθου, για ν’ απολαύσει τη δροσιά του καθαρού νερού που περιέχει πολύτιμες βιταμίνες από τις χωματερές πορτοκαλιών και απαραίτητα ιχνοστοιχεία από βυρσοδεψεία της Πίνδου. Προβλήματα δημιουργούνται από το γεγονός ότι πολλοί δεν ξέρουν ποταμίσιο κολύμπι με αποτέλεσμα να παρασύρονται και ο κάμπος να γεμίσει γυμνιστές που κρέμονται από κλαδιά δέντρων γεμάτα από μαγιό ανέμελων λουόμενων. Ο Αντιπεριφερειάρχης καλεί σε βοήθεια την ομάδα του Baywatch, προκειμένου να διασωθεί ο λουόμενος πληθυσμός. Στη Νήσο Βάλα ξεβράζονται καθημερινά 450 μαγιό με αποτέλεσμα ν’ ανοίξει εκεί γραφείο αγνοούμενων μαγιό με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού.
Ο Ανθυποπεριφερειάρχης, από το Βλαδιβοστόκ, όπου συμμετέχει στην 45η Ημερίδα για τη Διάσωση της Κουρούνας, αναγγέλλει τη δημιουργία ανεξάρτητου Φορέα Προστασίας της Ανεζιώτικης Φάσας.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Στο παζάρι του Δήμου Αρταίων για πρώτη φορά υπάρχουν πάγκοι Αρτινών. Πρώην υποψήφιοι πολιτικοί πουλάνε ψήφους με αντάλλαγμα φακές, αγγούρια και λάδι. Στην τελετή έναρξης ο Δήμαρχος ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του τουριστικού περιπτέρου. Το νέο τουριστικό περίπτερο θα βρίσκεται εκεί που παλιά ήταν το άγαλμα του Εύζωνα και θα πουλάει μόνο προϊόντα της Αρτινής Γης που έχουν Ονομασία Προέλευσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που επιδοτεί την καλλιέργεια αυτή, κηρύσσει το 2011, έτος Αρτινού Coffee Shop και χιλιάδες Ολλανδοί τουρίστες κατακλύζουν την Άρτα.
Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, αλλά κλείνουν την άλλη μέρα καθώς οι μαθητές κάνουν κατάληψη στο τουριστικό περίπτερο, απαιτώντας να έχουν λόγο για το μέλλον τους. Ανάμεσα στα αιτήματα είναι και η δωρεάν χορήγηση μανταρινιών, που η τιμή τους έχει στο μεταξύ εκτοξευτεί στα 1.245 € το κιλό. Η Περιφέρεια Ηπείρου τελικά μοιράζει σε κάθε μαθητή μισό μανταρίνι, με αποτέλεσμα τα σχολεία να γεμίσουν ξανά με παιδικές φωνούλες και 62 τόνους φλούδας μανταρινιού.
Ο Αντώνης Σαμαράς εκφωνεί βαρυσήμαντη πολιτική ομιλία στην Άρτα, στην οποία τονίζει για μια ακόμη φορά ότι είναι εναντίον του Μνημονίου αλλά θα ψηφίσει τα 35 από τα 36 νομοσχέδια που προωθεί η Κυβέρνηση στη Βουλή.
Ο Ανθυποπεριφερειάρχης, κάνει μια στάση στην Άρτα, καθοδόν για το Πανασιατικό Συμπόσιο για την Εφαρμογή του Φυσικού Αερίου σε εθνικές εκλογές και ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του πυρηνικού αντιδραστήρα στο Γεωθερμικό Πεδίο Συκιών. Καθιερώνει την 30 Φεβρουαρίου ως Ημέρα Κοινού, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δέχεται τους πολίτες από τις 11.00 π.μ. έως τις 11.05 π.μ.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Στην Άρτα αρχίζει και φεύγει η μπόχα από τη βρώμα αφού τα πρώτα κρύα αναγκάζουν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους.
Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τρεις συνιστώσες, ένα ημίτονο και μια διαίρεση επισκέπτεται την Άρτα και εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά της Κυβέρνησης, της Θεωρίας της Σχετικότητας και του Big Bang.
Ο Φώτης Κουβέλης από το βήμα της αίθουσας ΔΙΩΝΗ και μπροστά σε πλήθος τριών ατόμων καταγγέλλει τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλεται στη συμπαθή τάξη των Δικηγόρων μετά το άνοιγμα του κλειστού επαγγέλματός τους.
Στην Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου οι μαθητές δεν καταθέτουν στεφάνι αλλά αίτηση μετανάστευσης στην Αυστραλία.
Στην παρέλαση που ακολουθεί και ενώπιον του εκπροσώπου της Κυβέρνησης κ. Paul Tomsen, οι μαθητές σε άψογους σχηματισμούς εκτελούν τις προσταγές των καθηγητών και δύο συνταγές για φασόλια αλάδωτα με κουκούτσι ελιάς.
Σε αιφνιδιαστική επίσκεψή του ο Αρχιεπίσκοπος ζητά από το χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας να αποφεύγει τις συχνές επισκέψεις σε ναούς καθώς έχει διαπιστωθεί η διακίνηση εκεί απαγορευμένου έντυπου υλικού που είναι εναντίον της θεάρεστης ευτυχίας του Μνημονίου.
Ο Ανθυποπεριφερειάρχης εκφωνεί μεγαλειώδη λόγο στον Ο.Η.Ε. στα πλαίσια της Διάσκεψης για την Πουά Ανάπτυξη και εξαγγέλλει την έναρξη λειτουργίας αεροπορικής σύνδεσης Νέας Υόρκης – Χαλκιάδων. Χωρίς βίζα.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Οι κάτοικοι της Άρτας, λόγω της ακριβής τιμής του πετρελαίου που φτάνει τα 2.457 € το λίτρο ξεχύνονται στον κάμπο και ρημάζουν τα χωράφια με την αναγνωρισμένη ευρωπαϊκή κάνναβη για να κάψουν στα τζάκια και στους καυστήρες. Σε δύο ημέρες η Άρτα αποκτά νέφος. Οι πτήσεις πάνω από την Άρτα απαγορεύονται, αλλά ο τουρισμός γνωρίζει τρομερή άνθηση αφού χιλιάδες μερακλήδες απ’ όλη την Ευρώπη συρρέουν στην Άρτα για ν’ αναπνεύσουν το ζωογόνο αέρα της περιοχής.
Στις 17 Νοέμβρη, άνεργοι μαθητές καταλαμβάνουν το Δημαρχείο με αίτημα το επταήμερο Σαββατοκύριακο. Ο Δήμαρχος καλεί τους πολίτες σε επαγρύπνηση γιατί ελλοχεύει κίνδυνος για τη Δημοκρατία αλλά οι πολίτες καταλαμβάνουν τις γέφυρες του Αράχθου, τρία τσιπουράδικα και ανακηρύσσουν την Άρτα αποστρατικοποιημένη ζώνη με αποτέλεσμα να κλείσει το ΚΕΥΓ και να μεταβληθεί σε κοινόβιο.
Η Κυβέρνηση επιβάλλει στρατιωτικό νόμο και απαγορεύει την κυκλοφορία στους δρόμους από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Η Άρτα μεταβάλλεται σε Ελντοράντο των απανταχού χαβαλέδων και ο πληθυσμός της αυξάνει στα 3 εκατομμύρια.
Η Τρόικα για να κατευνάσει τα πλήθη που έχουν συσσωρευτεί στην Άρτα ανακοινώνει την κατασκευή υπόγειου ΜΕΤΡΟ που θα συνδέει την Άρτα με το Νεοχώρι και ΤΡΑΜ για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Τετρακώμου.
Προκηρύσσονται εκλογές για τον Δεκέμβριο, προκειμένου ο κυρίαρχος λαός να αποφασίσει για τις τύχες του.
Ο Ανθυποπεριφερειάρχης, από τη Μαδαγασκάρη, όπου ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ στη Σύνοδο για την Ηλιακή Ενέργεια ανακοινώνει ότι πέτυχε συμφωνία για ηλιοφάνεια 20 ώρες την ημέρα το καλοκαίρι και 18 ώρες το χειμώνα. Έτσι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να δουλεύουν περισσότερες ώρες και ν’ αποκτήσουν καλύτερους μισθούς, για να ξεπεραστεί η κρίση. Οι πολίτες της Άρτας στήνουν ανδριάντα προς τιμή του, η οποία στήνεται στην είσοδο της πόλης, λίγο έξω από το Αστροχώρι, αφού η Άρτα έχει μεγαλώσει τώρα πάρα πολύ.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Στις εκλογές που διεξάγονται υπό την παρουσία διεθνών παρατηρητών του Ο.Η.Ε., του Ο.Α.Σ.Ε., του ΜΙΛΚΟ και της ΕΒΓΑ το κόμμα «Αμπ’ να σόμπ’ ου διάουλους», κερδίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των εδρών της ομοσπονδιακής βουλής της Νερατζοκωλίας και σχηματίζει ολιγομελή κυβέρνηση 124 υπουργών.
Η νέα κυβέρνηση αναγνωρίζεται αμέσως από το Τιμπουκτού, το Ανατολικό Τιμόρ και το Νησί του Πάσχα.
Στις 25 Δεκεμβρίου 2011 υψώνεται η νέα σημαία με σύμβολο ένα πορτοκάλι με μελίγκρα και ακούγεται ο νέος αρτινός ύμνος: Ο Βλαχοθανάσης.
Ο πρώην ανθυποπεριφερειάρχης ιδρύει από την εξορία, όπου βρίσκεται, κίνημα για την απελευθέρωση της Άρτας. Μιλώντας σε Συνέδριο Νεοφιλελεύθερων Βαρελοφρόνων στη Γροιλανδία και παρουσιάζοντας το βιβλίο του: «Απ’ του Μπαϊκούση στο Central Park, η πορεία προς την ψήφο», ζητά από τους Αρτινούς υπομονή μέχρι να τελειώσει η Ιονία Οδός, που έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος της, με μόνο ένα κομμάτι ακόμα άφτιαχτο: Αντίρριο – Γιάννενα.
Τη νύχτα της 31 Δεκεμβρίου 2011 η πόλη συνταράσσεται από αναπάντεχα νέα.
Ο Λιονέλ Μέσσι έρχεται στην Αναγέννηση Άρτας.
Νέος προπονητής ο Ζοσέ Μουρίνιο.
Γιούπιιιιιιιιιιιιι!

ΚΕΝΤΡΙ: Ώπα Γιώργο, με το ζόρι κρατάω ανοιχτά τα μάτια μου κι εσύ με τρέλανες και δεν έχω τα κουράγια να σε παρακολουθήσω...
Αλήθεια, θα γίνουν όλα αυτά στο Αρτανιστάν;

Βρε, βρε μεγαλεία που θα ζήσουμε, live your myth in Arta, μιλάμε...

Άντε, καλά θα περάσουμε και φέτος, ζωή να 'χουμε...


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...