Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Έλα Μάρκο να δώσεις τον παλμό!!!


Το είχα πει και στην προηγούμενη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ πριν από 10 μέρες: "Ο κόσμος βομβαρδίζεται από παντού και είναι παγωμένος, δώστε του κάτι διαφορετικό για να προσέξει, για να κεντριστεί, για να συμμετέχει...".
Τίποτε όμως πάλι τα ίδια και τα ίδια. Ξανά συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Άρτας, ξανά τα ίδια άτομα, ξανά τα ίδια συνθήματα, που πια δεν λένε τίποτε σε κανέναν, ξανά η ίδια διαδρομή στους δρόμους της Άρτας, ξανά οι ίδιες ομιλίες στο μικρόφωνο, ξανά οι ίδις δηλώσεις στον ΑΡΤTV, ξανά τα ίδια τραπεζάκια για καφέ μετά.
Καμιά φρέσκια ιδέα, κανένας καινούργιος τρόπος για να σπρώξεις τον πολίτη να συμμετέχει, απλά μάλλον υπήρξε λίγο μεγαλύτερη πίεση κι έπεσαν περισσότερα τηλέφωνα, μιας κι απ' ότι είδα ο κόσμος ήταν λίγο περισσότερος από το χάλι της 29ης Ιουνίου.
Βρε, μπας κι αυτό που χρειάζεται είναι να αφήσει ο Μάρκος το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και να έρθει στα πάτρια εδάφη για να δώσει τον αγωνιστικό παλμό;
Καλά, για το ακριβώς αντίστροφο, δηλαδή να αφήσουν οι Αρτινοί την Άρτα και να πάνε στην Αθήνα, δεν τολμάω να το προτείνω!!!
Τι εννοώ; Μα, στην Ιταλία ή στην Γαλλία, όταν γίνεται πανιταλική ή πανγαλλική κινητοποίηση, όλοι φεύγουν από την πόλη τους και πάνε στη Ρώμη ή στο Παρίσι, όπου κάνουν μεγαλειώδεις πορείες των 500.000 και βάλε διαμαρτυρόμενων ανθρώπων και γίνεται μεγάλο "μπαμ" μ' αυτό τον τρόπο!!!
Φυσικά αυτό δεν τολμάω να το προτείνω εδώ, γιατί φαντάζεστε τον Πρόεδρο του ΕΚΑ ή τον Γραμματέα της τοπικής ΑΔΕΔΥ να προσπαθούν να μαζέψουν από το ΜΑΞΙΜ και τον Κακκαβά κόσμο για την Αθήνα;
Ούτε ένα πούλμαν δεν θα γέμιζαν οι εργατοπατέρες μας. Με τι μούτρα θα μπορούσαν μετά να βγούν και να καμώνονται ότι εκπροσωπούνε τους εργαζόμενους της Άρτας;
Όταν ο κόσμος τελικά ξεσηκωθεί, η μπάλα θα πάρει κι αυτούς που στην πλάτη του απλού εργαζόμενου σκάρωναν παιχνίδια και επαναστατικές γυμναστικές για να ανέβουνε τα σκαλιά της κομματικής ιεραρχίας και να εξαργυρώσουνε την αφοσίωσή τους με θέσεις και οφίτσια...

2 σχόλια:

  1. Φιλε κεντρί καλά τα λες για τους συνδικαλιστές, αλλά τώρα είναι αργά. Τόσο καιρό τα ξέραμε, τα λέγανε κάποιοι, αλλά θεωρούνταν οι "τρελοί της γειτονίας". Φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι όλους τους βόλευε η κατάσταση, γι' αυτό και δεν βλέπεις παλμό ...ακόμα.
    Άλλωστε η εκάστοτε μόδα πρώτα ξεκινάει απο την Αθήνα και μετά πάει επαρχία, ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ΡΕ ΜΑΡΚΟ ΑΔΟΥΛΕΥΤΕ...
    ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Ο Κος ΜΑΡΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ;
    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ.
    ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΛΟΥΦΑΡΕ.
    ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ: ΠΗΓΕ ΠΟΤΕ ΦΑΝΤΑΡΟΣ;
    ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΛΑ@ΕΣ!!!
    ΑΧ! ΚΑΚΟΤΥΧΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.. ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...