Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Η διακίνηση ιδεών είναι καθήκον...


Υπάρχει ένα blog, που έχει μια σημαντική κατά την γνώμη μου ανάρτηση, είτε συμφωνείτε με το πνεύμα της, είτε όχι...
Είναι ο Συντονιστής.

Αυτή η ανάρτηση με έχει βάλει σε πάρα πολλές σκέψεις, γιατί ενώ στην βασική της αρχή με βρίσκει σύμφωνο, σε κάποια επιμέρους στοιχεία έχω κάποιες σοβαρές ενστάσεις.

Δημοσιεύω λοιπόν την ανάρτηση-προκήρυξη-μανιφέστο-προσκλητήριο και την θέτω στην κρίση σας:


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/09/2010

ΑΘΗΝΑ : ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ.

ΩΡΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Είμαι αυτός που ψήφισε ΚΑΝΕΝΑΣ στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Είμαι ένας σοσιαλιστής αναρχικός, αριστερόστροφος ακροδεξιός, φιλελεύθερος τρομοκράτης. Ανήκω στην κατώτερη μέση τάξη των βιοπαλαιστών. Και με την ευκαιρία της κρίσης θυμήθηκα αυτά που μου έλεγαν τόσα χρόνια, πολλοί μεγάλοι άνθρωποι, όπως ο Γκάντι, ο Κρισναμούρτι, ο Βίλχελμ Ραιχ μου μίλησαν για τη μεγάλη δύναμη που κρύβω μέσα μου. Στην ίδια δύναμη αναφέρθηκε πολλές φορές και ο Χριστός στη διδασκαλία του. Και τώρα επιτέλους βρήκα τον τρόπο να σας σταματήσω:

ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΠΑΙΖΩ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ!

Ναι καλά ακούσατε. Απλώς θα σταματήσω να υπακούω. Θα σταματήσω να βγαίνω κάθε πρωϊ στη δουλειά, να δουλεύω μέχρι το βράδυ, να πηγαίνω τα παιδιά στο σχολείο, να τα παίρνω από εκεί, να τα πηγαίνω αγγλικά, γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο, να πέφτω το βράδυ ξερός να δω λίγη τηλεόραση να αδειάσει το κεφάλι μου, και να κοιμάμαι. ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΙΣ 11/09/2010. Και θα κατέβω στο δρόμο, μαζί με τα παιδιά μου, τη γυναίκα μου, τον παππού και τη γιαγιά και θα μείνω εκεί. Δεν θα φύγω από εκεί, μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά μου. Δε θα δουλέψω. Αν θέλετε όλοι εσείς να κινώ την οικονομία της Ελλάδας, θα παίξετε με τους όρους μου. Θα κατέβω στο δρόμο με ένα σακίδιο με τρόφιμα, περισσότερα από όσα χρειάζονται γι αυτούς που δεν έχουν, και θα το αναγομώνω κάθε πρωϊ.

ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ.

Με ξεγελάσατε και αυτήν την φορά. Μου είπατε ότι λεφτά υπάρχουν, ότι θα μου φτιάξετε μια άλλη Ελλάδα, ότι θα τιμωρήσετε τους εγκληματίες, ότι θα φροντίσετε για την ευημερία μου.

Και εσείς προδότες, όχι μόνο δεν κάνατε όσα λέγατε, όχι μόνο μου είπατε ψέματα, αλλά με κοροϊδεύετε κατά πρόσωπο καλώντας πολιτικούς να δώσουν λόγο για αδικήματα που παραγράφηκαν και τιμωρώντας τους με αφαίρεση κομματικής ταυτότητας. Πουλήσατε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, χωρίς πριν να με ρωτήσετε, και χωρίς να μου δώσετε άλλη διέξοδο. Ετοιμάζεστε να διαμελίσετε την χώρα μου. Γουρούνια.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ! ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ ΣΕΒΑΣΜΟ! ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

Είμαι o τυχερός κληρονόμος της πιο όμορφης πατρίδας του κόσμου. Και της πιο πλούσιας. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι έρευνες, και οι διεθνώς αναγνωρισμένοι Ελληνες επιστήμονες που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Δεν είμαι ούτε φτωχός, ούτε κακομοίρης. Και αρνούμαι να γίνω. Εχω λεφτά. Αλλά δεν σας τα δίνω γιατί το χρέος που έχετε στα χέρια σας είναι προϊόν απάτης, με σκοπό την υποδούλωση των Ελλήνων. Βλέπω ότι ο μόνος τρόπος να γλιτώσω είναι η ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΩ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ, ΑΠΑΙΤΩ ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ:

-ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.
-ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.
-ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ν.Τ.
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ. ΤΩΡΑ.
- ΕΝΙΑΙΟ ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
-ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ GOLDMAN SACHS ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ.
-ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.
-ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΚΕΝΤΡΙ: Παρά τα όσα λέει ο Συντονιστής για την επιλογή της ημερομηνίας, είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει ιδιαίτερο συμβολισμό και για να πω την αλήθεια, από εκεί ξεκινάει η πρώτη μου ένσταση.
Ένα τυφλό χτύπημα εναντίον αμάχων, όσο ιδεαλιστικά ή αλτρουιστικά κι αν είναι τα κίνητρα, είναι κάτι με το οποίο δεν πρόκειται να συμφωνήσω ποτέ, γιατί αντιπροσωπεύει βία και δίνει αφορμή για καταπίεση και στέρηση ελευθεριών. Κοιτάξτε και δείτε τι έγινε σε όλο τον κόσμο μετά το χτύπημα στους Πύργους και θα καταλάβετε...

Όσο για την πρόταση για τα δημοψηφίσματα, εκεί είναι οι βασικές μου ενστάσεις, γιατί κυριολεκτικά μπερδεύονται ανόμοια πράγματα σε έναν αχταρμά και χάνεται η κινηματική σημασία όλου του προηγούμενου κειμένου σε μια διαδικασία που αποπροσανατολίζει...
Πιστεύω δηλαδή ότι η φράση "
ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ." είναι αρκετή και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο...
Τέλος πάντων, ο κάθε ένας έχει την άποψή του και δεν διεκδικώ το αλάθητο, αν θέλετε διορθώστε με ή ακόμη αγνοήστε με κιόλας...

13 σχόλια:

  1. Φίλε Κεντρί,

    Για την ημερομηνία δεν θελω να ξανασχολιασω. Οτι ήταν να πω το είπα εδώ:
    http://sindonistis.blogspot.com/p/1109.html
    Δεν ξέρω γιατί θα γίνει ένα τυφλο χτύπημα εναντίον του αμαχου πλήθους στις 11/09 και δεν θα γίνει στις 18/09...

    Οσον αφορά στα αιτήματα, αν γίνεις πιο σαφής, ευχαρίστως να γίνουν τροποποιήσεις.

    Δεν κατάλαβα όμως με τι διαφωνείς...

    "Όσο για την πρόταση για τα δημοψηφίσματα, εκεί είναι οι βασικές μου ενστάσεις, γιατί κυριολεκτικά μπερδεύονται ανόμοια πράγματα σε έναν αχταρμά και χάνεται η κινηματική σημασία όλου του προηγούμενου κειμένου σε μια διαδικασία που αποπροσανατολίζει..."

    Αν διαφωνείς με την προσθήκη των δύο τελευταίων αιτημάτων, επειδή το θέμα έχει σχολιαστεί αρκετά, είμαι πρόθυμος να επαναφέρω τα αρχικά αιτήματα αν πράγματι μπερδεύουν τον κόσμο.

    Κάθε σχόλιο είναι πολύτιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχετικά με την ημερομηνία, φυσικά μιλάω για την επέτειο του χτυπήματος στη Νέα Υόρκη και του συμβολισμού που πιθανόν να έχει για κάποιους...
    Τα δημοψηφίσματα, ποιός θα τα κάνει; με τι διαδικασίες; με τι εγγυήσεις; Περιμένεις ότι όσοι αυτοί την στιγμή κουμαντάρουν τις τύχες μας έχουν συμφέρον να κάνουν αδιάβλητες διαδικασίες;
    Ή μήπως υπάρχει ο φόβος (που για μένα είναι το πιθανότερο), να αναλωθεί όλο το πράγμα σε διαμάχες σε τηλεοπτικά παράθυρα, με τα ΜΜΕ να παίζουν τον δικό τους ρόλο και να ξεστρατίσει όλο το πράγμα;
    Ο κόσμνος θα ξεσηκώνεται το φθινόπωρο, χτυπημένος από την ανεργία και από τα μέτρα, που θα τα νοιώθει στο πετσί του και η οργή θα μεγαλώνει, δεν φοβάσαι ότι το πράγμα θα ξεφουσκώσει και θα αποπροσανατολιστεί με τα απανωτά και ασύνδετα μεταξύ τους δημοψηφίσματα; (και ΔΝΤ και ιθαγένεια, γιατί όχι και χωρικά ύδατα στα 12 μίλια θα πρόσθετα εγώ!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τις ανησυχίες σου.

    Δε συμφωνώ με την απόρριψη της κίνησης.

    Θα μπορούσαμε π.χ. να εκτυπώσουμε και άλλες προκηρύξεις για τις λεπτομέρειες στα δημοψηφίσματα ώστε να μην μας ξεγελάσουν, θα μπορούσες να προτείνεις να μην γίνουν δημοψηφίσματα αλλά να απαιτήσουμε κατ΄ευθείαν την εφαρμογή όσων ζητάμε, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε πολλά.

    Το θέμα είναι αν πιστεύεις ότι η κίνηση θα έχει αποτέλεσμα σε περίπτωση που υπάρξει μαζικότητα (πράγμα για το οποίο απλώς ελπίζω).

    Αν πιστεύεις, να δούμε τις λεπτομέρειες.

    Αν δεν πιστεύεις, να το απορρίψουμε ολόκληρο.

    Ευχαριστώ για το χώρο και το χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν συμφωνείς με την προκήρυξη αυτή, δες μήπως συμφωνείς με αυτή:

    http://sindonistis.blogspot.com/p/blog-page_648.html

    ή αυτή:

    http://sindonistis.blogspot.com/p/blog-page_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα υπόλοιπα θέματα που θέτεις με βρίσκουν επίσης σύμφωνο.

    Καλύτερα το έθεσε ένας ανώνυμος αναγνώστης του συντονιστή σε σχόλιο του:

    "Y.Σ 2. Το πιο εύκολο είναι να προτείνουμε θέματα και αιτήματα ώστε να τα προσθέσει στη λίστα. Υπάρχουν μυριάδες. Και απαιτούν λύση.
    Μάλλον όμως, σε πρωτή φάση, καλά να μην πλατιάζει το κείμενο.
    Πρώτα δίνεις το φιλί της ζωής σε κάποιον και μετά δένεις το σπασμένο του χέρι. "

    Αυτό που είπες και με προβληματίζει είναι το

    "με τα απανωτά και ασύνδετα μεταξύ τους δημοψηφίσματα"

    και για το λόγο αυτό στις επόμενες προκηρύξεις θα έχω μόνο τα αιτήματα τα σχετικά με το ΔΝΤ.

    Ξαναλέω ότι θεωρώ μεγάλο πρόβλημα και τον Καλικράτη, και το μεταναστευτικό, και πολλά άλλα, αλλά πράγματι αν πετύχουμε τα οικονομικά, η κυβέρνηση μάλλον θα αναγκαστεί να παραιτηθεί, οπότε θα ικανοποιηθούν όλα τα υπόλοιπα αιτήματα.

    Η μπορεί να κάνουμε νέα κινητοποίηση.

    Μία για κάθε θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρόσεξέ με, μάλλον δεν έγινα κατανοητός κι ίσως φταίω εγώ γιαυτό.
    ΔΕΝ απορρίπτω την κίνηση. Αντίθετα θέλω να πετύχει, ως προς το κινηματικό της μέρος.
    ΔΕΝ λέω ότι την απορρίπτω, λέω οτι έχω κάποιες ενστάσεις, που με προβληματίζουν.
    Αν την διέγραφα εξ' αρχής, δεν θα ασχολιόμουν καθόλου.
    Επαναλαμβάνω, πιστεύω ότι το κείμενο έχει πολύ σωστό σκεπτικό, αιτήματα που αγγίζουν τον καθένα μας, και θα έπρεπε να συμπυκνώνεται στο "ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ."
    Αυτή η φράση είναι αρκετή, δείχνει ότι δεν θα υποχωρήσουμε και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο από κει και πέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακριβώς, πρώτα κινητοποιείς τον κόσμο και τον κάνεις να νοιώσει συμμέτοχος σε ένα κίνημα που μπορεί να τον βγάλει από το αδιέξοδο, πρώτα του δίνεις την αχτίδα ότι δεν είναι μοναχός του μπροστά στον γκρεμό και μετά, όταν ακουστεί δυνατά η φωνή του και καταλάβουνε όλοι την δύναμή τους όταν είναι ενωμένοι, μετά πηγαίνεις στην λύση των επιμέρους ζητημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πρόβλημα είναι ότι δε συμφωνεί όλος ο κόσμος με όλα τα αιτήματα όταν τα ζήτησα κάθετα.

    Αντίθετα, όταν προστέθηκε η λέξη δημοψήφισμα, η απήχηση ήταν πολύ μεγαλύτερη.

    Δεν ξέρω αν πρόκειται για συμβιβασμό. Ακόμα και εάν πρόκειται, πρέπει να πείσουμε και όσους δε συμφωνούν με τα αιτήματα να έρθουν μαζί μας.

    Κάθε πρόταση είναι δεκτή. Το κίνημα δεν είναι δικό μου. Είναι δικό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κεντρί,

    Δες σε παρακαλώ τη νέα προκήρυξη του συντονιστή http://sindonistis.blogspot.com και πες μου αν άλλαξε κάτι στη γνώμη σου.

    Το email μου είναι thalamofilakas @ hotmail . gr

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    Θαλαμοφύλακας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για την ημερομηνία και την μάσκα, δες τις ψηφοφορίες πάνω στο συντονιστή.

    Επίσης πολύ ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις στα υπόλοιπα polls.

    Τέλος προσέθεσα ένα κείμενο από το Πενταπόσταγμα που είναι πολύ ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πιστεύω ότι το "στρογγύλεμα" της προκήρυξης, ανάλογα με το αν ο ΚΕΝΤΡΙς δεν θέλει τα δημοψηφίσματα ή αν ο ΣΦΗΚΑς τα γουστάρει, ή ότι "Το πρόβλημα είναι ότι δε συμφωνεί όλος ο κόσμος με όλα τα αιτήματα όταν τα ζήτησα κάθετα. Αντίθετα, όταν προστέθηκε η λέξη δημοψήφισμα, η απήχηση ήταν πολύ μεγαλύτερη."...
    Το θέμα είναι να υπάρξει μια γενική αρχή που να μπορεί να κινητοποιήσει όσους γίνεται περισσότερο. Εδώ καλά-καλά δεν σηκωθήκαμε από τους καναπέδες και συζητάμε πόσο ψηλά θα βάλουμε τον πήχυ!!!
    Πρώτα να κινητοποιηθούμε με τα βασικά γνωστά γενικά αιτήματα (οικονομικά-κοινωνικά-εργασιακά-ασφαλιστικά, διαφάνειας, ισονομίας, ανεξαρτησίας) και μετά δεν θα χρειαστεί καν "να πείσουμε και όσους δε συμφωνούν με τα αιτήματα, να έρθουν μαζί μας."!!!
    Θα έρθουν από μόνοι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...