Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Το ΠΑΠ-Test της Άρτας !!!

Αυτό το σχόλιο που θα διαβάσετε, το είδα στην εφημερίδα "ΗΧΩ". Το έγραψε ο Τειρεσίας και περιττό να σας πω, πως έχω σκάσει από τη ζήλεια μου που δεν το έχω γράψει εγώ...
Η επιλογή ειδικά του όρου ΠΑΠ-ΤΕΣΤ με έχει αναστατώσει, γιατί ενώ τόσο καιρό αυτά τα ονόματα παίζουν συνεχώς στην Αρτινή καθημερινότητα, εμένα δεν μου 'κοψε το μυαλό μου να σκεφτώ κάτι ανάλογο και κάνω και τον έξυπνο...
Άρα καλά έλεγαν οι παλιοί: "ού γάρ έρχεται μόνον"!!!
Διαβάστε:



Ενώ ο Σαμαράς θα αναζητά τις καλύτερες λύσεις για το «crash test» των Αυτοδιοικητικών εκλογών, στην Άρτα ήδη διεξάγεται για την τοπική Ν.Δ. ένα ΠΑΠ-ΤΕΣΤ!
Και το «ΠΑΠ-ΤΕΣΤ», έχει να κάνει με τα ονόματα των ανθρώπων που θα πρωταγωνιστήσουν στις εκλογές του Νοεμβρίου και που έχουν κοινό χαρακτηριστικό τα τρία πρωτα γράμματα από τα επίθετά τους.
Πρόκειται για τους ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γεώργιο, νυν νομάρχης, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γεώργιο, πολιτευτής, ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Χρήστο, νομαρχιακός σύμβουλος, ΠΑΠΠΑ Κώστα, δημοτικός σύμβουλος Αρταίων, ενδιαφερόμενους για την υποψηφιότητα Δημάρχου στο Δήμο Άρτας, και τους ΠΑΠΑΣΙΩΖΟ Κώστα, βουλευτή Άρτας της Ν.Δ. και ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεώργιο, πρώην υφυπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή.
Ο πρώτος που εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του για να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων, είναι ο σημερινός νομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου.
Tο εξεδήλωνε, πριν ακόμα προκύψει ο «Καλλικράτης» με ακριτομυθίες και διαρροές, για να το κάνει επίσημα και δημόσια όταν πλέον η κυβέρνηση Παπανδρέου, προχώρησε στον Καλλικράτη και πλην των συνενώσεων των Καποδιστριακών Δήμων, προχώρησε στην εκλεγμένη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Παπαβασιλείου, ήταν από τους πρώτους που υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Μπακογιάννη για την Αρχηγία της Ν.Δ. και εάν οι κάλπες που στήθηκαν έβγαζαν αρχηγό τη Ντόρα, αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχε αμφιβολία ποιος θα ήταν η επιλογή της Ν.Δ. για υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου της Άρτας.
Πέραν αυτού, όμως, η πρώιμη ανακίνηση του ζητήματος της υποψηφιότητας, έδωσε την ευκαιρία στους εσωκομματικούς αντιπάλους του κ. Παπαβασιλείου, να «οργανωθούν» απέναντι σε μια διαφαινόμενη άνετη κάθοδό του. Όμως ο κ. Παπαβασιλείου διατηρεί ισχυρά ερείσματα μεταξύ των νομαρχιακών του συμβούλων, ενώ συνεχώς προσπαθεί να διευρύνει τις επαφές του στο νέο Δήμο της Άρτας.
Με την πλευρά της κ. Μπακογιάννη στοιχήθηκε και ο έτερος διεκδικητής της υποψηφιότητας για τον Δήμο της Άρτας, ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, ο οποίος απεχώρησε από την κούρσα για το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων, στις εκλογές του 2006, για να τεθεί στη συνέχεια απέναντι στην επίσημη υποψηφιότητα της Ν.Δ. που ήταν το 2006 ο κ. Γιώργος Κοτσαρίδας.
Λέγεται πως ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, και σε αυτές τις διαδικασίες θα μείνει εκτός αυτοβούλως, στηρίζοντας όμως τους άλλους ΠΑΠ, δηλαδή τους κυρίους Παπάζογλου και Παππά.
Με την παράταξη του κ. Παπαβασιλείου στις εκλογές της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης το 2006, κατήλθε στον στίβο της πολιτικής ο κ. Χρήστος ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος και τοποθετήθηκε αντινομάρχης, για να παραιτηθεί λίγο πριν εκπνεύσει η θητεία του, ενώ δεν διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με τον επικεφαλής της παράταξης το νομάρχη κ. Γιώργο Παπαβασιλείου, με τον οποίο σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος για την υποψηφιότητα του Δημάρχου Άρτας.
Επί χρόνια εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αρταίων ο κ. Κώστας ΠΑΠΠΑΣ, ο οποίος έχει διατελέσει και αντιδήμαρχος επί Δημαρχίας Κώστα Βάγια, εκλέχθηκε και στις εκλογές του 2006 με το ψηφοδέλτιο του κ. Γιώργου Κοτσαρίδα, με τον οποίον σήμερα είναι αντιμέτωπος για την θέση του υποψήφιου Δημάρχου.
Το «ΤΕΣΤ ΠΑΠ», όμως δεν περιορίζεται στα ονόματα των τεσσάρων διεκδικητών της υποψηφιότητας του Δημάρχου, αλλά στο παιχνίδι βρίσκονται και οι κύριοι ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ και ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.
Μακροχρόνια η ενασχόληση με τα κοινά του κ. Παπαγεωργίου, έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος στη δεκαετία του ’80, στη συνέχεια εκλέχθηκε βουλευτής, δεν κατήλθε στις εκλογές του 2000 ακολουθώντας τον Γιώργο Σουφλιά, με τον οποίο διατηρεί στενή πολιτική και προσωπική θέση, εκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές του 2004, επανεκλέχθηκε στις εκλογές του 2007, συμμετείχε στην κυβέρνηση Καραμανλή ως υφυπουργός Υγείας.
Στις εκλογές του 2006 για τον Δήμο Αρταίων στήριξε την επιλογή του στενού πολιτικού του φίλου κ. Γιώργου Κοτσαρίδα, ο οποίος πήρε το χρίσμα από τη Ν.Δ., αλλά ήλθε αντιμέτωπος με σφοδρές εσωκομματικές αντιδράσεις και έχασε τις εκλογές από τον σημερινό Δήμαρχο κ. Π. Οικονομίδη. Σήμερα ο κ. Παπαγεωργίου ο οποίος στις εκλογές για ανάδειξη αρχηγού στη Ν.Δ. τάχθηκε με το πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη, παρουσιάζεται αποστασιοποιημένος από την τρέχουσα πολιτική, αλλά διατηρεί τον κύκλο επαφών του και όπως ακούγεται στα πολιτικά στέκια δεν θα μείνει αμέτοχος στις εκλογές του Νοεμβρίου. Άγνωστο τι και ποιόν θα στηρίξει, ενώ ο κ. Κοτσαρίδας διατηρεί το δικαίωμά του να είναι μέσα στο κάδρο των υποψηφίων.
Κυρίαρχος στην τοπική πολιτική σκηνή στο χώρο της Ν.Δ. εμφανίζεται σήμερα ο μοναδικός βουλευτής, ο Κώστας Παπασιώζος. Τάχθηκε με την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά, στις εκλογές για την αρχηγία στη Ν.Δ., εκλέχθηκε για πρώτη φορά στις εκλογές του 2007, επανεκλέχθηκε στις εκλογές του 2009.
Η σφοδρή αντιπαλότητα που αναπτύχθηκε με τον κ. Γ. Παπαγεωργίου την περίοδο 2007-2009, δεν αφήνει περιθώρια για συγκλίσεις με τον πρόσθετο λόγο πως συμμετείχαν στην εκλογή για νέο αρχηγό της Ν.Δ. από αντίθετα στρατόπεδα. Η γνώμη του κ. Παπασιώζου, θα είναι κρίσιμη για την επιλογή του υποψήφιου Δημάρχου Άρτας, πέρα από δημοσκοπήσεις, διατηρεί τις σχέσεις του από την εποχή που ήταν Δήμαρχος Αράχθου, με τον Δήμαρχο Αμβρακικού κ. Γεώργιο Σιώζιο, έχει ως συνομιλητή τον πρώην Δήμαρχο Βλαχέρνας κ. Νίκο Κέφη, που έχει επίσημα εκδηλώσει ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, ενώ οι σχέσεις του με τον νομάρχη Άρτας κ. Γ. Παπαβασιλείου δεν είναι στα καλύτερα επίπεδα.

Σε αυτό το «τεστ», διατηρεί χαμηλούς τόνους ένας ακόμη «ΠΑΠ», ο Βαγγέλης ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που κόπηκε την τελευταία στιγμή από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Άρτα και ήταν ο μόνος από την πολιτική οικογένεια των Παπαδημητρίου που συντάχθηκε ανοιχτά στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά.

Τι θα κάνει λοιπόν ο κ. ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ, πώς θα κινηθεί ο κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ποια θα είναι η στάση του Γ. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ποιες οι επιλογές των Γ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΧΡ. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ και Κ. ΠΑΠΠΑ, εάν και εφόσον μετέχουν σε δοκιμασία είτε δημοσκοπική, είτε άλλη, θα είναι οι παράμετροι του ΤΕΣΤ-ΠΑΠ, για την ανάδειξη του επίσημου υποψήφιου που θα εκπροσωπήσει τη Ν.Δ. στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...