Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Η εκδήλωση του Δήμου Άρτας για το Άπειρος Γη 2011...


Αύριο Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011 και ώρα 9μ.μ., στην πλατεία της Αγίας Θεοδώρας θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση του Δήμου Αρταίων για την απελευθέρωση της πόλης με συναυλία του Αρτινού συνθέτη Νίκου Παπακώστα.
Η συναυλία φέρει τον τίτλο «Ανατολικό τόξο» και συμμετέχουν η Μαρία Σουλτάτου, ο Ζαχαρίας Καρούνης και η μεγάλη Ηπειρώτισσα ερμηνεύτρια Νίκη Τράμπα με συνοδεία της ορχήστρας CANTO MEDITERANEO.

Ο Αρτινός Νίκος Παπακώστας με την ορχήστρα διαχρονικής Μεσογειακής μουσικής CANTO MEDITERANEO, που αποτελείται από κορυφαίους Έλληνες σολίστ σε ένα μουσικό ταξίδι στο Ανατολικό Ελληνικό τόξο, που ξεκινά από την Πόλη και καταλήγει στην Ήπειρο με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σμύρνη, το Αιγαίο και την Κρήτη.

Παράλληλα θα εκτελεστούν αποσπάσματα από τα έργα του συνθέτη, που γνώρισαν Διεθνή αποδοχή, ΒΑΛΚΑΝ, ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ και ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ.
Η παράσταση, θα περιλαμβάνει τραγούδια των περιοχών, που προαναφέρονται, και αφορούν στην χρονική περίοδο από τον 15ο μέχρι τον 19ο αιώνα.

Επίσης για πρώτη φορά στην Άρτα θα εκτελεστεί το λαϊκό ορατόριο ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ, που παρουσιάστηκε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 14/3/09 με διεύθυνση του Μαέστρου Μιχάλη Πατσέα και έχει συμπεριληφθεί στο ρεπερτόριο της COMPAGNIA D’ OPERA ITALIANA γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...