Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Ξαναξεκινάει ο Ορφέας...


Απ΄ότι διαβάζω, αύριο Δευτέρα 5 Ιουνίου, ξεκινάει ξανά τις κινηματογραφικές προβολές ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος, ο "Ορφέας"...
Για τα χάλια του σας είχα
πει, αλλά τώρα δεν είναι ώρα για γκρίνιες. Το ότι ανοίγει έστω για 1 μήνα είναι καλό νέο και σαν τέτοιο θα το αντιμετωπίσω.
Λοιπόν ο Ορφέας θα είναι ανοιχτός για 4 μέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως Πέμπτη, για 5 εβδομάδες. Κάθε εβδομάδα θα παίζεται και διαφορετική ταινία, με εισιτήριο 5 ευρώ.

Οι τέσσερις ταινίες που θα παιχτούνε είναι:


5/7/2010 έως και 8/7/2010
«ΑΟΡΑΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ»
(THE GHOST WRITER)
Πρωταγωνιστές: Πιρς Μπρόσναν, Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Κιμ Κατράλ
Σκηνοθεσία: Ρομάν Πολάνσκι
Η νέα ταινία του Ρομάν Πολάνσκι. Ο Άνταμ Λανγκ είναι πρώην Βρετανός πρωθυπουργός και βρίσκει καταφύγιο σε ένα νησί στα ανατολικά παράλια των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπου και γράφει την αυτοβιογραφία του. Όταν ο σύμβουλός του πεθαίνει, ένας συγγραφέας αποστέλλεται στο νησί για να τον βοηθήσει να ολοκληρώσει το βιβλίο του.

12/7/2010 έως και 15/7/2010
«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ»
(LE PETIT NICOLAS)
Φωνές: Παύλος Τσιτομενέας, Ηλίας Ζερβός, Μαριάννα Παπασάββα
Σκηνοθεσία: Λορέν Τιράρ
Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση σε βιβλίο, «Ο μικρός Νικόλας», ο διάσημος ήρωας του Ρενέ Γκοσινί και του Ζαν Ζακ Σεντιέ, εμφανίζεται για πρώτη φορά ολοζώντανος στη μεγάλη οθόνη. Ο μικρός Νικόλας έχει να αντιμετωπίσει μια τεράστια πρόκληση: νομίζει πως πρόκειται να αποκτήσει αδελφάκι!

19/7/2010 έως και 22/7/2010
“THE TWILIGHT SAGA: ECLIPSE”
Α’ ΠΡΟΒΟΛΗ
Πρωταγωνιστές: Ρόμπερτ Πάτινσον, Κρίστεν Στιούαρτ, Τέιλορ Λότνερ.
Σκηνοθέτης: Ντέιβιντ Σλέιντ
Το τρίτο μέρος της σειράς “Twilight” που είναι πλέον ένα κινηματογραφικό – πέρα από λογοτεχνικό – φαινόμενο. Η Μπέλα βρίσκεται ξανά περικυκλωμένη από τον κίνδυνο μετά από μια σειρά μυστηριωδών φόνων στο Σιάτλ και ενώ μια μοχθηρή βρυκόλακας συνεχίζει την αναζήτησή της για εκδίκηση.

26/7/2010 έως και 29/7/2010
“THE KINGS OF MYΚONOS”
Πρωταγωνιστές: Νικ Γιαννόπουλος, Ζέτα Μακρυπούλια, Βινς Κολοσίμο, Δημήτρης Σταρόβας
Σκηνοθέτης: Πίτερ Ανδρικίδης
Ο Ελληνοαυστραλός ηθοποιός Νικ Γιαννόπουλος επιστρέφει στον κινηματογράφο 10 χρόνια μετά το “The Wog Boy”, αλλά και στην Ελλάδα. Η ταινία περιγράφει την ιστορία ενός Ελληνοαυστραλού, που κληρονομεί μια παραλία και μια ταβέρνα στην Μύκονο από έναν θείο τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ.

2/8/2010 έως και 5/8/2010
“KNIGHT & DAY”
Α’ ΠΡΟΒΟΛΗ
Πρωταγωνιστές: Τομ Κρουζ, Κάμερον Ντίαζ, Πίτερ Σάρσγκααρντ
Σκηνοθέτης: Τζέιμς Μάνγκολντ
Δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλυγουντ, ο Τομ Κρουζ και η Κάμερον Ντίαζ, επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη, σε μια κατασκοπική κωμωδία. Κεντρικός άξονας της ιστορίας είναι η συνάντηση ενός μυστικού πράκτορα με μια γυναίκα, η οποία ήταν πάντα άτυχη με τους άντρες.

Θα ξαναρωτήσω όμως αυτό που είχα ρωτήσει και παλιότερα, μιας και δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση:
"Γιατί όμως το πρόγραμμα θα είναι μόνο Δευτέρα με Πέμπτη, γιατί αφήνουν το ΠΣΚ απ' έξω; Δεν ξέρουν ότι τότε θα βγει ο κόσμος για κανά σινεμαδάκι; Τι σόι προγραμματισμός είναι αυτός;"

Εκτός κι αν φοβούνται ότι το Σαββατοκύριακο οι Αρτινοί θα πηγαίνουν στις παραλίες της Πρέβεζας και ο κινηματογράφος θα μένει άδειος...
Πάντως, αυτό που ξέρω στα σίγουρα είναι ότι μόλις θα πρωτοπάω, θα έχω τα ρουθούνια μου ορθάνοιχτα ελπίζοντας να ξαναμυρίσω την αξέχαστη μυρωδιά από το γιασεμί, που μοσχοβολούσε κάποτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...