Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Το Συναπάντημα των νέων του Πόντου πλησιάζει...


Και φέτος στην Καστανιά Ημαθίας το Ιερό Ίδρυμα «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» θα πραγματοποιήσει το 12ο «Συναπάντημα» της Ποντιακής νεολαίας, δηλαδή της τρίτης και τέταρτης προσφυγικής γενιάς των Ποντίων.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αύριο Πέμπτη 15 Ιουλίου τις 7 το βραδάκι και θα ολοκληρωθούνε το απόγευμα της Κυριακής.

Στην πρόσκλησή της η Οργανωτική Επιτροπή αναφέρει:


"Το Συναπάντημα της Ποντιακής νεολαίας έχει γίνει πλέον ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός με την συμμετοχή 600 και πλέον εκπροσώπων νεολαιών ποντιακών συλλόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Φέτος το Συναπάντημα θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 18 Ιουλίου στους χώρους της Ιεράς Μονής της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας.
Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων που στοχεύουν στην αλληλογνωριμία των νέων μας και στην διατήρηση των ηθών και εθίμων της παράδοσής μας και το ενδιαφέρον για το παρόν και το μέλλον του Ποντιακού Ελληνισμού.
Στο πρόγραμμα του Συναπαντήματος θα υπάρξουν διαλέξεις-εισηγήσεις και συζητήσεις, που αφορούν θέματα του Ποντιακού Ελληνισμού, παρουσιάσεις και προβολές ταινιών πολιτιστικού περιεχομένου, ξενάγηση στο Μουσείο του Ιδρύματος, εκδρομές, παρουσίαση της δράσης των νέων του κάθε Σωματείου και ποντιακές παραδοσιακές βραδιές, με θέατρο και ποντιακό γλέντι.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, οι Νέοι διοργανώνουν ένα πλούσιο Παραδοσιακό γλέντι με μουσικές και τραγούδια του Πόντου. Οι μουσικοί και οι τραγουδιστές είναι τα ίδια τα παιδιά, έτσι σ’ αυτήν την εκδήλωση σου δίνεται η ευκαιρία να διαπιστώσεις τα νέα ταλέντα της Παράδοσης και να εκτιμήσεις για πολλοστή φορά το έργο που συντελείται στα Ποντιακά Σωματεία τα οποία αγκαλιάζουν τους Νέους σταυρωτά στις ρίζες μας.
Το φετινό Συναπάντημα αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 700 νέοι, εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων.
Ιδιαίτερο στοιχείο του τρόπου διοργάνωσης αποτελεί το γεγονός πως οι νεολαίοι συγκροτούν στο τέλος κάθε Συναπαντήματος Οργανωτική Επιτροπή εκπροσώπων τους. Η Επιτροπή αυτή αναλαμβάνει να διαμορφώσει το πρόγραμμα του επομένου Συναπαντήματος σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά»."

ΚΕΝΤΡΙ: Τέτοια συναπαντήματα νεολαιών, κρατάνε ζωντανή την παράδοση και την ιστορία και μέσα από χορό, τραγούδι, πολιτιστικές δράσεις, εκδρομές, διαλέξεις, οι νέοι βρίσκονται σε επαφή με τις ρίζες τους.
Όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων ή θέλετε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές για οποιαδήποτε απορία σας, μπορείτε να το κάνετε από
εδώ...
Καλά να περάστε και φέτος παιδιά, κρατήστε την φλόγα αναμμένη...

1 σχόλιο:

  1. Ξηρανθήτω ημίν ο λάρυγξ εάν επιλαθώμεθά σου ω πάτριος Ποντία γη
    Ας γίνει επιτέλους το Κέντρο Μελετών Πόντου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...