Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ο Πελαργός ήθελε τον Γιώργο του...

Κυκλοφόρησε αρκετά στα ΜΜΕ της Ηπείρου η είδηση για την διάσωση ενός άτυχου πελαργού, που πιάστηκε το πόδι του στα καλώδια του αλεξικέραυνου στον τρούλο της εκκλησίας στο Κομμένο της Άρτας και το καημένο το πουλί τραυματισμένο και ταλαιπωρημένο βασανιζότανε επί δυό μέρες προσπαθώντας να ελευθερωθεί.
Τελικά, απελευθερώθηκε από έναν ιδιώτη και μάλιστα ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού τον ευχαρίστησε δημόσια με ανακοίνωσή του.



Αξίζει όμως να δούμε λίγο πώς ξετυλίχθηκε η ιστορία, μέχρι τελικά να χρειστεί να βρεθεί ένας ευαισθητοποιημένος ιδιώτης (μπράβο Γιώργο!!!) για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα:
Το απόγευμα της Δευτέρας 12 Ιουλίου ο πελαργός πιάστηκε στο καλώδιο και βρέθηκε κρεμασμένος ανάποδα, κάνοντας βασανιστικές προσπάθειες να απελευθερωθεί. Όπως φαντάζεστε, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, που ήρθε, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε "
λόγω έλλειψης του κατάλληλου γερανοφόρου οχήματος"!!!
Έπεσε η νύχτα και το πρωί της άλλης μέρας, Τρίτη 13 Ιουλίου (κι εδώ συνεχίζω με όσα λέει στην ανακοίνωσή του ο Φορέας) "μετά από τις κλήσεις που δεχτήκαμε από ευαισθητοποιημένους πολίτες της περιοχής, ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού ανέλαβε το συντονισμό της αναζήτησης του κατάλληλου κλιμακοφόρου οχήματος.

Το μεγάλο όμως ύψος του τρούλου της εκκλησίας (ξεπερνά τα 17 μέτρα), καθιστούσε
ανεπαρκή τα διαθέσιμα μηχανικά μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος, της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αρταίων αλλά και ενός ιδιώτη από τη Φιλιππιάδα από τον οποίο ζητήθηκε η συνδρομή του.
Στο ενδεχόμενο λοιπόν, η έλευση του
κατάλληλου κλιμακοφόρου οχήματος (θα έπρεπε να έρθει από τα Ιωάννινα ή το Αγρίνιο) να γίνει με αρκετή καθυστέρηση, όταν πια θα ήταν πολύ αργά για τον πελαργό (είχε συμπληρώσει ήδη 18 ώρες βαριά τραυματισμένος, χωρίς τροφή και νερό), ζητήθηκε βοήθεια από ορειβάτες-αναρριχητές της περιοχής."!!!


Δηλαδή, όπως καταλαβαίνετε, αν τυχόν σκέφτεστε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε ρετιρέ, ξανασκεφτείτε το, γιατί αν γίνει καμιά στραβή με καμιά πυρκαγιά ή οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να περιμένετε να βρεθεί το κατάλληλο κλιμακοφόρο όχημα από τα Γιάννενα ή το Αγρίνιο!!!
Γιαυτό, η Πυροσβεστική και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου σας παρακαλούνε
να προτιμάτε ισόγεια διαμερίσματα για να 'χετε το κεφάλι σας ήσυχο!!!
Εγώ πάντως θα σας έλεγα ότι είναι καλύτερα να διαλέξετε να μείνετε στην κορφή των Ιμαλαΐων, περισσότερες ελπίδες διάσωσης έχετε από ορειβάτες-αναρριχητές!!!

Τελικά για να μην τα πολυλογώ, ανταποκρίθηκε ο φίλος από τα παλιά,
ο Γιώργος ο Τάτσης και ο πελαργός γλύτωσε "κατόπιν ενεργειών του"...
Για να καταλάβετε τι εστί Γιώργος Τάτσης και τι μεράκι και τρέλλα έχει με την ορειβασία, ακόμη και τον σκύλο του,
Σέρπα τον ονόμασε!!!
Και για να μην λέτε ότι μόνο γκρινιάζω, ορίστε να πω και μια καλή κουβέντα: όλα αυτά τα χρόνια που βλέπω και κινούμαι και διαβάζω, αυτή η συνεργασία (Φορέα-Γιώργου) ήταν
το μοναδικό ΣΔΙΤ που είδα να αποδίδει καρπούς και οφέλη σε όλους τους εμπλεκόμενους ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΡΓΟ, βεβαίως-βεβαίως!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...