Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

Θα βάλουμε και φωτάκι;Χθες το βράδυ, στον οικισμό Αμφιθέα της Λάρισας, η κυρία Τζούλια Αλεξανδράτου εγκαινίασε έναν οίκο ανοχής, που ονομάζεται «Οίκος Εποχής Soula».
Πρόκειται για μια
επένδυση η οποία κόστισε 4 εκατομμύρια ευρώ.
Ο πολυδύναμος οίκος -έγραφε η «Ε»- διαθέτει διαστημικό ντεκόρ, οπτικές ίνες, τζακούζι, περσικά χαλιά και πίνακες εμπνευσμένους «από την αρχαία Πομπηία».
Η ιδιοκτήτρια διαθέτει ανάλογη επιχείρηση με την επωνυμία «Villa Erotica», στην Τερψιθέα Λαρίσης...

Η νεοπαγής μονάδα διαψεύδει τις Κασσάνδρες που μιλάνε για επενδυτική απραξία, γεγονός που ενδέχεται να επισημάνει και η κυρία Αλεξανδράτου σε κάποιες από τις κοινωνικές εκπομπές που τη φιλοξενούν, και στις οποίες μοιράζει αυτόγραφα σε μαθητές δημοτικών σχολείων, υπό τα χειροκροτήματα των δασκάλων τους.


ΚΕΝΤΡΙ: Είναι η δεύτερη καλή είδηση (
εδώ την είδα) που ακούω τις τελευταίες ημέρες κι έτσι πραγματικά αρχίζω να πιστεύω ότι βγαίνουμε από τη μιζέρια και το τέλμα...
Μετά την πρόταση Σάλλα, έρχονται
κι άλλα ζεστά κεφάλαια να θερμάνουν την αγορά και μάλιστα θα ήθελα να προτείνω; μιας και η Τζούλια σιγά-σιγά αποκτάει την απαιτούμενη εμπειρία, καλό θα ήταν να ασχοληθεί και με άλλων ειδών εγκαίνια.
*Μπορεί για παράδειγμα να είναι το κεντρικό πρόσωπο στην καθέλυση πλοίων, μιας και το απαραίτητο μπουκάλι σαμπάνια θα το έχει πάντα εύκαιρο. Επίσης η εμπειρία της στα υπόγεια του Πολεμικού Μουσείου με το ναύτη γιό Ζαγορίτη σίγουρα τις έχει δώσει την απαραίτητη εξοικοίωση με την ελληνική ναυτοσύνη...

*Και τώρα που το σκέφτομαι γιατί να μην κόβει και την κορδέλα στα εγκαίνια των Μουσείων; Είπαμε, έχει εμπειρία από τα Μουσεία, καθώς και από τον Πολιτισμό, μιας και το DVD της κυκλοφόρησε σαν πολιτιστικό ένθετο ενός περιοδικού, για να γλυτώσει ΦΠΑ...

Πάνο μην το σκέφτεσαι, αφού δεν μας έκατσε η Γκερέκου, που την έφαγε ο Τόλης πανάθεμά τον, φώναξε τον Τζούλια για εγκαίνια και άσε τον ξενέρωτο τον Γερουλάνο!!!

Κι έχουμε κι ένα σωρό για εγκαινίαση: και το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό και την Δημοτική Πινακοθήκη, φώναξέ την Τζούλια να κάνει τα εγκαίνια...


***Θεέ μου, αξίωσέ με να το δω αυτό κι ας πεθάνω: ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Άρτας, ο Γιώργος ο Αθανασούλας να κρατάει τον δίσκο απ' όπου η Τζούλια θα παίρνει το ψαλίδι για να κόψει την ροζ κορδέλα που θα κρατάει τεντωμένη ο Πάνος!!!

1 σχόλιο:

 1. Ο Αστακός τελικώς θα «λειτουργεί» με LNG ή με LPG;

  Της Χρυσας Λιαγγου

  Σκεπτικισμός και ατονία έχουν διαδεχθεί τη δυναμική που εκφράστηκε από κυβερνητικής πλευράς προ τετραμήνου με την ανακοίνωση του ενδιαφέροντος του Εμιράτου του Κατάρ να επενδύσει στην Ελλάδα 3 δισ. ευρώ σε ένα ενεργειακό έργο-μαμούθ στη Ναυτιλιακή Βιομηχανική Ζώνη του Αστακού. Η είδηση, που είχε ανακοινωθεί από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη στις 7 Μαρτίου, συνέβαλε σημαντικά στην προσπάθεια αναστροφής του αντιαναπτυξιακού κλίματος στο εσωτερικό της χώρας, αλλά παράλληλα προκάλεσε και ορισμένα ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενό της.

  Η κυβερνητική ανακοίνωση αναφερόταν σε επένδυση μονάδας LNG και τερματικού σταθμού για τη μεταφορά LNG στο λιμάνι του Αστακού και μάλιστα εξαγωγικού χαρακτήρα, αφού τόσο η ενέργεια που θα παράγεται όσο και το αέριο που θα φτάνει εκεί θα μεταφέρονται μέσω δύο ακόμη έργων, ενός υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου κι ενός υποθαλάσσιου ηλεκτρικού καλωδίου, στην αγορά της Ιταλίας. Τα πρώτα ερωτήματα που διατυπώθηκαν συνδέονταν με τα κίνητρα του Κατάρ να επενδύσει στην Ελλάδα για να εξάγει σε μια άλλη αγορά και όχι να επενδύσει απευθείας στην ίδια, όπου μάλιστα διαθέτει ήδη τέρμιναλ LNG ανεβάζοντας σημαντικά το κόστος του έργου και μειώνοντας αντιστοίχως την απόδοσή του.
  Ο δε νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Σώκος στην ομιλία του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο που ενέκρινε το σχέδιο, απέφυγε επίσης επιμελώς να κατονομάσει το καύσιμο και αναφέρθηκε σε «LNG ή όπως άλλο οριζόμενο αέριο». Προς τι όμως αυτή η «αποστασιοποίηση»;

  Ασφαλής απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν έχει δοθεί ακόμα.

  Το Κατάρ ως χώρα παραγωγός διαθέτει μεγάλες ποσότητες LPG και αναζητεί τρόπους διάθεσής του. Το γεγονός αυτό εξηγεί και το ενδιαφέρον για την επένδυση της μονάδας στον Αστακό, ισχύος άνω των 1.000 MW. Για τις ανάγκες της μονάδας εκτιμάται ότι θα πραγματοποιούνται περί τα 50 δρομολόγια ετησίως ειδικών δεξαμενόπλοιων από το Κατάρ, που θα εκφορτώνουν σε ειδικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης που θα γίνουν στον Αστακό. Το επενδυτικό ενδιαφέρον του Κατάρ, ενώ εμφανίσθηκε να διευρύνεται, εκτός του τέρμιναλ LNG, μέχρι και σε μονάδα παραγωγής άλγης, που θα αξιοποιεί το CO2 από την καύση του LPG, προς το παρόν φαίνεται να περιορίζεται μόνο στη μονάδα LPG. Aίτηση στις αρμόδιες αδειοδοτικές αρχές δεν έχει κατατεθεί για κανένα άλλο έργο, ενώ ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ Abdullah bin al Attiyah εμφανίζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Energy Intelligence που εξειδικεύεται σε θέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, να δηλώνει στις 23 Ιουνίου ότι η κρατική εταιρεία της χώρας του ενδιαφέρεται να αποκτήσει μερίδιο στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο LPG που σχεδιάζεται στην Ελλάδα, όχι όμως να επενδύσει σε τέρμιναλ LNG.

  Το τοπίο κατά συνέπεια παραμένει ως προς αυτό το σημείο θολό. Από τις 20 Μαΐου που η ΡΑΕ σε χρόνο-ρεκόρ ενέκρινε την άδεια κατασκευής της μονάδας δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος. Η αρμόδια υπουργός ΠΕΚΑ, που από την αρχή κράτησε αποστάσεις από το έργο, ανέθεσε μελέτη στη ΔΕΠΑ για την επικινδυνότητα της μονάδας στην οποία θα στηριχθεί για την έκδοση της διυπουργικής απόφασης που απαιτείται για τη χρήση του καυσίμου στη ΝΑΒΙΠΕ Αστακού. Η μελέτη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Αυγούστου. Την αίτηση για άδεια δύο μονάδων ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 1.010 MW κατέθεσε η κοινοπραξία «Astakos Power Plan Concorctium». Το συνολικό κόστος της επένδυσης υπολογίζεται στα 800 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί σε ποσοστό 70% από δανεισμό. Με την κατάθεση της αίτησης, πάντως, επιβεβαιώθηκε ότι το καύσιμο είναι LPG και όχι LNG.

  Η θολούρα που επικρατεί γύρω από την επένδυση του Κατάρ ερμηνεύει και την κυβερνητική μεταστροφή από την αρχική ευφορία στον σκεπτικισμό. Περισσότερο φως στην υπόθεση ίσως ρίξει η αναμενόμενη μέσα στον Iούλιο επίσκεψη του κ. Αttiya στην Αθήνα, με αντικείμενο την πορεία της επένδυσης.

  kathimerini.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...