Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Όχι μόνο ανακοινώσεις, κάντε και πράξεις...


Από τον Αντιδήμαρχο Αρταίων, υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας κ. Φώτη Γεωργίου ανακοινώνεται ότι ο Δήμος Αρταίων προκειμένου να ανταποκριθεί στην υπ’ αριθμόν 4 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 724 τ. Β/22-12-1987) που αφορά την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες αποψίλωσης αυτών από ξερά χόρτα και απομάκρυνσης τυχόν άλλων υλικών και σκουπιδιών που βρίσκονται μέσα σε αυτά. Επισημαίνεται ότι στους χώρους που αναφέρονται στην ανωτέρω παράγραφο απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς κατά το χρονικό διάστημα από την 1 Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου.
Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών στα ανωτέρω, ο Δήμος δύναται να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες καθαρισμού των οικοπέδων με επιβάρυνση των ιδιοκτητών, ενώ οι παραβάτες θα υπαχθούν στις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

ΚΕΝΤΡΙ: Κάθε χρόνο βγαίνει η ίδια ανακοίνωση, μόνο το όνομα του αντιδήμαρχου αλλάζει...
Αλήθεια, πόσες φορές τα τελευταία χρόνια και σε ποιά σημεία ο Δήμος έκανε αυτό που "δύναται";
Πόσες φορές μπήκε σε οικόπεδο-ζούγκλα, το καθάρισε, έστειλε τον λογαριασμό στον ιδιοκτήτη και πληρώθηκε;
Εγώ ξέρω τρία τουλάχιστον οικόπεδα μέσα στην Άρτα, που μπορεί να έρθει το National Geographic να κάνει ντοκυμαντέρ!!!
Υπάρχουν ακόμη δεκάδες άλλα με ξερόχορτα και σκουπίδια, έτοιμα για πυρκαγιά...

2 σχόλια:

  1. για αντε ΨΑΞΤΟ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ............ Οι νέοι Καλλικρατικοί δήμοι είναι από φέτος, για πρώτη φορά, υπεύθυνοι για τον καθαρισμό των οικοπέδων μέσα στις πόλεις από τα ξερά χόρτα.

    Το έργο της πυροσβεστικής περιορίζεται πλέον σε απλές συστάσεις, ενώ σύμφωνα με τον διοικητή της Π.Υ υπάρχει συνεργασία με τη δημοτική αρχή, η οποία θα πρέπει να αναθέσει σε δικούς της υπαλλήλους τον καθαρισμό των επικίνδυνων οικοπέδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και έιναι θέμα των Δήμων φίλε μου, αυτό λέω κι εγώ, αλλά δεν ισχύει αυτό που λες, ότι δηλαδή "Οι νέοι Καλλικρατικοί δήμοι είναι από φέτος, για πρώτη φορά...".
    Το ίδιο ίσχυε και πέρυσι και πρόπερσι και εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σχεδόν 15, δεν είναι καινούργιο Καλλικρατικό φρούτο!!!
    Ναι, η Π.Υ. κάνει τις συστάσεις κι εφόσον οι ιδιοκτήτες δεν κάνουν τίποτε, τότε πρέπει να κάνει ο Δήμος και να χρεώσει τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου για τις εργασίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...