Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Όταν θέλεις να λέγεσαι ηγέτης, δεν δηλώνεις αναρμόδιος...

Δεν ξέρω πώς του φάνηκαν τα Γιάννενα του Αντώνη του Σαμαρά στην βόλτα που κάνει αυτή ακριβώς την ώρα στην αγορά, αλλά αν τυχόν του μύρισε κάτι άσχημα, δεν χρειάζεται να κοιτάει με λοξό μάτι τους διπλανούς του...


Μάλλον από τα σκουπίδια των κάδων που ξεχειλίζουν είναι η βρώμα και η αιτία είναι ότι από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου ξαναέκλεισε από τον Δήμου Μπιζανίου η χωματερή της Δουρούτης. Κι αυτή τη φορά το κλείσιμο είναι επ' αόριστον, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα για τα Γιάννενα.
Ο δήμαρχος Μπιζανίου το δήλωσε ξεκάθαρα: «Δεν μπορεί να ανέχονται να μην ολοκληρώνεται ο ΧΥΤΑ Ελληνικού και να ζητούν να συνεχίζεται το αίσχος της Δουρούτης», ...«Θα βρωμίσουμε μέχρι να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο ΧΥΤΑ για να κλείσει οριστικά η χωματερή και θα ανοιγοκλείνουμε μέχρι τις εκλογές, εφόσον δεν δώσει λύση η Περιφέρεια»!!!


Αλήθεια, ο Σαμαράς, που αυτή τη στιγμή περπατάει έχοντας στο πλάι του τον Δήμαρχο Γκόντα, ας τον ρωτήσει τον κυρ Νίκο τι σκέφτεται να κάνει με αυτή την υπόθεση που έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, λόγω και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτές τις μέρες στην πολη.
Και επειδή φαντάζομαι ότι ο Νίκος ο Γκόντας, που απ' ότι φαίνεται τα "πατήματα" τα παίρνει από τον δικό μας Δήμαρχο, τον Πάνο, θα δηλώσει αναρμόδιος, ας δημοσιεύσω ένα mail, που πήρα από τον κύριο Δημήτρη Παπαδόπουλο, μέλος της γραμματείας της ενιαίας αντιπολίτευσης του Δήμου Ιωαννιτών:


"Παρακολουθώντας τις δηλώσεις του Δημάρχου Ιωαννίνων, για μια ακόμη φορά ένιωσα έκπληξη που ο άρχοντας της πόλης με την μεγαλύτερη παραγωγή απορριμμάτων, δηλώνει αναρμόδιος για την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Πέρασαν σχεδόν 2 μήνες διαβουλεύσεων και αποκλεισμών, με την τοπική κοινωνία να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, όπου ο Δήμαρχος της πόλης ήταν εξαφανισμένος.

Θέλοντας λοιπόν να κερδίσει και αυτός κάτι επικοινωνιακά, προσπάθησε να μεταβιβάσει τις ευθύνες, δύο μέρες πριν το εκ νέου κλείσιμο της χωματερής της Δουρούτης, ξεχνώντας ότι εδώ και οχτώ χρόνια είναι δήμαρχος και ότι την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο ίδιος.

Αποφεύγοντας κάθε μορφή διαβούλευσης και συνεννόησης και ξεχνώντας ότι είναι εκλεγμένος ως πρόεδρος της τοπικής ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Ιωαννίνων, μιας ένωσης που έχει ως κύριο σκοπό την συνεργασία, την προαγωγή και την επαγρύπνηση των συμφερόντων της δημοτικής διοίκησης, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο αυτής.

Λειτουργεί λοιπόν, όχι ως Δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Ηπείρου, αλλά περισσότερο ως Δήμαρχος της οδού Γαριβάλδη, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα των πολιτών, μπλοκάροντας κάθε διαδικασία εξεύρεσης λύσης και αδυνατώντας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Δυστυχώς όμως γι αυτόν οι ευθύνες είναι πολλές και θα έπρεπε αυτά τα 20 χρόνια που συμμετέχει στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, και μάλιστα τα 8 ως Δήμαρχος και τα 4 ως Πρόεδρος της ΤΕΔΚ, να δώσει λύση και να μην περιμένει από τον εκάστοτε Περιφερειάρχη να του λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων."

ΚΕΝΤΡΙ: Πάντως κύριε Δήμαρχε καλά τα παχιά λόγια, αλλά όταν ο αέρας ζέχνει, περισσότερο εξοργίζουν, παρά εμπνέουν...
Ας πούμε ότι κάθομαι στο μπαλκόνι σε παράδρομο της Ανεξαρτησίας και σερφάρω στο internet και μπαίνω και στην
σελίδα του Δήμου Ιωαννιτών και διαβάζω τον χαιρετισμό σου: "Στην αυγή του αιώνα που ανέτειλε, ελάτε να προχωρήσουμε μαζί μέσα στους ηλεκτρονικούς διαδρόμους, να δημιουργήσουμε τα Γιάννενα του μέλλοντος." (!!!) και ταυτόχρονα δεν μπορώ να πάρω ανάσα από την μπόχα, εσύ τι λες, θα είμαι έτοιμος να προχωρήσω μαζί σου σε ηλεκτρονικούς διαδρόμους ή να κάνω αναρτήσεις σαν και τούτη εδώ;!;!;!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...