Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Καλό μήνα και καλό κουράγιο...


Καλό μήνα σε όλους μας αδέρφια, αν κι απ' όσα όλα δείχνουν, θα μας έχουν με το μαστίγιο και το καρότο!!!
Καλή αρχή και για το νέο μας ΦΠΑ, να ζήσουμε, να τον χαιρόμαστε.
Ναι, ναι, σήμερα είναι που σύμφωνα με την ανακοίνωση "ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ αυξάνεται από 21%, σε 23%, ο μειωμένος συντελεστής από 10%, αυξάνεται σε 11% και ο μειωμένος κατά 50% συντελεστής, που ισχύει για ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες, αυξάνεται από 5%, σε 5,5%."

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Κυβέρνηση και τον κ. Παπακωνσταντίνου ειδικότερα, που μας θυμάται και "
μας τον ξαναβάζει" τον ΦΠΑ λίγο βαθύτερα, την πρώτη φορά ήταν στις 15 Μαρτίου, αλλά μάλλον δεν τον 'φχαριστηθήκαμε αρκετά...
Για μας τους Ηπειρώτες υπάρχει άλλο ένα χαρμόσυνο νέο, καθώς γίνεται ακόμη πιο τσουχτερό το ταξίδι προς την πρωτεύουσα, μιας και τα διόδια της γέφυρας Ρίο-Αντίρριο ακριβαίνουν από σήμερα. Την αύξηση την κάνει ο γαλλοελληνικός όμιλος που εκμεταλλεύεται τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, με αιτιολογικό την αύξηση του ΦΠΑ και τη σύμβαση παραχώρησης, που της επιτρέπει να μετακυλήσει την αύξηση αυτή στους οδηγούς.

Έτσι, από σήμερα τα διόδια της Γέφυρας γίνονται για τα ΙΧ 12,20 ευρώ, για τα φορτηγά από 18,80 μέχρι 39,50 ευρώ, για τα λεωφορεία από 28,20 μέχρι 60,80 ευρώ.
Μόνο για τις μοτοσικλέτες παραμένουν στα 1,80 ευρώ.
Αλλά δεν πειράζει αδέρφια, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, με την Κατοχή που βλέπω να 'ρχεται, προβλέπω να πέσει πολύ πείνα στην Αθήνα και όλο και περισσότεροι "Αθηναίοι" θα αρχίσουν να 'ρχονται κατά δω, να βρουν κανά κτηματάκι από τον παππού, να βάλουν καμιά ντομάτα, καμιά πατάτα, κανά κρεμμύδι, καμιά φακή...

Οπότε αν όλοι οι συγγενείς ξαναγυρίσουν πίσω, τι να πάμε να κάνουμε στην Αθήνα;
Να πάμε να δούμε τις ομορφιές της;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...