Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας...

Οι εργαζόμενοι στον Πτηνοτροφικό κάνουνε εδώ και μέρες επίσχεση εργασίας γιατί είναι απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες...
Αποφάσισαν λοιπόν να πηγαίνουνε και να κάνουνε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε δημόσια κτίρια για να κάνουνε γνωστά τα προβλήματά τους και τα αιτήματά τους στον κόσμο της Άρτας...
Έτσι, χτες το πρωί από τις 10 μέχρι τις 12 πραγματοποίησαν συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Άρτας και είπανε ότι θα συνεχίσουνε τις επόμενες μέρες και αλλού...


Μοίρασαν την παρακάτω ανακοίνωση:
«Εργαζόμενοι- εργαζόμενες, φίλες και φίλοι.
Είμαστε εργαζόμενοι του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, που εδώ και δύο περίπου μήνες, είμαστε σε επίσχεση εργασίας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών μας, που φτάνουν ήδη τους επτά μήνες. Η κατάσταση βέβαια, ολοένα και περισσότερο χειροτερεύει με απρόβλεπτες συνέπειες. Αντί η Διοίκηση του Συνεταιρισμού να αναλογιστεί το βάρος των ευθυνών της και των αδιεξόδων που προκαλεί στους τριακόσιους και πλέον εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, επιδίδεται σε μια πρωτοφανή προσπάθεια τρομοκρατίας με τη χρήση χαφιεδοκαμερών, θέλοντας να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης. Χρησιμοποιεί εξαθλιωμένους μετανάστες για φτηνά μεροκάματα πείνας, προσπαθώντας να περάσει κλίμα ισοπέδωσης, υποταγής και κατάργησης κάθε εργασιακού δικαιώματος σε βάρος των εργαζομένων, αλλά και των ίδιων των παραγωγών , παρά το γεγονός ότι αυξάνεται η ημερήσια παραγωγή του Συνεταιρισμού, αλλά και η διάθεση των προϊόντων του.
Και ενώ αυτά συμβαίνουν, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού περί άλλων τυρβάζει και το μόνο που τον απασχολεί είναι η εκπόνηση νέων επενδυτικών προγραμμάτων, σε βάρος των εργαζομένων, των πτηνοτρόφων, της πτηνοτροφίας και της ίδιας της οικονομίας της περιοχής μας.
Γιατί άραγε τόση εμμονή;
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Ζητούμε την άμεση και ενεργή βοήθεια και συμπαράστασή σας.
Η πορεία και η τύχη του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας δεν είναι υπόθεση των εργαζομένων και των παραγωγών του, είναι υπόθεση του συνόλου του Νομού της Άρτας, των κατοίκων της και της οικονομίας της.
Δεν μπορεί στο παρασκήνιο να συνεχίζεται το παζάρι του ξεπουλήματος του Συνεταιρισμού και να σιωπούν Βουλευτές, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι σα να μη συμβαίνει τίποτε!!!
Τι άλλο παραγωγικό απέμεινε στο Νομό Άρτας;
Εμείς θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή όλοι εμείς οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί παραγωγοί, συνέταιροι του Συνεταιρισμού, πρέπει να δημιουργήσουμε το δικό μας μέτωπο με τους άλλους εργαζόμενους της περιοχής, με τους εργάτες, με τους αυτοαπασχολούμενους, με τη νεολαία, για να παλέψουμε για μία άλλη πολιτική, που εκεί θα υπάρχουν παραγωγικοί συνεταιρισμοί που πραγματικά θα δουλεύουν, έτσι ώστε να λυθούν τα προβλήματα των παραγωγών, αλλά και γενικότερα τα ζητήματα της περιοχής.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
- Να σταματήσει κάθε διαδικασία ξεπουλήματος του Συνεταιρισμού και να μην πεταχτεί κανένας εργαζόμενος στο δρόμο με την υλοποίηση της συγχώνευσης του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας με την Πίνδο.
- Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
- Απαιτούμε αναπτυξιακά μέτρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Να σταματήσουν οι εκβιασμοί για επιχειρησιακή σύμβαση, αλλά να συνεχίσει η ισχύς της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων Γεωργικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΣΕΓΟ).
Αντιδρούμε στις πολιτικές λιτότητας, ανεργίας και εξαθλίωσης των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...