Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Η φλόγα των Special Olympics στην Άρτα...


Τη Φλόγα των Special Olympics θα υποδεχθεί η Άρτα, την Δευτέρα 13 Ιουνίου (του Αγίου Πνεύματος).
Η ολυμπιακή φλόγα που θα φωτίσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011 άναψε στις 9 Ιουνίου στον Ιερό Βράχο της Πνύκας απ' όπου ξεκίνησε το μακρύ της ταξίδι.
Ο συμβολισμός της Φλόγας είναι ιερός γιατί μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Τη Φλόγα θα μεταφέρουν εθελοντές λαμπαδηδρόμοι αξιωματικοί της Αστυνομίας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο μαζί με αθλητές των Special Olympics και εθελοντές λαμπαδηδρόμους από την Άρτα.
Στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στις 12.30 το μεσημέρι θα γίνει ένα θερμό καλωσόρισμα της Φλόγας στην πόλη μας. Στην εκδήλωση υποδοχής θα πάρει μέρος η παιδική χορωδία του «Μακρυγιάννη» καθώς και χορευτικά πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής ενώ θα υπάρξουν σύντομες ομιλίες.
Στη λαμπαδηδρομία θα συμμετέχουν περίπου 100 μαθητές από την Άρτα που θα συνοδεύσουν τη Φλόγα κατά την διαδρομή της στην πόλη μας.

Τη Δευτέρα στις 10π.μ. η Φλόγα θα φτάσει στην Πρέβεζα και από κει θα συνεχίσει την πορεία της προς την Άρτα και ακολούθως προς τα Γιάννενα.
Η Άρτα είναι από τις πρώτες πόλεις που υποδέχονται τη Φλόγα και αυτό αποτελεί ξεχωριστή τιμή για την Αρτινή κοινωνία τόνισε η κυρία Αντωνίου, μιλώντας εκ μέρους της τοπικής οργανωτικής επιτροπής για την υποδοχή της φλόγας. Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Τα Αρτινόπουλα, οι αθλητές των Special Olympics είχαν τη χαρά και την τιμή να συμμετέχουν σε τρεις παγκόσμιες διοργανώσεις. Ήμασταν στους παγκόσμιους χειμερινούς αγώνες στην Ιαπωνία, ήμασταν στους παγκόσμιους αγώνες στην Κίνα και στους παγκόσμιους στην Αμερική. Η Άρτα είναι αυτή που φωνάζει κοινωνικό παρόν οπότε δεν θα μπορούσε να μην περάσει η Φλόγα από δω. Εκ μέρους της Οργανωτικής επιτροπής καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει. Χρειάζεται το χειροκρότημα. Χρειάζεται η παρουσία».

Η λαμπαδηδρομία θα αρχίσει από την πλατεία Καραϊσκάκη και θα διατρέξει τη Σκουφά απ’ τον Άγιο Γεώργιο μέχρι τον Άγιο Δημήτριο. Όσοι θέλουν να τρέξουν με τη Φλόγα να βρίσκονται τη Δευτέρα στις 11.30π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 θα διεξαχθούν από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2011. Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν πάνω από 7.000 αθλητές και 2.500 προπονητές από 180 χώρες, 3.000 κριτές/διαιτητές, 40.000 μέλη οικογενειών των αθλητών, 25.000 εθελοντές, ενώ τη διοργάνωση θα καλύψουν 3.000 δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο.
Η Άρτα θα συμμετέχει με δύο ομάδες εκ των οποίων η μία θα είναι στο στίβο και η άλλη στην ποδηλασία.

ΚΕΝΤΡΙ: το διάβασα στο site του Δήμου...
Όσοι από μας δεν έχουμε φύγει για το τριήμερο και έχουμε μείνει στην Άρτα, καλό θα ήταν να πάμε και να χειροκροτήσουμε τα παιδιά, που δίνουνε την ψυχή τους, κόντρα στις δυσκολίες...
Αν νομίζουμε ότι εμείς περνάμε δύσκολα και έχουμε προβλήματα, τότε τι να πούνε οι οικογένειες και τα παιδιά που ζούνε έναν γολγοθά, αντιμέτωποι με ένα ψυχρό, απάνθρωπο κράτος και με μια κοινωνία που έχει μάθει να στιγματίζει και να απομονώνει τη διαφορετικότητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...