Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Πάλι θα γλυτώσουνε τα λαμόγια...


Κάπου διάβασα το Σ/Κ ότι ετοιμάζουνε από το υπουργείο Οικονομικών να δημοσιοποιήσουνε τα ονόματα μεγαλοοφειλετών που έχουνε χρέη προς το δημόσιο, πάνω από 150.000 ευρώ...
Ήταν έτοιμη η υπουργική απόφαση και απλά περιμένει την υπογραφή του νέου αναπληρωτή, του Παντελή Οικονόμου...
Ακόμη περισσότερο όμως μου άρεσε που διάβασα ότι ετοιμάζουνε κι άλλη απόφαση που κι αυτή βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών και προβλέπει τον έλεγχο αυτών που «έβγαλαν» λεφτά στο εξωτερικό.
Διάβασα ότι "Το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να ζητήσει από τις τράπεζες να του αποστείλουν στοιχεία με τα εμβάσματα των χρημάτων που διοχετεύτηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού από Έλληνες πολίτες.
Με βάση τα στοιχεία αυτά θα προχωρήσει στη συνέχεια σε ελέγχους πόθεν έσχες για να διαπιστώσει αν τα ποσά των καταθέσεων που μετακινήθηκαν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι τα τελευταία χρόνια.
Στην περίπτωση που δεν δικαιολογούνται θα καταβληθεί ο φόρος επί της διαφοράς και θα επιβληθούν πρόστιμα για υποβολή ανακριβών δηλώσεων."

Και ενώ έλεγα από μέσα μου, ότι αυτό είναι μια καλή ιδέα για να υπάρξουνε έσοδα από αυτούς που πραγματικά τα έχουνε, ήρθαν τα μαντάτα...
Πρώτα ο αντιμνημονιακός Παντελής Οικονόμου έπαθε μια μετάλλαξη με το που έγινε υπουργός κι εκεί που άστραφτε και βρόνταγε εναντίον του μνημονίου, με το που έγινε υπουργός (έστω και αναπληρωτής) εξαφάνισε από την σελίδα του στο Facebook κάθε αντιμνημονιακή αναφορά!!!
Και το αποκορύφωμα ήταν χτες που τον άκουγα να μιλάει στην Βουλή και είπε:
"Θα συνεκτιμήσουμε την υπεύθυνη στάση όσων έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό να τα φέρουν πίσω στη πατρίδα, με όσους έχουν σκεφτεί αντιπατριωτικά και αντεθνικά. Αυτοί που θα επιδείξουν εθνική συνείδηση δεν θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με αυτούς που έχουν παίξει στη χρεοκοπία της χώρας για να κερδίσουν"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Προσφέρει λοιπόν ΑΜΝΗΣΤΙΑ σε όσους ξαναφέρουν στην Ελλάδα τα λεφτά τους, ούτε πόθεν έσχες, ούτε τίποτε... Ξέπλυμα και με την βούλα!!!

Καταλάβατε τώρα για ποιό λόγο έβαλα τον τίτλο "Πάλι θα γλυτώσουνε τα λαμόγια";

P.S.: Η μεγάλη πλάκα είναι ότι ο μέγας "σοσιαλιστής" Παντελής Οικονόμου είπε σαν παπαγαλάκι αυτό που λέει εδώ και μήνες ο Καρατζαφέρης!!!
Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, σ' όποιο τηλεπαράθυρο τον ρωτήσουνε, αυτό πρότεινε ο Καρατζαφέρης, σαν τον τρόπο να υπάρξει ανάπτυξη: Να αμνηστευτούνε αυτοί που έβγαλαν έξω τα λεφτά, ακόμη και τα μαύρα, τα αδικαιολόγητα, τα φοροφυγαδευμένα και να τους δεχτούμε πίσω με ανοιχτές αγκάλες χωρίς πολλές ερωτήσεις...
Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη κι ο Παντελής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...